:: 5 in 1 ::

kelmarin... semalam... arini.... esok.... lusa... ala2 5 in 1 terus la..

KELMARIN- aku masih lagi di labuan menyiapkan sisa2 keje(tapi x siap gak.. :D)...

1st, aku nk crite pasal kelmarin... isnin lps aku terpakse merelakan diri diterbangkan jauh meninggalkan buah hati pengarang jantung.. kalu asben aku, bule la gak kata DEMI NEGARA... tapi kalu aku, demi ape ek????... DEMI KERJA je la... xde yg menarik sepanjang aku katsana... cam sblm2 ni gak...pagi isnin naik flight ke sana.. sampi terus ke hotel... letak2 barang pahtu terus gi PL.. wat keje kat sana.. kol5 balik ke hotel... mlm lebih kurang kol8 lebih, kuar ngan faizal(sifoo aku k) gi makan... ala2 dating gtu(padahal dua2 dah kawen).. AYU, mitak maap la ek sbb terpakse pinjam asben jap tuk jadi teman kat Labuan...hahaha.. dah xde org lain lagi da... so, ari2 tu je la rutin harian aku sepanjang kat sana... x teringin nk gi mana2 pn sbb xde tempat yg aku rase menarik... mostly, aku dh penah pegi mase aku gi umah adik ipar abg aku kat sana(dua tiga thn lepas la... :D)...

SEMALAM - aku sudah kembali ke kl...


tamat sudah crite pasal kelmarin.. crite pasal semalam plak.. smlm aku dh selamat smpi ke bumi semenajung setelah 4hr gak la kat labuan... smpi kat LCCT lbh kurang jam1 lebih la.. tumpang faisal(adik dia yg gi amik) coz asben aku x dpt nk gi jemput, dia kena gi amik bos dia kat epot... kalu dalam keje, bos 1st.. bkn lagi family 1st.. plan nk terus blk tapi terpakse btlkan hasrat tu coz bos aku lak nk jupe(jupe faisal, coz dia yg tau psl nih.. aku ni just assistant dia je)... mesti x sbr nk tau status keje kat sana la tuh... terpakse la dtg opis dl... tapi lps je bos blah, aku pn terus call hasben aku soh dtg amik aku kat opis.. hehehe... kalu dh petang2, aku prefer naik motor lagi la daripada kete... mesti sume sedia maklum ngan jalan kat ibukota nih.... x kan lari dari JEM... so, merempit la ptg smlm(sbb x nk redah jem n nk cepat smpi).. seb baik x ujan... hehehe...


HARI INI - aku kat opis setelah lama aku x masuk opis


crite arini plak.. 3 mggu tu aku x dok lama2 kat opis gara2 proj labuan la... tp xpe, at least aku bule blaja... sbnrnye bkn ni yg aku nk crite... tuk pengumuman kepada semua, arini start MEGA SALE kat depan TERMINAL 3, Subang (ni la tujuan sbnrnye :D)... hehehe... smlm mase otw blk umah, ade terbaca iklan kat kain rentang.. :D... tp x smpt nk baca ape lagi yg dia tulis kat kain rentang tu coz asben aku ni bawak motor laju sgt... sempat baca yg tulisan besar je.... so, pagi tadi otw dtg keje, aku gi la servay lokasi SALE.. hehehe... bkn semata2 niat nk gi servay lokasi tu ok... tapi sbb aku mmg lalu jalan tu pn kalu nk gi keje... kirenye, smbl menyelam, minum air la(leh la ek wat perumpamaan camni)... niat2 di hati cam nk gi jer(dah gaji katakan... hahaha..
kalu x, mesti xde nye gi tmpt2 sale tuh.. wat sakit ati je kalu x dpt nk beli... :D).. dh lebih kurang sbln aku x shoping nih... gian siot nk shoping... hahaha... kang kalu x perabih pitih, risau gak kalu2 pitih dlm purse aku ni EXPIRED... hahaha...

ESOK - aktiviti riadah bersama family...


perancangan tuk ESOK lak.... aku plan nk gi Jakel yg baru bukak kat shah alam.. mesti ade wat sale sempena pembukaan cawangan baru.. so, aku x nk lepaskan peluang ni... hahaha..


