Orang Baru 2014

Assalamualaikum...

skang ni aku dah mcm chipsmore.. jarang2 ada kat blog nih..
xpe la.. sekurang2 nya aku masih punya masa intai2 blog kawan2..
arini just nk introduce orang baru dalam family aku..

ni hero no3 aku.. 

baby ni lahir pada 15 Januari 2014 jam 1255 via normal delivery di Hospital Sungai Buloh, Selangor. antara ketiga-tiga anak aku, ni la yang paling besar kuar.. abe long hanya 3.09kg.. abe ngah 3.01kg. yang ni 3.53kg.. kus semangat bile aku tau berat baby.. dalam hati, hebat jugak aku ni ye bule teran baby besar gini.. hahaha... tapi dlm2 hebat pn, kena vaccum gak.. :D

sebenarnye aku x bajet pn nk bersalin kat sini.. tapi dah terberanak awal, cari hospital yang terdekat je la. terkeluar awal 2 minggu, mana2 pn buleee la.. janji selamat. 

apa pn bersyukur ssgt sbb baby lahir dalam keadaan sempurna dan sihat.. yang lagi special nya, dia lahir sama tarikh ngan abah nye.. kirenye ni la hadiah bestday asben aku la.. 
skang ni aku dah selamat blk kg.. blk pantang kat kg la. senang nk berurut, bertungku.. orang yanglagi berpengalaman ada kat kampung..

ni la muka orang baru..






nama baby baru ni MUHAMMAD HAZIQ AZFAR BIN MOHD HASARUDIN


Kennot Wet Tomorrow

 
Sangaaat rindu ngan budak kat bawah nih... rase tersangat lain bile x jupe.. xde teman nk bergaduh...
kennot wet tomorrow....



ari2 telefon... tapi bile dengar suara dia, rase sebak plak... sapa2 yg ade anak dok berjauhan plak, tau la camne perasaannye..



:: dah lama x update blog usang aku ni.. terlebih vitamin M.. just blogwalking jer...



.: Phenomia :.

salam kwn2 sume...
rindu bangat dengna dunia blog aku ni..
tapi apa kan daya, x berkesempatan nk mencoretkan apa2 kat blog aku ni..
tapi kadang2 ada jugak la aku curi masa menjenguk blog kwn2..
jadi silent reader je la skang ni..

arini just nk share pasal satu penyakit nih.. phenomia, atau dalam bahasa yg senang nk paham radang paru2...aku terpanggil nk cari info pasal ni sbb kawan aku, farah, anaknya terkena serangn penyakit ni..
pahtu arwah anak kawan lama aku masa sama2 blajar kat U dl pn kena serangan sakit ni jugak.. tu yg tergerak hati aku nk cari pasal ni... 

bile aku refer kat sini, takut pn ada gak ni.. sbbnye anak aku yg sulong pn cam ada tanda2 phenomia je..
aritu sejak cuti skolah aritu, dia demam, batuk, selsema... skang ni demam dah baik.. tinggal batuk ngan selsema jer.. kadang2 tu bile bila dia batuk, lambat btl nk leh benti.. kadang2 tu smpi muntah.. cam malam tadi, batuk smpi muntah. byk gileee. separuh bekas tuperware putih yg aiskrim nye tuh.. mlm2 kadang2 bile dia batuk, mesti nangis sbb katanye sakit.. tu yg mlm2 je bile terjaga mesti dia mintak air.. ubat batuk, antibiotik dah berbotol2 abis... 

tadi masa search pasal ni, aku bgtau kat asben aku... trs esok nk bwk anak sulong aku tu gi klinik.. hehehhe..
agak2 la, bule x kalu aku nk mintak vaksin



Salam 2013 & Salam Maulidul Rasul

fuh!!!!.. fuh!!!!!  kalu rumah, kompemm dah bersawang dah ni..
 
wlpn dah hampir sebulan 2013 berlalu, tapi rasenye lum terlambat nk wish SELAMAT TAHUN BARU 2013
 
dan nk ucapkan juga
 
 
 
smoga tahun ni lebih lebih lebih baik dari tahun2 lepas.. amin..



:: arini wlpn cuti, aku keje da... x dpt nk berriadah bersama famili..
:: 1st entry di tahun baru.. hehehe





.: VIRUS MENYERANG:.


 
minggu ni satu famili x sihat.. mula2 tu adik.. adik batuk2...
pahtu selsema.. lps adik, abahnye plak.. sakit2 pinggang...
cam kena cucuk2 katanye.. sampai demam..
pahtu semalam si abg plak demam selsema..
pagi ni ibu plak berjangkit kena selsema..
satu famili kena serangan virus2 x baik..
adeh!!! la.. xlarat nk keje.. rase nk amik mc je.. blk umah, rehat..
keje arini, tido kat surau, bangun, makan ubat... pahtu tido blk..
lmbt nye nk tunggu blk ni.. x larattttttt...
 


 
 


Balik Kampung.....
















 








.: I'm turned 31 :.




sebenar-benarnye, bday aku 5/11 aritu.. ni kire entry yg  basi la.. hehehe
thn ni aku dapat hadiah specialll punya... hahaha.. hadiah roadtax kete dari suami terchenta... mmg kebetulan yg x dirancang btl la... tup2 roadtax kete mati 1/11 aritu... adeh!!! xde duit punya pasal, smggu bwk kete xde roadtax.. wat bodo jer... last2 asben bg hadiah roadtax da... i like... hehehe.. TAHUN DEPAN LAGI SKALI LA EK KENA BG HADIAH ROADTAX KETE... PLUS LESEN SKALI... EKEKEKE..