.: SEMALAM YG PENUH TRAGEDI :.

smlm 1st day aku blk keje awl.. sbbnye mmg bulan pose aku kete dr kol8.15 - kol5.00. tu berkuatkuasa mulai smlm... so, tepat je kol5.00 aku n opismate aku yg tah tinggal brape kerat je kat M***P*** ni terus blah la... smlm aku blk x ikut laluan yg sll aku lalu kalu time blk.. smlm wan, opismate aku yg masih merah inai di jari(orang masih berdarah manis lagi nih) tumpang aku.. jadi blk ikut shah alam dulu la sbb gi antar dia kat sec4.. dlm kete tu mmg xde keje lain..dok borak2 la ngan wan.. ade gak peneman aku borak time panas2 nih(mmg smlm cuaca panas pn)... aku gi antar dia ikut UiTM shah alam.. kat roundabout sec3 yg dekat ngan mc'donand, tiba je.. debebum... debuk.. debuk.. ayyak.. kete ku kena sondol kat kete blakang la.. hampes betul la driver keta blakang ni.. x tau bwk kete ke.. kat roundabout kena brenti la dulu... ni main sondol je... mmg panas la hati aku time tu... aku gerak la pelan2 kete aku gi dok tepi jln(kang jem lak jalan kalu dok situ je)... keta yg langgar kete aku tu pn ikut blakang aku.... sblm kuar, aku tarik nafas panjang2.. mudah2an sejuk skit hati aku yg mmg tgh panas skang ni... bulan2 pose ni, kena byk bersabar... kami berdua(aku ngan wan) pn kuar la dr kete... 1'st skali aku tgk, ket aku la.. adoi... sedey gak tgk kete yg remuk.. tapi tang bumper je la..sbb kete yg langgar tu pn langgar pelan jer... pahtu br aku tgk kete yg langgar kete aku.. wira eroback itam.. br lagi tu plat no SS****.. WIRA langgar WIRA la.. camne leh jadik nih.. :(

kecacatan WIRAku.. bumper kete jatuh la...


WIRA ku selepas kena patahkan bumper... kalu x patahkan, xleh nk jln la... bumper sangkut.. tp lps patahkan bumper, sensor blakang lak asyik bunyi.. nnt repair skali mlm ni la.. tq la tuk abg produa sbb tlg patahkan bumper ni.... :D


wira eroback itam ni la yg langgar WIRA ku.. :( cepat amik no keta gi tikam. ha3x.



driver kete wira itam tu kuar dari kete n trs ckp "TAK PE.. NNT SAYA BAYAR". seb baik dia sedar dia slh.. aku pn cool je la bile dia ckp camtu.. dia cam nk cepat je.. tapi aku x kasi dia gerak lagi sbb x tau kete aku leh gerak ke x.. dlm2 kekusutan tu, tiba2 ade la 2 orang abg produa brenti(pakai baju produa tapi aku tgk diorang ni cam callman je..).. dia la yg tlg leraikan kekusutkan ni.. mmg aku x nk report pn... sikit je x padan nk report.. lgpn org yg langgar kete tu tu student lagi(student UiTM).. kesian lak kat dia.. dia pn dh sanggup nk byr ganti rugi.. so, kami setle ngan cara baik kat situ.. aku amik no phone dia.. senang nk contact..

balik umah tu, aku soh hasben gi tgk kete aku tu camne.. dia kata x teruk...mmg kena ganti baru la bumper tuh... mlm tu aku soh dia gi tgk bengkel kat kg subang ni. kot2 ade yg bukak lagi.. bule tukar trs.. tp byk yg tutup la.. yg bukak xde sparepart lak.. last2 dia call tny kwn dia.. so, nnt repair kat bengkel kwn hasben aku je la... tapi x dpt la nk repair trs.. bumper tu xde lak.. kena order dulu.. mlm ni br dpt tukar... mahal gak benda ni ek.. tny mekanik tu smlm dia ckp bumper ori yg sama cam aku guna skang ni campur upah lebih kurang rm450. tu br bumper..kalu rosak lain, lagi la byk..adoi.. sakit gak la tuan kete kalu kete skit.. so, arini aku dtg keje ngan kete yg cacat la... ade bumper blakang sparuh jer... :(

pe2 pn aku hrp esok dpt la aku dtg keje ngan bumper br.. :D jgn budak yg langgar kete aku smlm tu tiba2 je x nk byr.. mmg aku wat report la pahni.. ajar skit dia.. sume dh ada bukti.. gmbr n no plat kete dia skali aku amik... tau la ko nnt kalu x nk byr...
ni la kisah aku yg malang smlm... harap2 kejadian cam ni x jadi lagi pahni..


:: x dpt smpi umah awal smlm.. kol7 gk br smpi. sbb benda ni la.. pesanan tuk sume pengguna kenderaan, berhati2 la masa memandu.. mata tu kasi liar skit tgk kiri kanan blakang depan... kaki tu pn kasi lembut skit.. biar cepat skit leh tekan break.. br leh elak dr berlaku tragedi cam aku smlm....





5 Responses
  1. is-nanie Says:

    Naik bas/komuter... ramai org..

    Naik kete sendri... dilanggar org..

    Haisshh... Dua2 susah..

    hehehe...


  2. syanaim Says:

    ::is naik apa pun kalau nak jd akn jd..so juz ber hati-hati k..kak sue takperlah dugaan bln puasa..::


  3. $ue @nim Says:

    ape leh wat is ngan nas.... naik pe2 pn kalu nk jadi, jadi gak... ada hikmah disebaliknya la nih.. at least dapat la kaksu tukar bumper baru.. hehehe.. kalu x, x tau bile la.. :D


  4. wasabe Says:

    :: yeah..x sbr nk tgk bumper br kn k,sue.. tkper dugaan bln pose. alhamdulillah kite xde pape.. huhu ::


  5. $ue @nim Says:

    hehehe.. alhamdulillah... sume selama... cuma kete je yg lum ok..