.: KISAH SUSU IBU :.

Alkisah pada suatu masa, di sebuah hospital bersalin di Amerika. Maka ada le dua orang ibu yang melahirkan sorang anak lelaki dan sorang lagi anak pompuan. Masalahnya, kedua-dua ibu tadi, mengaku yang mereka melahirkan anak lelaki tersebut !Ni kes berebut anak lelaki le…

Oleh kerana mereka melahirkan pada waktu dan masa yang sama, maka timbul le sedikit masalah bagi menentukan ibu yang sebenar bagi anak lelaki tersebut. Pada waktu tersebut, tiada lagi ujian DNA.

Lalu doktor pakar dari Amerika bertanya le pada kawan dia, sorang doktor dari mesir, macam mana nak selesaikan masalah tersebut. Dia orang dah buat ujian darah dah, malangnya, kedua-dua ibu tersebut mempunyai kumpulan darah yang sama. Lagi rumit masalah tersebut!

Jadi doktor Amerika tu tanya le doktor dari mesir, macam mana nak selesaikan masalah ni, sebab dia dengar orang kata Islam dan Al-Quran ni agama yang sempurna, dan setiap masalah ada penyelesaiannya di dalam Al-Quran.

Maka terkedu le doktor dari mesir tuh! Nak tak nak, doktor dari mesir tu, ajak doktor Amerika tu berjumpa dengan sorang kawannya, iaitu seorang ulama terkenal dari mesir.

Ulama dari mesir tu pun bertanya apa masalahnya. Setelah diceritakan segalanya, Ulama mesir tersebut tersenyum. Ulama mesir tadi suruh diperah susu kedua-dua ibu yang melahirkan anak tadi! Dan dibuat ujian tentang kandungan kalsium, zat galian dan sebagainya! Setelah selesai ujian, mereka diminta membawa keputusan ujian dan berjumpa semula dengan ulama tersebut.

Setelah dapat keputusan ujian, maka mereka pun bertemu semula dengan ulama tersebut. Nak tau apa keputusannya ? Salah satu dari susu ibu tersebut, mengandungi 2 kali ganda bahan-bahan seperti kalsium, zat galian dan apa-apa yang sepatutnya berada di dalam susu ibu. Maka ulama mesir tersebut berkata, ibu yang mempunyai susu yang mempunyai bahan-bahan 2 kali ganda itulah ibu sebenar kepada anak lelaki tersebut !

Kemudian doktor amerika tadi bertanya, apa buktinya di dalam Al-Quran, maka ulama mesir memberitahu bahawa, bahagian untuk anak lelaki itu adalah 2 kali ganda dari anak perempuan, begitu jugalah dalam soal pembahagian harta pusaka. Jadi, oleh kerana itu adalah hukum Allah, susu ibu juga merupakan ‘harta’, maka untuk anak lelaki, adalah 2 bahagian, berbanding untuk anak perempuan!

Wallahua'lam..

Subhanallah… Maha Agungnya Allah…



:: sumber : aku pn x igt dari mana dpt.. sbb dh lama simpan kat notepad... rase menarik tuk dikongsi bersama....


.: MALANG X BERBAU :.

kali ni saje je nk crite pasal malang yg menimpa aku selasa aritu... adeh... mmg malang x leh nk elak la... kalu leh elak, kompem aku dh elak ke tepi.. kan..kan...

selasa aritu aku dtg keje agak lwt la skit.. lalu jalan blkg.. pahtu terpakse follow lori yg bwk sloww bangat(slow bagi aku yg dh kelewatan nih).. dah ade luang aku nk potong, trs aku potong lori tuh... skali ade lopak la plak.. terjatuh dalam lopak kete aku.. pahtu siap ade bunyi yg x menyenangkan.. aku benti kete kat tepi.. tgk kete kot2 ade yg x kena... ok je... trskan lagi perjalanan... mmg kalu nk elakkan diri dari tersekat dlm jem, aku akan lalu jalan SUBANG AIRPORT ikut ARA DAMANSARA tuk kuar ke LDP.. kot situ mmg x jem.. cuma trafik light je la byk.. xpe.. aku snggup tunggu trafic light dari redah jem... dah nama pn shotcut, aku lalu la ikut dalam taman perumahan.. time nk kuar jalan utama tu, bule plak rase lain macam je kete aku... adakah sbb aku terjun lopak tadi or sbb aku naik bonggol x brek(gara2 lwt la sume nih).. ade tmpt lapang skit, aku benti.. rupenye tayar blakang kete aku tu dah kemek la...

