.: Setelah sekian lama menyepi, akhirnye..... :.

fuh!!!!.. lama sungguh rase nye aku bercuti dari berblog.. entry2 yg ade pn dah lapuk.. sejak bersalin thn lps, mmg xtvt berblog, online n seangkatan ngan nye amat2 la terbatas.. entry yg aku sempat post pn skit je.. tu pn sbb untuk elakkan dari blog bersawang.. kunun2nye la.. hahaha...

byk benda aku terlupa n terlps nk cite kat kwn2 sume..live aku sebagai ibu kepada 2 orang hero n isteri kepada super hero agak bizi.. bizi melayan kerenah si cilik.. si abg yg makin manja sejak ada adik ni.. si adik plak makin lasak.. mmg x de masa la nk online segala mala tuh.. kalu aku wujud di alam maya pn, mase anak2 tido... or tgh2 malam.. time tu aman bg aku tuk online..

perihal asyraaf sebagai abg long, makin byk akal.. macam2 benda dia wat nk bg ibu dia yg x brape nk sabar ni marah.. nk mintak perhatian la tu kununnya... keadaan umah, x yah ckp la.. cam tongkang pecah.. kejap je bule tgk kemas.. pahtu abis diteraburkan nye sebakul besar menan dia tuh.. penah skali aku sorok dlm bilik menan dia, tapi dia cari2 jumpe.. abis berselerak dlm bilik plak.. adeh!!.. last2 aku kuarkan letak tmpt asal menan2 tu, kat ruang tamu.. at least mase dia main, aku nmpk la.. xde la risau ape yg dia main.. lgpn masa aku byk kat ruang tamu.. malam je la masuk tido kat bilik. si adik plak, makin lasak n bulat.. nenek dia kata, adik dh bulat cam guli.. hahaha.. macam2 la perumpamaan yg diorang bagi.. tapi mmg aku xnafikan pn.. badan dia lagi semangat dari abg nye dl kalu nk banding carta yg aku tgk dlm buku rekod kesihatan diorang.. bezanya, si abg dl sume cepat.. adik skang ni dh masuk 7bln(27/2), gigi pn x naik lagi.. merangkak pn x leh lagi.. go baby go.. cepat2 la merangkak n naik gigi.. ibu dh x sabar nk kena geget ngan adik ni.. hahaha.. wat masa skang ni, alhamdulillah sbb aku berjaya memaksimumkan baby aku ngan susu ibu.. wlpn ada kalanya aku ade gak bg susu formula.. niat nk bg fully bf x kesampaian.. cuma aku mampu meminimumkan pemberian susu formula je la.. br skali je beli susu formula sejak dia lahir. ni pn lum lagi abis 1kg.. alhamdulillah la.. ade kemajuan.. dl mase bersalin yg sulong, byk bg susu formula daripada bf.. pencapaian yg positif bagi aku kali ni.. insyaAllah, kalau di beri rezeki oleh Nya anak no 3, mana la tau kot2 bule fully bf..

ibu budak2 plak, skang ni ikt bulat jugak.. hahaha.. masih dlm proses 'KEMBALI KE ASAL".. harap2 proses ini berjaya la hendaknye... amin...


.: WORDLESS WEDNESDAY :.