.: ASYRAAF DAH TERPENGARUH :.

iklan tv, ramai yg terpengaruh... aku gerenti pnya la... igt lagi iklan sabun basuh axion... kan dlm iklan tu, sapu skit je kat pinggan, trs bersih... ade la sorang nenek kat kg aku terpengaruh... hahaha.. siap buat cam dlm tv gtu..

skang ni kalu korang2 yg suke tgk iklan kat tv tu, ade satu iklan colgate yg terbaru.. yg ada 3 org budak menari2 pegang berus gigi.. pahtu nyanyi2 soh berus gigi.. aku x brape igt lagu tu(dah try cari kat youtube tapi x jupe la plak).. tapi iklan tu anak teruna aku suke ssgt... pahtu kalu iklan tu abis, siap nk masuk bilik air.. aku tny nk gi mana, dia ckp nk gi gosok gigi... hahahaha.....

aku rase, berguna gak iklan2 camni... wlpn kadang2 asyraaf time gosok gigi, dia isap ubt gigi je.. gosok skit2 je la.. pahtu dok gigit berus gigi smpi tercabut bulu2 berus gigi tuh... hehehe.. xpe la.. biar dia biasekan diri sll gosok gigi kan.. seksok dh terbiase, biar jadi amalan dia smpi ke besar... skang ni, gigi asyraaf dah hampir penuh... ade lagi 4 batang geraham yg x naik lagi.. 2 geraham bawah 2 geraham atas.. skang ni mulut asyek meleleh je, mesti nk naik gigi lagi ni....






.: RENUNGAN :.

KADANGKALA DIA MEMBERIKAN SESEORANG TU KAYA HARTA, NAMUN TIDAK PULA KAYA BUDI BAHASA DAN KAYA ANAK....

KADANGKALA DIA MEMBERIKAN SESEORANG TU KAYA ANAK DAN BUDI BAHASA, NAMUM TIDAK PULA KAYA HARTA...

SEGALA YANG DIA TENTUKAN, ADA HIKMAH DISEBALIKNYA.. BERSYUKURLAH ATAS SEGALA-GALANYA...




:: mode : weng2... masih mencari sinar(hari mendung je manjang, x jupe sinar lagi da... :D)....




.: NONSENSE :.

salam hari rabu... arini, pagi2 lagi aku dah rase hangin..... ilang mood kejap... ape x nye, pagi2 dh dpt sms dari no x dikenali.. pahtu siap fitnah aku kacau rumahtangga org plak tu... ape motif org tu wat camtu kat aku... bile aku tny, aku kacau rumahtangga sapa, x lah dibgtau nye... kalu bgtau, sng aku nk betulkan keadaan... kalu ikutkan hati yg panas baran ni, nk je aku gi jaja no tipon tu kat merata2... kalu x pn, gi tampal kat notice board kat 7e kat bwh opis aku ni... bodos punya orang...



budak mengong : U ni sape??

aku : sori, i spttnye tny u ni sapa.. i rase i x perlu bgtau nama i kat org yg i x kenal.. lgpn, no u xde dlm hp i.. mane u dpt no hp i nih....

budak mengong : dlm hp hubby member i

aku : sape nama hubby member u tu?? sori dl hp i mmg x de no ni k..

budak mengong : u sapa nama ?

aku : sape nama hubby member u tuh... i rase x perlu i bg nama i kat org yg i x kenal.. sori ye..

budak mengong lagi : u nurse kan? keje khospital mana??

aku : i think u dh salah org...

budak mengong : nape laki member i bgtau u keje nurse kite idup x baik ganggu rumahtangga org pesanan aje. i tlg memeber i je.. kesian dia ada org tlg amik berat plak sejak dua menjak.. anyway sori la i pn x nk campur hal ni tp kesian kat member i idup mcm 2.

aku : sori ye.. DEMI ALLAH, i x penah ganggu idup org lain.. i dah ade laki hokey... why u plak yg bz... pls la.. x payah nk bazirkan kredit u n kredit i semata2 benda yg nonsense nih... i ade keje nk buat.. i pn nk bg pesanan IKHLAS. tuhan plg x suke umat dia tabur fitnah melulu... bedosa... soh member u tu setle sdiri hal dia... x elok kalu org luar masuk campur urusan rumahtangga kita.. i tau sbb i pn dah kawen.. org yg x kawen je yg x kan paham.