LUSA - 'lepak'ing je la...


ahad ni asben aku keje, jadinya aku xde plan pe2 la... dok umah je la ngan asyraaf... dok main2 layan kerenah asyraaf je la kat umah... qadak yg 3 mgg aku tinggal dia ngan abah dia jer... hehehe





.: JUST ARRIVED :.



:: penat lagi nih... xde mood nk berblog... bukak kejap ke sbb smggu x bukak blog nih.... esok2 la wat entry...

.: SAMPAI SUDAH :.

kini aku sudah selamat smpi ke bumi semenanjung... sudah berjaya merentasi laut cina selatan(ayat ala2 aku je yg bwak kapak terbang tuh....)..... kini, aku dh dpt melepaskan rindu aku kat budak kecik ngan budak besar... esok mahu mintak cuti... nk blk kg la... rindu kat family kat kg.. dah lama x blk.... ade sesapa nk kim pe2 dari kelate.. hehehe...

.: HARI RABU??? NAPE :.

rase cam lambat je nk tunggu ari rabu.. nape ek.. kalu kitadok tunggu2, mesti rase lambat... kalu dateline, cepat la plok rase... hehehe..... nape aku tertunggu2 sgt ari rabu????? ackelli, ari rabu ni aku akan tinggalkan tanah Labuan ni.. mahu pulang sudah bah... hehehe.. lama sudah x dgr bahse sabahan... sll time anak buah aku blk je la.. kakak ipar aku org sabah..

berbalik pada crite asal... aku x sbr nk tunggu hari rabu sbb aku akan blk ke kl... hrp2 xde pe2 aral la hendaknya.... rindu bangat kat budak kecik n budak besar kat umah nun. x sanggup nk tinggal lama2... so, esok ari selasa, aku kena la gi cari brg kiriman asben aku.. aku rase x perlu la dibgtau ape brg kiriman asben aku tu sbb benda tu x de pekdah pn.. tapi bak kata org, sayang laki katakan.. beli gak la....

esok br selasa, tapi aku xcited ssgt nk tunggu rabu, ptg tadi blk dari keje, trs lipat2 baju masuk beg... alasan, esok xnk kelam kabut.. hehehe... almaklum je la, flight Labuab-KL-Labuan skali je sehari.. so, pagi rabu la blk, insyaAllah....

budak kecik n budak besar, tunggu la kepulangan ku..... rinduuuuuuu ssgt nii..




.: WEEKEND @ LABUAN :.

weekend yang amat membosankan.. cam tu la kot aku kategorikan weekend aku kali ni... kalu ikutkan ati, aku nk je gi umah abg aku kat KK. tapi memandangkan aku dtg berdua n atas urusan keje, x kan la aku nk gi jln2 lak.. pahtu tinggal partner yg dtg sesama sorang2 kat hotel... x masuk dek akal la plak bile pikir blk.. last2 aku amik kepututsan stay je la kat bilik hotel..

mlm tadi tido lwt, pagi ni terlewat gak la bgn... subuh pn termiss.. tah camne aku bule x sedar bunyi alarm hpon aku.. bile sedar, tgk jam dh kol 830.. alamak.. alang2 dh terbgn lmbt, aku peram la lagi tidur ku.. ekekke.. kasi ranum skit... bile rase dh puas membuta disiang ari, br la aku bgn...best gak skali skala tido weekend tanpa gangguan(tapi still rindu kat anak aku kat umah... sll pagi2 dia la jadi jam loceng aku).. kol1 gtu la aku ngan kwn aku turun lunch.. lunch kat kedai depan hotel ni jer.. lps mkn, jln2 pusing bandar... dalam mase sehari aku dah abis pusing bandar labuan.. dh la jln kaki jer.. aku cam x caya jer.. ekeke.... betapa kecik nye bandar labuan ni.. jalan kaki je pn bule abis tawaf... :D.. kunun2nye nk gi servay brg tuk wat blk nnt.. tapi aku pn xde idea nk beli ape... aku smpt la gak belikan sepasang baju tuk anak bujang aku(tapi aku rase besar jer... xpe la.. kalu besar simpan je la.. :D).. pahtu singgah kat pasar, belikan ikan masin... murah la gak dari semenanjung... aku beli 2 pek... plan tuk wat blk kg je... tuk asben aku, aku nk beli kat depan hotel aku dok jer.. ape tuh??? ada la.... aku dh gi servay pn. tapi tunggu nk blk br nk gi beli... tuk mak mertua aku yg bakal jaga asyraaf(coz ptg tadi br dia smpi dari kg), aku x beli pe2 pn.. beli kain je la spasng.. tu pn aku plan nk beli kat kl je la.. Jakel kan sale.. wat pe beli kat sini kalu kat kl lagi murah... btl x... lgpn, aku skang ni poket tgh nipis.. :D... tuk diri sdiri pn aku x beli pe2..

