.: Abang Asyraaf :.





ni kisah ujung bulan lepas... sehari slps mak aku berlepas ke tanah suci..
abe long yg cedera parah kununnye la. .. tu la akibat nye bila x dengar org larang ...
sudah jatuh ditimpa rak kasut..
sbnrnye abe long tu nk test kuat ke x rak kasut yg ibu dia beli.. tu la  dia panjat.
dan, terbukti rak kasut tu x kuat.. nk kena bukak PR tuk beli rak kasut baru la nih.. hahahaha



.: adik oh! adik :.

 
 



budak yg suke manjat... time demam pn bule lagi tu manjat..
ni x tgk lagi dia panjat rak buku n rak tv...
pahtu siap goyang2 rak tv 'jati' tu plak..  roboh gok la wei rak2 ibu tuh syg oiii....
 



.: bookshop walking :.

Assalamualaikum...

aritu aku ade gi kedai buku.. sbnrnye x terniat pn gi sana.. saje nk abiskan mase rehat.. x tau nk gi mana.. merayau2 kat tesco.. ternmpk ade kedai buku br bukak(eh!! br bukak ataupn aku yg lama x dtg)...abiskan masa 2 jam kat sana jer... smbl memilih buku smbl baca.. hehehe... aku dh lama x beli buku ni.. majalah pn jarang2 skali.. senang cite, dah lama x membaca la.. tah nape kali ni rase cam nk baca buku plak.. aku belikan buku kecik untuk si kecik arsyad, beli buku panduan solat upin ipin untuk si abg asyraaf.. tiba2 camne tah bule lencong gi tmpt novel.. serius aku ckp.. dah lama x beli novel ni.. mase dalam pantang aritu je, x tau nk wat pe, ter'baca novel. tu pn pinjam anak buah punya.. dlm dok belek2 (bukan belek mana pn, baca sinopsis kat blakang buku tu je la), tiba2 terjumpa satu novel ni.. eh! penulis dia aku kenal da... trs amik tanpa baca sinopsis nya.. hahaha.. xpe.. support kawan katakan..


zue, aku dh beli novel ko... tapi x baca pn lagi..hehehe...tunggu free leh la baca.. x best baca novel ni sambung2.. kena khusyuk.. :D

 
 
 
smoga pahni ade lagi la kemunculan novel baru ek zue...
 
 
 
 


.: Rinduuuu :.

saat2 aku keseorangan, mata xleh nk pejam lagi dah... sbnrnye aku tido kol8 tadi lagi.. tu yg skang ni mata dah xleh nk pejam... :D..
 
budak 2 orang ni pn dah tido..
 
 
 mula la perasaaan ni datang..
 rindu kat asben yg berkerja di luar kawasan.. ahad ni br leh jupe abang sayang..
lama dah aku x ditinggalkan lama2 ni.. smggu dah..
 
rindu jugak kat mak ayah...
kalu sblm ni tiap2 mggu akan call mak.. kalu lebih dari smggu tu, dah rase lama ssgt dah tu... skang ni ssh skit sbb time kat mekah ngan time kat mesia x sama.. ni br lps call diorang.. kol130 pagi kat mesia bersamaan kol 8 malam kat arab saudi.. ilan skit rindu nye.. moga mereka mendapat haji yg mabrur..
 
gmbr ni masa antar diorang kat kompleks tabung haji kelana jaya.. masa tu dah kol 12malam ++.. x heran la kalu mata mak aku tu kuyu je..