adeh!!! kompem pancit la nih.. call bgtau asben(sbb aku bawk kete dia) tny jet kete dia kat mana.. dia plak risaukan aku.. aku xde la gelabah mana sbb dh byk kali kena kes camni.. kirenye tau la cara nk tukar tayar tu camne walaupn x terer mane... skali, mak kau... hambik... skru tayar dia ketat gile.. aku yg 'ayu' pagi tu dh berpeluh2... smpi terkentut2 nk bukak 4 skru dia tuh.. dh la xde org time tu.. kalu ade org time tu, kompem aku wat muka kesian.. wat kunun2 nye x reti nk tukar.. ekekek... terpakse la wat sdiri kali ni.. lama gak la dok godek alah nih.. dh keempat2 skru di bukak, rehat jap.. pahtu amik tayar spare yg berat giler tu.. pahtu rehat plak(rasenye byk rehat dari wat keje :D).. last2, berjaya jugek lah aku tukar tayar kete tuh wlpn amik mase lama...

smpi2 opis, dh kol 10 lebih... lantak la..lgpn dh bgtau opismate aku yg aku masuk lmbt sbb kete pancit..

moral of the story, bagi kaum2 pompuan xspecially, belajar la cara tukar tayar(sbb sllnye pompuan tau bawak jer.. termasuklah aku awl2 dl.. :D)... kalu berlaku kes tayar pancit tmpt xde org, xde la melalak sengsorang... 1st time aku kena dl, mmg byk mengajar aku benda ni... dh la time tu dlm hutan... malam2 plak tu.. kalu korang2 biase ngan jalan nk ke kelantan, mesti korang tau bukit 7, kat merapoh.. tmpt tu mmg panazzzzz..... kat situ la kete aku pancit 1st time aritu... mmg nak nangis rasenye.. sume pompuan n x reti nk tukar tayar.. last2 tawakal je tahan kete org yg lalu lalang... kalu la kwn2 yg terlibat sama dlm kejadian 1st time kete aku pancit(rina, nik siti, zakiah), mesti korang gelak sorang2 kan.. hehehe.. tapi seb baik gak kan... dari situ aku blajar cara nk tukar tayar kete nih...



:: sesapa nk jln shortcut n nk elak jem xspecially ari keje dari subang epot nk ke LDP, bule tny aku.. aku skang dh kategori terer la ngn jln shortcut sejak aku keje kat kelana jaya ni.. :D



.: SAMBUTAN AIDILADHA 2010 :.

raya haji aritu, rase cam kelam kabut ssgt.. cuti 2hari yg aku amik tu pn rase cam x ckp jer.. kalu campur ngan cuti yg mmg cuti raya pertama ngan weekend, total aku kat kg 5hari.. 5 hari nk dibahagi 2 umah.. adeh!!! mmg penat btl la.. penat2 pn hepi sbb berkesempatan beraya bersama sume adik beradik aku... mmg saat ni la ditunggu2 selalu.. bukan selalu bule kumpul ni.. gamat umah mak aku kat kg. ngan cucu mak aku yg berbelas2 org tuh.. ngan kerenah anak2 n menantu2 dia lagi.. hehehe.. tu la kemeriahan hari raya...

gmbr raya x byk.. kamera aku x baik2 lagi.. gantinye pn lum ada lagi.. tumpang kamera anak buah je la.. nk tepek gak la skit gmbr raya.. gmbr aku ber3 ngan suami n anak, xde la plok.. aritu rase cam ade gak bergmbr.. nk kena cari ni ngan anak2 buah aku.. layan je la gmbr ni...

bergmbr dl sblm gi tmpt org sembelih lembu... alhamdulillah thn ni aku dpt korban lagi..


ngan anak buah aku a.k.a tuan punya kamera.. br ting 4 tuh.. besar kalahkan makcik dia la..


raya aritu sempat gi melawat pakcik asben yg nazak sakit tua.. tapi kitorang x smpt melihat saat2 dia menghembuskan nafas terakhir pada isnin aritu, 22 November 2010 bersamaan 16 Zulhijjah 1431H lebih kurang jam 10mlm.. al-fatihah tuk arwah.. moga2 arwah ditempatkan disisiNYA diakhirat kelak.. amin.