budak mengong : i pun dh kawen. tapi nape bleh ade no u dlm hp dia

aku : soh member u tu yg tny hubby dia k.. u x payah nk BIZIBODI.. NOKTAH..


tensen kan bile dpt msg yg merapu2 cam ni pagi2.. malas nk layan benda yg tah ape2 ni, trs NOKTAH.... lgpn x de pekdah bazirkan kedit ngna benda nih... tapi aku rase, nape dia tu yg sibuk2 urusan umahtangga org.. tah2 tu rumahtangga di kot... kalu x pn, mungkin dia ni mamarazzi... tah la. mls nk pikir.. bukan aku dpt pe2 pn kalu pikir...

tapi alhamdulillah la.. dia wat fitnah kat aku, wat aku marah kat dia, dia dpt dosa. aku dpt pahle free....



:: saje je nk luahkan kat sini.. rase lega skit bile dah diluahkan rase bengang ni kat org lain... n kalu la 'budak mengong' tu ade terbaca blog aku(kalu ade la), cepat2 la insaf.. bertaubat la sebelum terlambat..


.: KISAH IKAN LAGI :.

Salam hari isnin.. aku kalu ari isnin ni, mood keje lambat skit dtg... wlpn skang ni aku ade keje kena wat... tah ler.. ssh tol rasenye nk pgl mood keje tu dtg awal... time xde mood nk wat keje ni, saje je nk conteng skit kat blog aku ni....

arini nk crite psl weekend aritu... ari sabtu, bday asben aku dan juga majlis tunang anak buah aku... asben keje sabtu tu, x gi celebrate pn lagi la.. pahtu da blk keje tu, penat.. tetido smpi kol4.. bgn je, trs ajak aku gerak gi ipoh... saje je nk gi jupe mak n famili aku kat sana.. wlpn majlis dh abis, tapi gi gak la..

pahtu ahad lak, gerak blk kl dari ipoh... petangnye, aku cam biase la.. anak tido, mak pn tido la gak.. hehehe.. asben aku dh gian giler tu nk gi cari ikan.. disebabkan dh brape lama dia x gi cari ikan.. hehehe... dia ajak la kwn dia gi cari ikn kat sungai kat umah aku ni.... dekat ngan kol7 mlm gtu la asben aku br blk.. mulanye aku nk gak bising2 skit sbb dia blk lmbt... tapi, tgk ikan yg dia wat blk tu byk, x jadi marah... hahaha...

sllnye kalu ikan yg asben aku cari, mmg dia yg akan uruskan.. disebabkan ikan2 yg dpt tu byk(byk la tuk isi 3 perut), asben aku amik keputusan nk wat ikan perkasam... ni 1st time buat tau.. aku pn x penah wat... tapi tau la cara nk buatnye sbb kakak ipar aku penah ajar.. cuma x penah apply je la.. x tau la menjadi ke x ikan perkasam yg asben aku wat tuh... kita tunggu dalam smmgu ni.. kalu menjadi, alhamdulillah.. kalu x menjadi, kena gi nuntut ilmu wat perkasam lagi la.. hehehe....



:: arini asben aku duty... x suke nye... kena dok berdua je ngan asyraaf kat umah... x leh nk gi pasar malam la mlm ni...






.: 2 in 1 :.

salam pagi jumaat..

esok, 15012011, ade 2 event yg rasenye dua2 penting kot... tapi tu la. aku dok tgh berkira lagi nih.. mana satu nk kena dahulukan.. esok, 15012011, asben aku dh tukar 3-series.. hehehe.. genap la umur dia 30 thn.. tapi esok juga la anak buah aku, bertunang.. adeh!!!... ni yg buat aku serba salah.. mana satu nk dahulukan.. rasenye dua2 x kot... sbbnye, esok asben aku keje la.. kena keja di hari keputeraan nye.. kesian nye.. plan nk gi celebrate, terbantut la... pahtu nk teruskan tuk gi majlis tunang anak buah aku pn, cam x kesampaian je.. sbbnye, driver aku keje.. jadinye, camne aku nk gi berdua ngan anak teruna ku.. mustahil la dia leh dok diam2 dlm kete time aku drive.. aritu pn penah test dia dok atas krusi sblh driver, skali bule jatuh tertonggeng... sbb x dok diam... last2 amik dia soh dok atas riba.. kalu nk gi dekat, xpe la wat camtu.. kalu nk gi jauh, amat merbahaya la kalu wat camtu gak....


