.: KALAU LA SUME LELAKI CAMNI :.

ni kisah 2 3 hari lps la gak.... pagi2 cam biase la rutin harian aku.... bgn pagi, masak bekal tuk aku... rebus air tuk anak aku... pahtu kol730 kejut asyraaf bgn n mandikan dia.. kol8 antar dia umah ngasuh.. sllnye sblm gi antar dia umah ngasuh, turun bawah dl la, gi beli bekal dia kat macik depan blok aku ni.. mmg ari2 bekalkan dia... sbb tau anak lelaki aku tu kuat makan... beli je la apa pn, sume dia bedal... tapi kalu dia ckp nk mkn nasi lemak, aku belikan nasi lemak je la tuk dia.. kalu x, aku just beli kuih2 jer...

phtu lalu depan skolah(skolah agama kat dewan blok aku tu gak), asyraaf yg peramah ni siap pgl "kakak... abang"... wlpn dia x kenal pn budak2 dlm kelas tu... mengganggu budak2 dlm kelas tu nk blajar je la asyraaf ni... hehehe..

tekan lift, n naik tingkat 6, umah ngasuh dia.. kalu awl, borak2 jap.. kalu dh lwt, trs blah je... tekan lift lagi, tuk turun blk, nk gi keje la.. nk dijadikan cite, satu aritu, aku dari tingkat6, tiba2 smpi tingkat 5 lift terbukak. masuk la sorang lelaki, isap rokok time tu... pintu lift blok aku ni, antik skit.. mmg slow bangat.. tiba2 je dia ckp "OPS!! SORI".. pahtu trs tekan butang yg x nk bg pintu lift tertutup.. aku pn heran gak. nape tiba2 dia kuar... takut gak dia kuar sbb aku ni busuk ke ape.. x kan busuk lagi kot, dh mandi pn... heheh

mase aku smpi kat bawh, nmpk la dia kuar dari lift sblh... dia sengih2 la kat aku.. mungkin dia tgk aku pelik tgk dia kot..pahtu dia ckp pe tau, "SORI... X PASAN TADI AKAK MENGANDUNG"....

mase tu br aku terpikir.... ohohoho.. rupenye sbb dia merokok tadi, kebetulan aku pegnent, tu yg dia kuar blk.. sanggup naik lift lagi satu... alangkah bagusnye kan kalu sume lelaki camni... rasnye sume ibu2 mengandung sihat2 belaka la .. hehehe...





.: JEM = CRAMP :.

hidup di bandar besar, tipu la kalu ckp xde jem... wlpn ari cuti, jem ttp ade.... dh jadi sinonim kot.. eh!!! sbnrnye aku bukan nk ckp pasal bandar besar... bukan nk ckp pasal jem.. tapi akibat dari jem kat kl nih.. btl2 menyakitkan ati n menguji kesabaran aku....

nk dijadikan cite smlm aku blk awl la gak(kuar opis sblm kol6), tapi jem nya, mak aiii... lenguh kaki weh.. dengan org agak kurang aja yg potong Q nye.. tensen wei.. buleh menjerit dalam kete sorang2.. dh lama x jem camtu.. sllnye kalu kuar dari opis time camni, smpt la elak jem.. kunun2 nk elak jem la tuh kuar awal...

dh la kad touch n go x tau dok mana.. kalu ade, kompem aku dh ikut hiway.. aritu asyraaf dok main2 ngan kad tu, skali mase nk kuar kete, x de plak kat tgn dia.. tny dia letak mana, mcm2 jawapan.. jenuh cari dlm kete, xde.. rasenye dh innalillah kot.. byk la gak duit dlm tuh... xpe la...ade hikmah disebaliknye tuh...

aku pn x tau ape sbbnye jem gile2 baban smlm.... dari aku kuar opis x kol 6 lg, kol730 ++ br smpi umah.. padahal kalu pagi2 dtg opis, 30minit dh bule smpi.. tensen btl...

disebabkan jem trk, tgh jem tu, bule plak kaki aku ni rase semacam... sakit ssgt... alamak... dh start cramp la.. tensen ssgt tau time tu... time kete benti, aku urut2 gak la kaki.. nk bg ilang cramp tuh.. ilang kejap.. pahtu sakit blk.. nk nagis je rase... sape2 yg penah rase tu, tau la cmne sakitnye...

blk umah tu, tukang urut personal(laki aku la tu :D) aku la jadi mangsa.. sblm tido dia urut kaki aku.. lenguh tau redah jem... pahtu si hero junior aku, asyraaf tu kalut la gak nk urut gak..

mlm tadi dlm kol4 pagi, bule aku tersedar plak.. sbb nk kencing... bgn la gi toilet.. tapi time jalan tu, rase sakit kaki. jari kaki pn rase senget2 tau.. nk dok pn xleh... rase cam org cacat je time tu.. aku try urut2 sdiri.. tapi x ilang gak sakitnye... last2 kejut asben aku, soh dia urut... sakit tau...