:: gmbr 2 keping ckp la.. lain gmbr anak buah aku dh upload kat facebook..




.: SEMBELIHAN :.

Firman Allah swt; Al-Maidah 3.

“diharamkan kepada kamu (memakan) bangkai (binatang Yang tidak disembelih), dan darah (yang keluar mengalir), dan daging babi (termasuk semuanya), dan binatang-binatang Yang disembelih kerana Yang lain dari Allah, dan Yang mati tercekik, dan Yang mati dipukul, dan Yang mati jatuh dari tempat Yang tinggi, dan Yang mati ditanduk, dan Yang mati dimakan binatang buas, kecuali Yang sempat kamu sembelih (sebelum habis nyawanya), dan Yang disembelih atas nama berhala; dan (diharamkan juga) kamu merenung nasib Dengan undi batang-batang anak panah. Yang demikian itu adalah perbuatan fasik. pada hari ini, orang-orang kafir telah putus asa (daripada memesongkan kamu) dari ugama kamu (setelah mereka melihat perkembangan Islam dan umatnya). sebab itu janganlah kamu takut dan gentar kepada mereka, sebaliknya hendaklah kamu takut dan gentar kepadaKu. pada hari ini,…”




:: edisi sempena aidiladha



.: SALAM AIDILADHA :.

Salam Aidiladha buat sume ummat islam... kemeriahan aidiladha x terasa sgt... xde org sibuk2 nk apply cuti.. tapi aku???... ttp nk cuti... mane leh beraya kat perantauan.. xsanggup aku dengar org bertakbir pagi raya.. dh la umah aku ni dekat ngan masjid.. kompem... rasenye nangis sorang2 aku.... x sanggup.... so, untuk mengelakkan perkara seperti ni berlaku, baik aku amik cuti n blk beraya kat kg jer(alasan kukuh nih. hehehe)..

gara2 lmbt apply cuti, kena marah kat bos.. tapi marah2 pn dia approve gak.. hehehe.. tu yg suke tu.. ptg ni lps balik keje, kami akan bertolak blk ke kelantan... dan yg plg seronok, thn ni sume ahli keluarga aku blk beraya sesama... jarng tau leh kumpul sume adik beradik(7 org jer)... sbb tu la aku nk blk gak.. turn thn ni umah aku dl k.. sukeeee...

dikesempatan ni, aku nk ucapkan

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

MAAF ZAHIR BATIN


kepada yg memandu pulang ke kg halaman, hati2 di jalanraya k... pandu cermat jiwa selamat... igt org tersayang sedang menunggu kepulangan kita... kepada yg x boleh blk beraya bersama keluarga tercinta, selamat beraya di perantauan.. jgn sedey2 k.. kalu anda sedey, mereka kat kg pn turut sedey...





.: FAMILY DAY :.

ala2 family day la jugek.... hehehe... last weekend aritu, aku telah melepakkan diri aku bersama abg2 aku kat umah bos YANI... kebetulan asben aku outstation.. aku plak ade exam ari sabtu... x tau nk mitak sapa jaga asyraaf, tu yg aku mintak tolong abg aku jagakan kejap.. abg aku sbnrnye baru je smpi kl dari sabah jumaat aritu.. pahtu dh diorang satu famili nk gi stay kat umah bos YANI, aku ikut skali la.. lgpn exam tu pagi jer.. petang tu diorang bule la nk gi jalan2 pn.. aku nk lepak je kat umah.

exam aku belah pagi.. tgh hari jumaat tu, bos YANI n wife dia kuar gi PD.. ahad br balik.. tinggal la kami2 yg jadi PENJAJAH umah diorang.. pahtu petang tu plak, abg aku dari gemas lak smpi.. ajak lepak kat situ jugek. mmg btl2 jadi PENJAJAH la kejap.. umah dia dh jadi cam umah sdiri la plak. diorang suami-isteri mmg baik ssgt.. aku selalu gak gi umah dia.. bak kata org2 lama, org berbudi kita berbahasa la.. x kan time ssh je gi jupe dia.. time senang or time x senang x ssh, kalu ade mase, x salah gi melawat.. tapi xde la smggu skali pn gi umah dia..