kesimpulan yg aku bule wat kat sini, tuk sapa2 yg rase nk dtg bercuti kat labuan, sila la pikir pjg k. bukan nye apa, sbb aku rase KB lagi besar dari bandar labuan.. kalu sesapa yg nk shoping kat sini pn, aku rase lagi bagus shoping kat Langkawi(wlpn labuan ngan langkawi sama2 pulau bebas cukai)... tapi kalu sesapa nk rase kehidupan org sini, mmg sesuai la dtg.. bak kata org, jauh perjalanan luas pemandangan...



:: ape la asyraaf ok wat skangni ek.. IBU RINDU ANAK IBU.... :-(

.: macam2 :.

akhirnya aku selamat menjejakkan kaki ke bumi labuan.. kali ke2 aku ke sini... tapi kali ni berbeza ngan sblm ni..kali ni aku ke sini atas tujuan keje... mmg sedih ssgt pagi tadi nk tinggalkan hasben n anak kecil aku kat umah.. asyraaf pulak seakan2 tau yang aku nk tinggalkan dia pagi ni.. sejak dari semalam lagi dia x nk ngan abah dia.. pagi ni plak, awl la plak dia sedar.. kol430 pagi aku bgn,dia dah sedar.. tapi kasi nenen, tido blk.. pahtu kol5 aku dari dapur(tgh watkan bubur asyraaf tuk bekal kat umah babysitter nnt), dgr dia merengek. kejap je.. mungkin abah dia pujuk la tuh.. aku siap mandi dia merengek lagi... kali ni lama la plak.. tp berjaya asben aku pujuk dia... aku masuk bilik, tgk dua beranak dok tido.. hrp2 asyraaf x sedar lg pahni... pahtu mase aku dh nk gerak, salam ngan asben, skali dia sedar lagi... tapi aku terpaksa gak tinggalkan dia wlpn berat ati aku nk tingalkan dia dlm keadaan dia menangis... ak cium puas2 asyraaf... wat bekal tuk aku sepanjang aku kat sana... tinggalkan kisah sedey ku pagi tadi sblm gerak ke LCCT..

nk crite setiba aku kat labuan lak. smpi kat sini lebih kurang kol10 pagi tadi.. pahtu trs amik cab dari epot gi cari hotel.. kitorang(aku ngan head it) stay kat Victoria hotel.. hotel ni la antara hotel yg murah skit la kalu nk banding ngn hotel lain yg berdekatan ngan PL.. ok la hotel tu.. x de la buruk sgt n xde la class sgt.. bagi aku, cukup la.. aku dpt bilik single deluxe... tapi kwn aku yg HEAD IT tu lak dok bilik single stended je.. ish.. aku lak lebih2 kan.. aku nk tukar, dia lak xnk.. wlpn aku ckp tingkap bilik aku xleh nk tutup.. lantak la.. dh dia xnk.. aku amik je la... esok2 nk tukar bilik single je kalu ade(kalu dtg satu famili ok la gak bilik besar pn.. kalu sorang2, agak kesik dlm bahse kelate :D).. satu yg aku bule rase yg sblm ni aku x penah alami.. hotel ni ade 5 tingkat. bilik aku kat tingkat 4.. tangga ade, lift pn ade.... disebabkan kitorng dua2 kat tingkat 4(bilik 404 ngan bilik 402), so naik la lift... lift kat sini mmg aktik.. sblm ni x penah lagi aki naik lift camni.. kat kl bandar besar lagi la xde.. kalu korang tgk crite lama2, kompem penah tgk lift yg pintu dia cam pintu umah.. pahtu nk tutup lak, kena tarik manual cam pintu grill... hehehe.. mula2 naik, takut gak.. lagi2 plak bile kwn aku yg sblm ni penah stay kat sini penah sangkut kt dlm lift ni gara2 dia saje je memandi nk bukak pintu grill tu time lift jalan.. ape lagi, lift trs benti kat tgh jalan... hahaha... bila tutup blk grill tu br la lift tu gerak blk... pahtu, kalu dlm lift tu ade 2 org lain yg nk gi tingkat lain, xleh.. kena gi satu destinasi je.. so, kalu la aku nk gi tingkat 4 n ade lak org dari tingkat 2 nak naik, lift tu akan antar aku dulu ke tingkat4 br la dia turun blk.. btl2 antik la aku rase.. hari ini dalam sejarah la aku hari ni.. :D