kalu ikut pengalaman time pegnent dl, lps 7 bulan br aku start cramp... skang ni awal la plak rase cramp... mungkin sbb sll jem kot... tingin sbrnye nk ngada2 soh laki antar n jemput kat tmpt keje.. tapi aku xleh nk wat camtu.. keadaan x mengizinkan.. terpakse berdikari sdiri la...

nk tny korang2 yg sll cramp, camne ek korang wat.. aku sllnye urut je la... abis2 pn, x tahan sakit, nangis sorang2 dlm kete... bahye kan cramp time drive... dl aku akan bentikan kete kat jalan je la kalu time cramp... tapi penah gak kena tegur kat polis, dia ckp bahye benti tepi hiway gitu jer.. sbb penah jad kes lori langgar keteyg parking kat tepi jalan.. ngeri la plak rase...





.: BELAJAR BERBAHASA OK!! :.


kadangkala kita perlu la bijak dalam penggunaan bahasa. bukan nk kata aku ni terer berbahasa... ataupn aku ni cikgu bahasa.. tapi aku hanya sekadar ingin meluahkan rase bengang yg membuak2 kat hati aku ni...

kalau la itu satu arahan (sekiranya arahan tu perlu kita buat), aku x kesah la kalu bahasa tu strict pn.. dh mmg arahan dan tu mmg kita kena wat, aku redha..

tapi....... aku pantang sekali kalu nk mintak tlg tapi x pandai nk berbahasa... kalu nk mintak tolong tu, pandai2 la selitkan skit perkataan TOLONG.. x salah rasanya.... jangan terlalu ego nk selitkan perkataan TOLONG tu...

rase cam nk soh si anu gi skolah blk jer.. biar pandai skit berbahasa.. biar ego tu ilang skit... mmg dasar manusia, x lagi dari ego... tapi kalau ego tu tinggi sgt, ego tu x lari, tapi org lain yg akan lari...


:: sekadar luahan rasa yg terbit dari hati aku semata2...



.: MENGIDAM :.

salam buat blogger2 sume.... arini rase keje kureng skit, lgpn dh lama wat entry kat blog aku yg hampir bersawang nih... sbnrnye aku ade baca blog sorang kwn aku ni, pasal mengidam... kadang2 tu, aku pn ade gak terpikir, btl ke aku ngidam??? ke saje ngada2.. tah ler... ssh nk kategorikan ngidam ngan ngada2 nih.... lantak la....

bile citer pasal ngidam ni, tingat plak aku mase 1st pregnent dl... aku bukannye ngidam benda pelik2 pn... cuma tah ler, mungkin x kena masa kot time tuh... dl aku ngidam nk mkn sukun... aku x tau la buah sukun ni mmg berbuah sepanjang thn ataupn bermusim... x penah ade pokok sukun, makan je tau.. hehehe... jenuh cari buah sukun kat kl ni, tapi x jupe.. pasar tani, pasar pagi, pasar malam, x jupe gak.. siap merajuk lagi tuh... siot je kan.. btl la org kata, time pegnent, mmg emosi x stabil... x dpt sesuatu pn bule merajuk.. hahaha.....kelakar plak bile pikir...

disebabkan kat kl ni xjupe cari buah sukun idaman aku tuh, mase blk kg, asben aku bgtau la mak dia.. mase tu pacik asben pn ade skali... kebetulan ptg nye tu ade la jiran sekampung dtg lepak borak2 kat umah pacik asben aku... pacik asben aku tny la kat pacik tuh kot2 dia tau kat mana nk dpt buah sukun... kesian plak kat pacik tu, x pasal2 sbb aku, dia plak ssh payah tlg carikan... mlm tu jugak dia antarkan kat umah mertua aku.. hahaha... wlpn dpt sukun muda n rase x brape nk lemak2 sgt, ok la... tercapai gak la nk makan ape yg diidamkan...

skang ni, time blk umah mertua aku, n time tu ade terjupe ngan pacik yg tlg carikan buah sukun tuk aku yg ngada2 dl, mesti dia tny, "NI KE ANAK BUAH SUKUN".. hahaha... bule plak pacik tu gelarkan anak teruna aku tu ANAK BUAH SUKUN... ye la, sbb dia tlg carikan buah sukun mase ngidam dl... skangni kalu tiap kali jupe pacik tu, ANAK BUAH SUKUN la jadi nama kat anak aku tuh... hehehehe....

anak 2nd ni, hrp2 x de la ngidam or ngada2 cam 1st dl... x nk dh sshkan org lain semata2 nk penuhkan permintaan aku tuh..



:: spttnye smlm ada appointment ngan doc tuk scan bby... tapi ada aral yg melintang, x dpt la nk gi... xpe la, wat appointment lain la... sbnrnye aku sdiri pn dh x sabar nk gi tuk tau sex bby... sllnye scan mase monthly check-up, leh tgk bby gerak2 je la..