bos YANI ngan aku sbnrnye xde ape2 hubungan persaudaraan pn.. hanya saudara seislam je.. dia sbnrnye biras abg aku.. jadinye, ngan aku mmg xde kena mengena la.. tapi disebabkan aku dh kenal diorang dah lama ssgt, tu yg rase cam sedara je(saje je ni nk jelaskan kat yani.. kot2 salh faham:D)..

sabtu aritu kakak ipar aku kuar gi jalan TAR.. ada tragis skit berlaku kat sana.. wallet dia kena copek la.. dia x sedar bile pencopek tu bukak hbang dia amik wallet.. sedar2 time dia nak amik air dlm hbag.. tgk2 ade botol air je dlm tuh.. wallet dh x tau kat mana.. sedikit terkilan la gak kan.. imagine jadi kat kita.. walaupn dlm wallet tu duit x byk, tp byk benda penting kat dlm tu.. ngn kad kredit, ic dia n anak2, kad bank dia ngn anak2 lagi.. adeh!!.. dh la dekat2 raya.. peringatan kat semua la.. JAGA HBANG BAIK2 LAGI2 DITEMPAT ORG RAMAI..SENTIASA BERWASPADA DENGAN ORG SEKELILING..





.: ORANG LAIN AMIK RESULT, AKU PLAK BERDEBAR2 :.

arini result UPSR kuar... tah camne la anak buah aku.. .brape la dia dpt.. ish!! aku la plak berdebar2.... call2 x angkat...saspen sungguh.....

kAlau dia dpt 5A, alamat nye terbang la duit aku barang skeping dua... dah janji ngn dia nk bg ape yg dia mintak aritu... tapi xpe la.. terbang pn x kesah.. asalkan dia berjaya...


mode skang ni : tunggu result dari anak buah aku...





.: IKAN UBI :.



ikan ubi.... anak jiran sblh umah aku pgl ikan ular (kalu tgk rupe ikan ni, leh la trime nama yg anak jiran aku bagi tuh :D).. ahaha.. rupe dia mmg menakutkan... buruk.. cam ular pn ade.. tapi kan sapa sangka ikan yg berupa buruk camni harga dia puluhan ringgit.. x caya??? aku pn mulanya x caya gak.. camne aku leh caya,ada la satu hari tu asben aku gi menjala ikan.. sll kalu gi menjala, kompem byk la dpt.. x abis aku nk mkn.. asben bg2 la kat jiran2 n kawn2 dia.. tapi ikan yg kusangkakan buruk ni sume dia amik.. ade yg nyawa2 ikan, cepat2 dia boh dlm akuarium dia.. pahtu esoknye dia gi jual kat kedai makan cina kat blakng umah aku.. terkezut beb... harga ikan ni rm75 skilo.. kalu kita sll gi antar ikan ni kat kedai tu, dia bule amik smpi rm130 sekilo... perh!!! gile mahal.. aku x sangka plak semahal ni ikan tuh.. n aku xsangka plak aku mampu makan ikan semahal nih(mula nk riak la tuh .. hahaha)...

tapi ikan ni, aku cuma bule mkn je k.. nk soh aku siang, mmg aku tolak tepi... sll asben aku akan siang ikan ni... kepala plak aku soh dia buang.. xleh la gk kepala dia.. mula la terbayang2 kepala ular.. ape la otak kotor aku nih... satu lagi.. ikan ni aku cuma bule makan kalu masak kering jer.. aksudnye, goreng la.. kalu wat masak lain, kembang tekak aku nk makan.. baik x yah makan.. hehehe.. tapi isi dia.. mmgg tip top la aku ckp.. sedap isi dia.. manis2... tapi x tau la rase manis2 tu sbb ikan segar atau pn mmg rase isi ikan tu camtu..

ikan keli pn sama.. aku mmgsuke ssgt ikan keli..tiap kali asben gi menjala, kalu dia tny aku nk ian apa, aku soh dia simpan ikan keli tuk aku.. makan nk.. tapi nk siang, geli geleman... bkn nk siang je, nk boh garam kunyit ikan tu tuk nk goreng pn xleh.. aku boh pakai sudu..hahahaha...

kalu korang2 berpeluang or terpancing ikan ni, korang adalah insan bertuah.. sbb dpt ikan yg isinye sedap.. jgn pandang pada rupe yg buruk je k.. pandanglah pada isi yg sedap tuh...


moral of the story : jgn menilai sesuatu benda daripada luaran sahaja...