crite psl esok lak.. esok aku x tau la smpt berblog ke x... pagi2 esok kena gi PL.. wt keje kat sna... kalu dok sana, ok la.. bule guna tenet free. kalu kat hotel, wlpn ade broadband, x yah berangan la nk guna tenet... xde line la.. ssh ssgt nk dpt line.. kejap ade keja xde. aku nk post entry ni pn, berkali2 try gak nih... k la, nk tido dl(walaupn mata lum ngantik lagi..).... kang kalu x tido, tingat lak kat anak n hasben kat umah.... biar la diorang dtg dlm mimpi aku mlm ni....

gudnite n assalamualaikum...


::hrp2 asyraaf xkn wat onar sepeninggalan aku ni.. kalu x, kesian la kat abah dia..

.: SEBAKNYA :.

pagi tadi bos panggil aku ngan Head IT. ade byk perkara yang dibincangkan.. perkara pertama skali dibgtau ialah, aku ngan Head IT kompem kena outstation ke Labuan this wednesday(coz kena gi seltekan projek ngan Perbadanan Labuan)...tiket flight pn dh beli.. aduya... camne ni.. akcelli, perkara ni dh dibgtau mgg lepas.. tapi aku plan nk mintak xcuse. byk perkara yang aku perlu pertimbangkan. tapi apakan daya ku, tiket dh dibeli. ari rabu ni jam 7pagi.. x smpt aku nk mintak xcuse kat bos, dia lagi laju potong jalan aku...oh!!! camne la kali ni... aku nk ingkar arahan bos, sume sudah di uruskan. aku ni kan kuli dia, jadi, TERpakse ikut arahan(rela dalam terpaksa)..

dalam masa yang sama, aku bukan saje seorang pekerja kepada bos aku, tapi aku juga seorang isteri kepada seorang suami dan juga seorang ibu kepada seorang anak... tu juga aku kena pikir... rase berat ati aku nk meninggalkan dua insan yang amat aku sayangi.. mmg aku akui aku kerap ditinggalkan suami atas urusan kerjanye(biase la, aku kan isteri tentera).. dia sll gak kena outstation...kalu bos dia outstation, kemungkinan besar dia pn ikut skali..aku plak, ni la 1st time aku kena outstation jauh n tinggalkan suami n anak dlm tempoh yg agak lama(siap keje br boleh blk.. huhuhu)... last aku kena outstation jauh mase slbm kawen dulu2 la.. 2 tahun yang lalu... kalu zaman bujang, mmg aku nk ssgt la kalu kena gi outstation.. bule kenal tmpt org.... tapi skang.. aku TAK SUKA outstation(kalu bule bawak famili, kan best)..

ni la 1st time aku kena outstation sejak aku memiliki suami n anak.... mesti aku akan merindui dua buah hati aku ni.. aku juga risaukan samaada asben aku mampu menjadi ayah dan juga ibu kepada anak aku atau tidak.. boleh ke dia bgn malam2 buatkan susu untuk asyraaf??... bolehkan dia bangun awal pagi buatkan bubur untuk bekalan asyraaf kat umah babysitter??.. mampukah dia pujuk asyraaf ketika asyraaf menangis??.... betapa beratnya ati aku... plg aku risaukan, camne la asyraaf nk tido malam2 coz kalu malam dia akan tido ngan ngusu ibu dia??.. yang paling penting, mampukah hari2 ku tanpa dua insan ini....

