:: BERHUJUNG MINGGU ::

weekend aritu aku mgg x lekat kat umah la.. besa la... syawal kan lum abis.. ade je org wat open house.. sabtu aritu lps aku blk umah(psst... aku ade interview ari sbtu aritu sbnrnye.. mudah2an dpt la..sng skit sbb dekat ngan umah aku.. tu yg penting.. :D), aku gi umah sedara aku kat setiawangsa.. dia wat open house.. x smpt nk gi tlg, gi mkn je la.. btlk bukan main awal lagi.. tapi smpi sana lwt gak... jln jem bangat.. dh la kat hiway pn jem(jem sbb ade lori rosak)..kt kl jem gak(ade persidangan MCA)... smpi sana kol6 lebih.. dh lama x kena jem sejak dok subang ni. rase cam sakit+serabut mata je tgk kete byk2...kol7 terpakse gerak blk umah... kol730 hasben aku kena keje.. ape leh wat.. dah keje hasben aku berkhidmat untuk negara la kununye... malam tu tinggal la aku dua beranak je kat umah.. layan tv je la smpi ttido.. sedar2 pn time hasben aku blk kol 12 lebih..

ari ahad lak jiran sblh umah aku pn wat open house.. pagi lagi aku dh bertapa kat umah dia(gi tlg ape yg ptt. semangat kejiranan la skit).. lgpn aku xleh nk gi petang2 umah dia.. sbb ade lagi 2 open house(satu kat putrajaya satu lagi kat kajang)..tgh2 dok tlg jiran, anak aku lak dok meragam.. nk tido la tuh kot.. sbb x tido lagi sejak bgn pagi tu... kesian je tgk dia dok merengek ngan abah dia. aku amik n dodoikan la dia.. tapi last2 ngan aku skali tertido sama.. he3x... kol3 jiran aku dtg ajak gi makan kat umah dia.. aku pn bersiap2 la... kat umah dia ade bihun soto, nasi impit, kuih raya(mesti ade.. dah nama pn open house.. :D),puding n nasi kerabu(pebret aku tu.. tapi aku x mkn pn sbb nasi kerabu putih.. klau nsi kerabu biru, best gak).. aku just makan soto ngan puding jer.. dlm kol4 gtu la aku berasur.. nk gi umah ke2 lak ni kat putrajaya.. ssh gak nk cari umah.. signboard bukan main byk, tapi cari2 x jupe.. kalu aku, aku akan kata signboard tu x ramah pengguna.. :D... kat stgh jam gak la cari umah br jupe.. ank teruna aku pn smpi tertido2 dlm kete.. ni gmbr ank teruna aku n kawn2 br dia... lebih kurang je umur ni...layan je la....

dari kiri : haziq, yg dok tido tu, aisyah n yg dok terangkat kaki tu asyraaf..
1st time jupe sume2 ni...kawn2.. haziq pn pelik dok tgk asyraaf dok angkat2 kaki... aisyah lak.. best dok layan tido...


asyraaf nk pinjam mainan haziq kejap ek.. kite share2 main bule kan.. :D.. aisyah??? tido lagi.




asyraaf n aisyah... gatai tol anak ibu nih... sengih je leh bgmbr ngan awek..


dlm kete otw blk umah.. asyraaf tertido kepenatan. abah ngan ibu asyraaf lak kekenyangan... :D


byk sgt menu kat sini... menu dia : nasi impit, kuah kacang, satay, roti jala, kuah kari, spaggeti ngan nasi minyk(ye kot nasi minyak.. aku xbrape bermint skt kat nasi...).. kuih ngn desert tu x yah ckp la.. kompen ade.. aku bedal smpi 3 round.. hahaha... 1st mkn roti jala. pahtu siap bule tukar pinggan ngan hasben aku lagi tuh.. sbb dia mkn satay ngan nasi impit (dia dhkenyang sbb dh pekena nasi kerabu kat umah 1st tadi.. hahaha)... kire 2nd round tu satay n nasi impit. tgh tunggu2 kwn, aku bedal lak spagetti.. kekenyangan teramat sgt smpi kan nak rase kuih raya n desert pn dh x lh nk masuk... dlm kol 6 lebih, aku pn beransur la dari umah ke2.. plan nk gi umah ke3 lak kat kajang.. tapi dah x larat n penat, x jadi la nk gi sna.. sori la fatin.. rase penat sgt dh, x larat nk gi umah fatin la.. lgpn dh lwt.. blk umah pn kol8 gk br smpi... penat + rimas n macam2 rase lagi la ade...


bile lagi la dpt jupe ramai2 camni...





4 Responses
  1. nanazack Says:

    amboi....makan sakan ye sue...hihihi


  2. anis Says:

    sronok tgk gambar bebudak tu...heheheh..kite tk amik gambar lansung haritu...tk sempat plus terlupa....


  3. Salam kenal...meh join Miela77 Aksi Di Aidilfitri Contest lak dan berpeluang memenangi hadiah bernilai RM40 keatas..tinggal 4 hari je lagi.. http://miela77.blogspot.com/2009/09/miela77-aksi-di-aidilfitri-contest.html

    Promosi UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal 5ml 3 botol hanya RM55 termasuk pos laju..sesuai tuk demam, selsema, batuk, gejala ILI, cegah H1N1, asma, dan pelbagai penyakit lain..order ke Miela.77@gmail.com


  4. $ue @nim Says:

    hehehe... tu la nana... x abis2 lagi ngan rayanye.. :D

    anis, kaksu pn smpt amik beberpa keping je.. best dok melantak je.. tapi yg plg best tgk gmbr haziq dok sandar kat asyraaf.. ala2 cari kutu tuh.. .hahaha... gmbr tu x brape ok la.. sbb tu x upload ... besa la .. kamera murah :D