:: gambar : ihsan pakcik google




.: BIRTHDAY CELEBRATION :.

kan dh sedia maklum, 5 november 2010, raya depavali.. pesta cahaya... juga bday aku.. celebrate bday penghujung 20an rase meriah la plak.. ekekek... ni sume kebetulan je.. :D

celebrate aritu kat zoo okey.. ekeke...sbnye ni bkn sbb nk gi celebrate bday pn semata2.. tapi memandangkan ari yg kitorang ni zoo tu, bday aku, jadinye kire celebrate la tuh... :D.... buleeeee la kan..

mgg lps kakak aku dari kelantan dtg kl.. bwk budak2 skolah dia lwatan.. guru pengiring la tuh.. mmg kalu weekdays, aku mintak maaf bbyk la kat dia.. aku x leh nk gi tmpt diorang... ye la.. smpi umah pn dh maghrib.. kalu time bujang dl, tiap kali kakak aku dtg bwk rombongan lawatan skolah dia(skolah aku dulu jugak), aku akan join diorang...

memandangkan bday aku jatuh ari cuti, tu yg bule jalan2 prabih pitih tuh.. pahtu kakak aku plak ofer ajak gi zoo negara ngan dia... tiket, dia sponsor.. makcik suko... sapo x suko kalu ade org sponsor. kalu tgk harga tiket dia, rm25 gak sorang dewasa... tapi disebabkan aku join rombongan kakak aku, dpt la murah.. rm9 jer.. asyraaf x kena tiket pn.. kakak aku sponsor 2 org la.. aku ngan asben aku.. ok la tuh.. dh trima kasih bbyk dh pn.. aku anggap ni hadiah bday dr kakak aku la..

asyraaf bukan main sonot lagi tuh leh tgk binatang... masuk je zoo, trs jerit2 dia.. tgk patung binatang pn dh bulat mata2 tgk.. hahaha.. mungkin sonot sgt kot leh tgk binatang2 tuh.. sll dia tgk binatang2 kat dalam buku dia jer.. kali ni leh tgk live, tu yg xcited kot... kwn aku ada pesan soh bwk stroller, takut penat dukung.. tapi aku x bwk pn.. sbbnye spupu asyraaf yg mmg ngam ngan asyraaf ade skali dlm rombongan tuh.. dia rajin dukung2 asyraaf.. asyraaf lak, tgk jer spupu dia yg sorang ni, trs nk gi... anak buah aku lak la dukung asyraaf.. tapi x lama la.. sbb skang ni asyraaf dah berat.. x leh nk dukung lama2.. last2 biar dia jalan jer.. abah asyraaf selaku monitor dok tgk je la dia jln.. nk pegang tangan dia, mmg dia x nk nye.. berlagak btl ank teruna sorang nih...

asyraaf jadi cam budak jakun lak tgk byk binatang.. tapi dia ni jenis yg x takut.. siap bg makan gajah... bg makan zirafah(abah dia la tlg pegang kan)... pahtu gelak2.. hahha.. ibu dia pn takut nk bg makan.. :D.... xpe la.. anak lelaki kena berani kan.. aku sempat la amik peluang naik tren dlm zoo ni.. tambang dia x la mahal sbb aku kan dtg join rombongan.. tapi syg nye, anak teruna aku x naik pn.. sb dia ilang entah ke mana ngan abah dia.. aku yg dh kepenatan ni malas nk jalan.. naik tren je la.. lenguh abis kaki lutut n seangkatan ngan nye gara2 byk jalan.. pe2 pn berbaloi2 la bwk asyraaf gi sana.. smpi dia pn penat berjalan... last2 tny nk dukung ker, terus angguk...hehehe

time kuar, terserempak ngan kwn asben.. borak2 jap pahtu trs blah.. plan nk join xtvt seterusnye rombongan kakak aku ni, tapi masuk je kete, asyraaf terus mintak nenen.. nenen jap trs terlena... kesian jer.. penat sgt tuh.. last2, msg kakak aku ckp x jadi join diorang... trs blk umah... smpi umah, tiga2 beranak tido kepenatan... :D

syg seribu kali syg, aku x leh nk amik gmbr... seperti yg aku ckpkan, kamera aku masih rosak.. x repair lagi.. so, xde la gmbr. yg ade aku amik dari camera anak buah aku je la.... layan je la gmbr2 yg tak seberapa ni... gmbr aku xde.. sbb aku jadi tukang amik gmbr...


