.: KES PENIPUAN KE NI?? :.

Assalamualaikum...

penah x korang dapat call dari seseorang.. pahtu dia kata insuran anda dh tamat tempoh.. dan dia perlukan alamat terkini untuk urusan pengeposan polisi baru...
arini aku ade terima call dari sapa tah.. dia kata dia dari insuran XXX.. dia bgtau insuran aku dah expired.. dia mintak alamat terkini sbb nk pos polisi baru... blur kejap aku... bile masa plak aku amik insuran yg cover sthn je.. plk btl.


aku soh la dia antar ke alamat sblm ni... tapi yg peliknye dia plak mintak dari aku alamat terkini aku.. tapi dia kata sistem dia xleh nk trace alamat.. glup!!!... cam pelik kan.. sistem kat tmpt keje aku skang ni pn, wlpn guna sistem yg dah bepuluh2 thn dahulu, kalu bab2 alamat ni, bule je cari.. searh je nama pahtu trettttt... terus terpampang je detail2 dia kan...


bile org tu ckp x leh nk trace alamat, aku dah pikir, dia ni penipu kot..
dah la perut lapar, ade plak org yg x tau ujung pangkal call... trs aku hangin ckp yang aku x penah amik insuran yg cover sth2.. dan aku hanya amik insuran YYY je.. trs si pemanggil tu letakkan telefon...


nasihat aku kat kwn2 sume, jgn senang2 nk bg detail peribadi kita kat org yg x tau asal usul.. skang ni b yk kes penipuan.. n aku rase aku nye kes ni pn termasuk dlm kes penupian..
wallahu'alam...




MUDAH-MUDAHAN

assalamualaikum..
lama sungguh rasenye aku x wat entry.. byk cite yg nk dicoretkan kat sini.. tapi masa jarang ade yg terluang.. kat  tmpt keje aku skang ni, x de sgt masa terluang.. bukan nk kata aku bizi ssgt smpi kan x de masa free langsung.. ni br di namakan keje kan.. hehehe.. alhamdulillah la.. sekurang2nya aku masih diberi rezeki keje.. kalu kat umah plak, masa free tu mmg ada.. tapi laptop yg selama ni aku guna, dah kembali kepada tuan dia la(anak buah aku punya).. sedey kan... nama je keje bidang IT, tapi laptop/pc sdiri pn xde.. terukkan.. hehehe.. keinginan nk ade harta laptop sdiri mmg ada, tapi skang ni lum ada duit lebih.. kena dahulukan mana yg penting dl.. biase la, aku ni kan x brape nk ade duit lebih.. tapi syukr la.. ade insan yg lagi daif dari aku..


skang ni aku sudah hampir 6 bulan keje kat tmpt baru ni... dan ujung bulan ni adalah penentu masa depan aku... lagi beberapa  hari je ni.. kat sini probation period dia bg 6 bulan.. hrp2 aku akan dapat perkhabaran yg gembira la hendaknya.. sekiranya ini adalah pekerjaan yg terbaik bagiMU dan terbaik buatku, insyaAllah aku akan teruskan perjuangan aku kat sini jugak..