.: VIRUS MENYERANG:.


 
minggu ni satu famili x sihat.. mula2 tu adik.. adik batuk2...
pahtu selsema.. lps adik, abahnye plak.. sakit2 pinggang...
cam kena cucuk2 katanye.. sampai demam..
pahtu semalam si abg plak demam selsema..
pagi ni ibu plak berjangkit kena selsema..
satu famili kena serangan virus2 x baik..
adeh!!! la.. xlarat nk keje.. rase nk amik mc je.. blk umah, rehat..
keje arini, tido kat surau, bangun, makan ubat... pahtu tido blk..
lmbt nye nk tunggu blk ni.. x larattttttt...
 


 
 


Balik Kampung.....
















 








.: I'm turned 31 :.




sebenar-benarnye, bday aku 5/11 aritu.. ni kire entry yg  basi la.. hehehe
thn ni aku dapat hadiah specialll punya... hahaha.. hadiah roadtax kete dari suami terchenta... mmg kebetulan yg x dirancang btl la... tup2 roadtax kete mati 1/11 aritu... adeh!!! xde duit punya pasal, smggu bwk kete xde roadtax.. wat bodo jer... last2 asben bg hadiah roadtax da... i like... hehehe.. TAHUN DEPAN LAGI SKALI LA EK KENA BG HADIAH ROADTAX KETE... PLUS LESEN SKALI... EKEKEKE..




.: ORANG BARU :.

entry kali ni nk cite pasal orang baru dalam salasilah keluarga aku... yg ni generasi ke-3 keturunan HARON BIN YASIN la kirenye ni... sblm tu aku mintak izin kepada tuan punya gmbr yek.. nk tepek skit gmbr orang baru kat blog aku ni.. gmbr ni aku amik dari laman sosial dia... jangan marah ye.. :D..





sbnrnye ni anak kepada anak buah aku.... anak kepada anak abg aku yg sulong (byk sgt la anak.. jgn plak sapa yg baca ni pening2 lalat.. sila la imagine betul2 ek).. skang ni aku dah bertukar status lagi la.. dl bertukar status kepada ibu.. skang ni kepada nenek plak.. oh!! tidak... dah tua rupanya aku.. br awal 30an, dah jadi nenek... tapi xpe... jadi nenek vogue la.. hahaha.. orang baru ni br je lahir 1 november aritu (kalu lewat 4 hari kan best.. leh sama2 smbt bestday ngan aku.. mana la tau kot mak budak ni nk bg hadiah kat aku jugak.. kan best gitu)..

buat baby(macam la bby dah pandai baca blog kot.. :D), WELCOME.. WELCOME....
buat mak baby plak, selamat berpantang.. lama tuh pantang.. smpi thn depan lagi tuh.. hahaha...
buat opah ngan to'ki baby, semoga jadi opah ngan to'ki yg terbaikkk..
buah 'neksu' baby plak, sedar la diri tu dah tua.. dah jadi nenek pn.. :D




.: adik... oh!! adik :.

sambungan cite pasal entry sblm ni.. aritu kan aku blk dari kg, dekat kol 9 pagi gak la br smpi.. terpakse meng'halfday'kan diri.. ngasuh anak2 aku x blk lagi dari kg.. maknenye, isnin ngan selasa aku terpakse la tumpang anak2 aku kat umah jiran.. TERPAKSA ok.. sbb aku x berani nk apply cuti lagi.. dah la sblm blk raya aku TERPAKSA amik EL sbb ngasuh xde.. nk amik EL lagi???.. kang x pasal2 la aku kena dengar ceramah nnt.. x kuase telinga ni...

disebabkan aku halfday isnin lepas, maka nye tgh hari la jugak aku antar anak2 aku umah jiran aku.. punya la nangisss adik ngn abg mase aku nk tinggal tuh.. nangis mcm sakit2 jer.. ssh ati tau.. mak mana yg x ssh ati kalu tgk anak melalak cam tu wei... tapi aku tiggal gak la.. sbb kena masuk kol1.. br sejam, kol2 aku dah call tny jiran aku perihal anak2 aku.. anak2 aku nangis kejap je.. pahtu diam la.. kata jiran aku..  abe long sonot main menan ngan anak jiran aku tu.. makan minum cam biase je la... cuma, si adik je la mogok.. mogok coiz ibu abah dia tinggal dia kot.. hehehe.. kesian adik...mmg aritu aku blk ontime la.. kol530 trs chow.. smpi umah, asben aku dah amik dia dl.. asben aku blk awal gak aritu.. adik nmpk aku berjalan nk naik.. bule plak dia nagis bile tgk aku... sedih lagi kot.. hahaha.. kelakar la adik ni.. bile aku amik je, trs dia.. pahtu mula la mencari sumber air dia.. cam org kelaparan jer.. adik...adik.. bile la nk jadi gudboy part2 kena tinggal ni... 


:: kwn2 ade ikhtiar x camne nk bagi anak2 x nangis mase nk tinggal umah ngasuh..




.: Cite Aidiladha :.

Aidiladha thn ni x meriah sgt.. ngan si adik x brape sihat.... ngan suami lak sakit gigi.. ngan mak ayah xde..kami plak x korban pn tahun ni... mmg x meriah LANGSUNG... aku x amik cuti pn.. just cuti yg kompeni bg je la..blk kg rabu mlm.. kali ni kitorang blk ikut Bentong...
jem gilerrrrrrr.... kat gombak pn dah jem.. kalu x igt kat kwn, mmg kitorang x kan blk ikut sana ok..X AKAN... X AKAN... mmg dah lama pn kitorang x blk ikut sini.. sll blk ikut grik.. biar bry tol mahal skit asalkan x jem n cepat smpi... sbb kesian kat kwn sorang ni, dia ajak konvoi teman dia blk kelantan sesama...tu yg ikut jalan sana.. asben aku nyaris2 nk patah blk dah.. sabar je la... bayangkan la, bertolak lps isyak, lebih kurang kol 9mlm gitu, kol 11 pagi esoknye br smpi.. tu terpakse 'check-in' hotel tepi jalan dl.. sbb jln jem, drebar ngantuk da..

raya pertama tu beraya kat umah asben dl.. raya kedua lps gi kenduri kwn, trs blk umah aku plak..tapi x rase suasana raya pn... xde ketupat mak aku.. xde lemang abg aku.. tapi ade la yg org bagi.. yang mertua buat... ok la gak dari xde langsung.. kan.. ahad mlm gerak blk kl.. x nk redah jem, kitorang blk ikut grik... gerak kol10 mlm.. sbb sllnye kalu gerk time tu, sblm subuh dah leh smpi kl.. sekaliiii,, jem jugak ikut sini pn... adeh!!!!...  terpakse meredah jem gara2 lori rosak n 3 tmpt xcident... time ni gak la nk ade lori rosak la.. nk ade xcident sana sini la... gerammm tol.... last2 smpi kl dah kol 8 lebih... terpakse la meng'half-day'kan diri.. tgh hari br masuk keje... eh!! ramai lagi la org bercuti kat tmpt keje aku ni da....

saje nk tepek gmbr anak2 raya haji aritu. xde gmbr satu famili pn..  gmbr anak2 ngn spupu2 nye je la..