mase mula2 smpi.. tunggu tiket la nih...

asyraaf ngan spupu dia... anak buah aku yg ni mmg ngam ngan asyraaf.. kalu dia ada, aku x risau la.. sbb anak buah aku yg ni suke melayan dia.. :D

time tunggu show..

gmbr tuan rumah.. hehehe... dari kiri : tuan rumah, kakak aku, ustazah X(hehehe.. sori. x igt nama la.. :D).. sume sihat2 belaka....



SEKIAN cerita disebalik sambutan bday aku tempoh hari... hehehe





.: MERIAHKAN !!! :.

pe yg meriahnye.... esok 5 november 2010 bersamaan 27 Zulkaedah 1431 adalah bday aku... bday aku yg terakhir sblm melangkau 3-series... :D...


yg lagi meriah nye, bday aku kali ni siap diumumkan CUTI lagi tuh... pahtu ramai plak tu indian yg celebrate. hahaha... kelakar plak rase bday aku thn ni bersamaan ngan hari raya depavali.... :D....

yg lagi buat aku rase terharu n happy ssgt ngan bday aku thn ni, aku sudah terima kad ucapan HAPPY BIRTHDAY dari seseorang wlpn lum tiba harinya... siapa yg bg kad tuh???? asben aku??? oh!! tidak... dia bkn jenis yg suka bg kad or hadiah... sbnrnye ni kad ucapan dari seorang cikgu dari pahang merangkap kakak rakan sepermainan aku mase kecik2 dl... ptt la aritu dia ada msg tny aku still dok subang lagi ker... rupenye ade maksud tersirat... pe2 pn aku ucapkan terima kasih bbyk kat cikgu NORIZAN ISMAIL (kalu2 ia ade terjah blog aku n baca entry ni la :D).... aku menantikan ucapan HAPPY BIRTHDAY dari suami tersayang plak ni...

celebrate??? x celebrate mana2 kot... cuma asben ajak aku gi zoo je la sabtu ni.. lgpn asyraaf lum penah gi tgk binatang2 kat sana lagi.. ibu dia pn lum penah gak gi zoo wlpn dh lama bermastautin kat kl nih.. gi jeram blakang zoo or gi paking kat zoo tu penah la dulu2.. hehehe..... xpe la... aku anggap ni cara asben aku celebrate bday aku thn ni... sbnrnye idea nk ajak aku gi zoo sabtu ni pn sbb kakak aku ada kat sini... guru pengiring kepada murid2 dia yg dtg lawatan ke kl.. kebetulan ari sabtu kakak aku nk gi zoo.. tu la dia ajak join skali... x kesah la.. :D


:: rase dh tua la plak bile nk meninggalkan angka 2 n menganjak ke angka 3. :D




.: psssst :.

pssttttt !!!!!! tadi aku ade iview.. :D.. tapi kan.. aku rase andai kata aku dpt keje kat sana, rase cam nk tolak je la.. bengong kan aku nih.. time x dpt keje lain, dok sibuk nk cari keje lain.. time dh dpt keje lain, nk tolak plak... :D

sbnrnye, aku tgk kompeni tu lebih kurang kompeni aku skang ni jer... staff pn x smpi 10 org(dari apa yg aku nmpk la)... pahtu mostly " cha ya nun alif" jer.. opis dia, lagi kecik dari opis aku skang ni.. signboard tuk memudahkan org cari opis tu pn xde... aku pn terkial2 gak nk cari tmpt tu.. tny org tu.. tny org ni.. smpi aku pn dh give-up.. seb baik la org last yg aku tny tu tau tmpt yg aku cari(ni crite smlm la.. sbb aku gi servay tmpt tu smlm lagi.. bg memudahkan perjalanan aku arini)...

tu pn kalu aku dpt la... tapi camne skali pn, aku ttp teruskan usaha aku mencari peluang pekerjaan yg lagi bagus dari skang ni.... selagi lum dpt yglagi bagus dari skang ni, aku x kan berhenti mencari dan terus mencari.... meminta dan terus meminta.... mudah2an usaha aku beroleh hasilnye nnt... AMIN....