aduh!!!! semua aku rase x kena.... ini adalah kali ke3 seigt aku aku tinggalkan anak aku.. kali pertama n kedua, mase aku dapat interview gomen. mase tu aku masih dalam pantang.. asyraaf aku tinggalkan kat kampung bersama neneknya. tu pn aku tinggalkan sehari jer... tinggal sehari pn aku dah rindu ssgt kat dia.. malam2 nk tido menangis teringatkan asyraaf kat kampung... ni kan plak lebih dari sehari... Ya Allah, kuatkan dan tabahkan hati aku semoga aku mampu harungi semua ini..


:: hatiku sebak ketika menaip entry ni... x mampu aku nk teruskan lagi....DOT....

.: PERINGATAN :.

akcelli arini aku nk crite benda yg jadi ari jumaat lps... jumaat lps aku smpi opis agak lwt gak la... kat opis aku ni, kalu smpi lmbt, kompem ssh nk dpt paking. byk kali gak aku pusing tapi xde gak paking. last2 aku paking je kat blakang satu kedai nih.. kedai makan cina. mase tu kedai tu x bukak pn lagi.. mgg aku tau kedai tu bukak lwt skit.. dlm kol10 rasenye br bkk.. so, aku park la kejap kat situ.. mmg niat di hati nk gi alih kete kol10.. tapi sbb naik opis trs wat keje smpi bule terleka la plak.. tgk jam dh kol11 lebih.. trs turun gi kt kete.. mase aku gi amik kete tu, org2 kat sana tu dok tgk2 kat aku.. nk marah ker????... lantak la.. aku bukan sengaja nk lewat2.. tapi dh terleka, nk wt camne.. kebetulan mase tu gak, paking btl2 kat belakang opis aku ade kosong. ape lagi, aku penuhkan la paking yg kosong tu.time tu aku nmpk la pakcik MPPJ dok tgk edar surat chenta kat mana2 pemilik kete yg park kat tepi jalan. alhamdulillah la, sape2 park kete kat belah blakang, selamat daripada dpt surat chenta(aku dh 2x dpt surat chenta camni.. hehehe)....

belah petang tu lak, aku kena ikut head IT aku gi tmpt client kat kl. aku ikut je la.. so, agak lmbt gak la aku smpi umah jumaat lps. sll kalu ontime blk, kol7 dh leh smpi umah. aritu kol 7 lebih br smpi.. ok, tutup crite ari jumaat. bukak crite ari sabtu plak... sabtu aritu aku sbnrnye ade exam SPA. tapi aku x gi pn.. pagi tu kol6 pagi kalu x slp aku mase tu, ujan turun dengan lebat selebat2nya... siap ngan kilat n guruh lagi tuh... aku h xleh nk tido bile pikir exam tu... kol8 pn ujan x brenti lagi.. aku pn nekad la x nk gi exam tu.. nk wat camne... harap2 aku xk an di blacklistkan ole SPA la....

memandangkan dh smggu peti ais x berisi lauk pauk, aku pn ajak la hasben gi pasar.. tapi mase tu pasar dh tutup(dah kol1130 pagi la... ).. so, gi tesco je la cari lauk.. mase nk gi kat kete tuh, asben aku tny aku.. "KETE ABG TU KENA APE??".. aku cam pelik la plak.. mmg aku sll bwk kete dia la gi keje sejak kete aku prob sersor dia. aku tny dia blk tuk kepastian.. pahtu dia pn tunjuk kat aku yg kete dia kena minyak... ish???? minyak dari mana plak nih... kalu nk kata terpercik time aku terjun lobang, cam x logik lak sbb minyak tu smpi ke cermin... pikir punya pikir, br aku teringat. jumaat lps aku kan paking kat blakang kedai cina.. aku mula la wat andaian yg minyak kat kete aku tu dtg nye dari kedai cina tu.. mane dtg nye lagi kalu x dari situ.. minyak masak yg dh digunakan hanya digunakan untuk memasak.. jadinya, kompem la org2 yg aku kategorikan mentaliti rendah tu yg buatkan... mungkin diorang marah kat aku sbb paking kat blakang kedai dia kot.. nk simbah kat tuan kete, tuan kete xde.. so, simbah la kat kete.. aku rase cam nk sumpah seranah je org2 kat sana...