serius aku ckp, thn ni mmg xde hadiah dari si isteri buat sang suami... aku x mampu nk beli hadiah tuk asben aku... biase la.. kita kadang2 senang... kadang2 ssh.. aku menghadapi masalah skit skang ni... xpe la... wish je la.. pahtu hadiah plg berharga, dia dh dpt pn.. DOA dari isteri dia... :D


tgk la camne esok.. kalu asben aku abis keje awal, bule la gak pecut gi kenduri tunang anak buah aku kat simpang pulai... kalu x, mungkin x gi kot... mintak ampun mintak maaf je la.. nk wat camne....


celebrate 2 in 1 je la nnt.. celebrate mkn2 je la sllnye pn.. xde celebrate benda lain.. :D





.: MUTIARA KATA :.

mutiara kata dipetik dari website PTPTN (sila tgk ruangan MUTIARA KATA)

Rasulullah s.a.w bersabda yang diriwayatkan oleh Imam Ibnu Majah yang maksudnya : “Sesiapa mati, sedangkan dia masih menanggung hutang satu dinar atau satu dirham, maka akan diambil ganti daripada kebaikannya, kerana di sana tidak ada dinar dan tidak ada pula dirham”.

tapi plak kalu kes PTPTN yg makan bunga + caj banyak2 tu... tu kire halal je ke..

kadang2 aku geram n bengang bile terbaca pasal PTPTN ni... dengar iklan PTPTN kat radio pn rase menyampah.... kalu bule, aku x nk ada kaitan or dengar pn pasal PTPTN.. tapi ape kan daya.. dl mase terdesak nk smbg blajar, xde sumber lain.. terpakse je la..

tobat, pahni aku akan haramkan(sori la aku wat hukum sdiri.. haram bagi aku je la k) anak2 aku seksok amik duit PTPTN... biar mak dia je la yg merasa sengsara tu...

korang2 yg dh wat permohonan pengurangan dari 3% ke 1%, dh dpt keputusan nye ke.. kalu dh, share2 la ek...




.: BERCERAI :.

salam hari isnin...

skang ni aku dlm proses nk cerai susu asyraaf... selama ni, dia bukannye x minum susu botol pn.. tapi bile time dok ngan ibu dia, tu yg ssh nye... nk gayut je ngan ibu dia.. penat gak rase.. dah besar panjang pn still nk gayut ngan ibu dia, camne nih(skang ni dh masuk 20 bulan)... lgpn skang ni quantiti susu badan aku dh berkurangan... time asyraaf dok nyotnyot, mmg sakit ssgt je rase... tu psl la aku nk kasi cerai susu aku ngan asyraaf...

korang2 ade tips x camne nk bg dia 100% minum susu botol... tiap kali aku bg susu botol, mesti dia x minum.. buang camtu je la... tapi, kadang2 aku wat susu tu dlm cawan dia jer... hehehe.. pahtu tipu dia, ckp tu air milo.. hehehe... :D..

kwn2 sume, kalu ade tips camne nk cerai susu ni, bule la bg tips skit.. bule aku try kat anak teruna aku sorang ni.... ataupn sape2 yg tau psikologi tuk bg anak2 lepas sepenuhnye nyusu badan, buleh la pass kat aku... mana la tau, kot2 cara tu bule buat asyraaf terpengaruh...




.: HEPI NEW YEAR 2011 :.

salam tahun baru 2011..
br skang berkesempatan nk ucap hepi new year kat blog ni...
n ni jugak la entry pembukaan 2011...


smoga tahun ni lebih baik dari tahun2 yg sudah..
azam tahun baru????
biar la azam aku tu dok dlm diary aku je..
kang kalu bgtau kat sini, x jalan lak azam tu.. :D



:: sumber gambar : google