.: SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN :.

pejam celik....pejam celik... kejap je rase dh nk jupe RAMADHAN lagi... tapi ade sesetengah org tu pose ganti pn x abis2 lagi (jangan marah sape2 yg berkenaan) hehehe... seb baik la aku x tinggal pose thn lepas... mase tu aku tgh pegnent.. x kena ganti la.. :D sonot nye... byk pahle pose bulan ramadhan ni.. wat pe tinggal kalu xde pe2 yg bule mengganggu kesihatan kita.. btl x.. lgpn berdosa tau kalu x pose.. pose WAJIB lagi tuh..

nmpk gayanye tahun ni x aku kena berterawikh sdiri kat umah je la... kalu nk gi masjid, nnt sape nk jaga baby.. xpe... wat sdiri kt umah pn bule kan.. tapi reti ke aku????.. ni kena blajar nih..

thn ni x tau la camne kehidupan aku sepanjang bulan pose nih.. kalu thn lps, berbuka sll je kat tmpt client.. hubby kat umah, dok berbuka sorang2... kesian nye.. ape leh wat.. dh thn lepas mmg bizi bangat... mmg time tu kena dok tmpt client kat putrajaya.. kalu berkejar blk pn x smpt gak nk bbuka sesama.. plg awl leh smpi umah pn kol830 mlm.. aku berbuka ngan air je la dl.. pahtu balik umah br mkn ngan hubby.. seb baik la aku dpt suami yg faham keje aku.. kalu x, mahu sll gaduh nih :D tah2 perang besar... hehehe...
thn ni hrp2, xde la cam thn lepas.. nk gak la berbuka ngan suami tersayang.. xkan la dah kawen, hubby kat umah berbuka sorang2 cam orang bujang lak.. mmg dh tanggungjawab isteri kan jaga makan minum suami..

azam sempena smbt bulan pose yg bakal tiba nnt, hari2 nk berbuka ngan suami.. wlpn terpakse gilir turn makan(
tu kalu baby x tido. kena la sorang main2 ngan dia. kalu x, bising je la nnt. kalu baby tido, bule je mkn sesama), ttp nk berbuka ngan suami tersayang gak... thn ni sambut pose kat kl je la.. kalu xde aral melintang, mahu je blk kg sambut pose ngn family.. tapi apa kan daya.. pak din kesayanganku x dpt cuti... weekend pn keje.. tapi, kalu sambut pose kat kg, family mana yg perlu diutamakan?.. adakah family sdiri ataupn family hasben.. ni yg masih jadi persoalan lagi.. xpe la.. biarkan ia nye jadi persoalan dlm pale otak aku ni je la...
pe2 pn aku nk ucapkan :

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN
&
SELAMAT MENJALANI IBADAT PUASA






:: ni kena wat persiapan tuk bulan pose nnt. beli kurma.... beli stok beras yg dh nk abis... beli itu... beli ini...






src="http://signatures.mylivesignature.com/54488/186/F34EACCDEBC0A4F663685320249DDA92.png"

style="border: 0 !important; background: transparent;" />
2 Responses
  1. is-nanie Says:

    Selamat berpuase kaksue~..

    kalo org tuh tahan xbg balik.. ckp je nak sediakan juadah buke pose utk hubby.. hihihi.. kalo x bg jugak.... huhuhu.. xtaula~.. >_>


  2. $ue @nim Says:

    ckp je nk balik masak tuk berbuka... padahal x masak pn. beli kat pasar ramadhan @ PARAM je la.. :D kang kalu kaksu x beli kat sana, x abis lak lauk ngan kuih2 kat sana..

    p/s : ayu faisal bukak gerai kat sec9 depan opis lama. mane tau kot2 saje nk gi jln2 kat sana.