so, kepada sapa2 yg nk paking kat area2 opis aku(btl2 depan LRT Kelana Jaya), sila la berhati2 andainye anda terpaking kat kedai KING CRAB.. kalu paking kat depan, mungkin selamat lagi. kalu paking kat blakang, sila la berhati2..

.: EDISI WEEKEND :.

weekend aritu mmg penuh ngan aktiviti bersama keluarga.... sabtu aritu aku, hasben, asyraaf n adik ipar aku bertolak ke Gemas.. aku gi umah abg aku kat sana.. wlpn abg aku xde skang ni(dia menyertai rombongan misi pengaman kat Lubnan), aku masih ade kakak ipar n anak buah kat sana.. x kan la abg de, x leh nk gi umah dia kot.. tu la aku gi sana.. kebetulan aku nk gi antar netbook br yg kakak ipar aku soh belikan tuk dia... skng ni, mr DELL sudah bkn jadi milik ku.. milik sementara saje la.. huuhuhu.. tp sblm gerak gi sana, sempat lagi aku singgah kat dewan ababil(depan umah aku je la).. kat sana Dutch Lady ade wat hari kesihatan.. mcm2 la ade.. tapi disebabkan aku gi sna pn dh kol12, yg tinggal cuma gerai2 jualan je la.. susu mmg murah ssgt kat sna.. sll aku jupe susu Dutch Lady rm17++ gak la..tapi aritu harga dia rm15 je.. aku ckp murah x bermakna aku beli k.. aku x beli pn... asyraaf x minum susu ni... biar la dia menten ngan DUMEX dia.. aku just beli air kotak susu stoberi je la.. murah gak.. sll beli rm7.50 tp mase tu dia jual rm7 jer.. ok la tuh... dh xde pe nk tgk kat sna, bule la bertolak gi Gemas.. smpi sana dh lwt... dekat asar gak kot... aku pn x sedar perjalanan begitu lama coz kami ber3 tertido sepanjang perjalanan.. sedar2 dh kuar tol Simpang Ampat.. hehehe.. kesian kat hasben aku.. drive sorang2 tanpa peneman(peneman sume membuta jer.. ekekek)..

hari ahad kami bertolak blk kl... isnin kan keje.. blk la... tapi otw blk, sempat lagi singgah kat Wet World kat Pedas.. sbnrnye benda ni dh dirancang pn ngan kakak ipar aku.. plan nk gi Wet World Batu Pahat.. tapi bile pikir blk, baik gi yg kat Pedas.. tu dh mmg otw aku blk kl.. so, aku berkonvoi la 2 kete gi sna.. harga dia stended jer.. cam yg kat Shah Alam n Batu Pahat gak(aku kata gtu sbb dua tmpt ni je yg aku sll gi.. nk gi sunway lagoon, botak la kepala.. mahal la.).. ni 1st time aku smpi wet world ni... dn ni gak la 1st time aku bwk asyraaf gi main air cm gni(sll main air kat dlm bilik mandi jer :D)... layan je la gmbr aku kat sana.. :D

kami ...


belajar berenng kunun.... dh byk tertela air.. ekekke


suke ssgt dpt main air..


dh bersiap2 nk blk dh.....


aku x dpt la nk main yg xtreme.. ada anak ni, ssh la skit.. tgk je la org main... tapi sblm blk, aku siapkan asyraaf dulu.. pahtu soh adik ipar aku tgkkan jap.. aku???? aku nk berdua2an ngan asben aku gi mandi sauna... bezzzzzz..... dpt la aku berdua2an kat kolam sauna nih..

rase cam berbaloi ssgt dtg sini.. dh la murah... siap ade sauna lagi tuh... pe2 pn, aku mmg ade simpan dlm hati aku yg aku akan dtg lagi ke sini... :D