.: OPIS KENA CEROBOH??? :.

pagi isnin ni aku cam besa la dtg opis... skang ni alhamdulillah dh bule smpi sblm kol9 kat opis. :D ade kemajuan yg positif tuh.hehehe... tapi sesampai je kat opis, aku rase cm lain sgt opis aku pagi ni.. ape yg lain ek???? sbb aku sampai xde org ke??.. mungkin gak kot.. tapi akim dh smpi pn time tuh.. ohohoho.. bile di pikir balik, rupenye opis ni berselerak x mcm ari jumaat aritu... peliknye.. OMG.... opis ku kena pecah masuk kat org ker?.. tgk bilik bos aku pn, mmg berselerak x hinggat la. sape punya kerja la nih.. aisyeh...opis ade pasng security pn kena pecah ke??? teruk la... kat sini ni bukan takat kete je kena pecah, opis pn kena pecah gak.. tapi ape yg dia pecahkan?? xde pe pn.. bos smpi je dia check la ala2 kadar(takut nk pegang... sbb x wat report polis lagi).. pahtu bizi lak menelepon org tu org ni.. sape dia cal pn aku x tau.. pahtu, dia ngan 'menteri' dia gi la wat report polis.. tgh hr lebih kurang kol11 tadi, org security n polis dtg ngan kuncu2nye.. amik gmbr itu ini.. dia check2 rupenye penceroboh yg masuk tu masuk ikut tingkat blakang.. ayoyo.. mesti dia panjat ala2 spiderman ni..hehehe...


ikut tingkap ni la suspek masuk sbb tingkap ni terbukak bila polis tu cek.. kompem la tu kot...



ni la opis setelah diselongkar.. sempat lagi nyibukkan diri aku ni gi amik gmbr...

abg polis ngan bos(dok kat sofa kat blakang2 diorang ni sume sbnrnye) dok bercerita psl kejadian.


abg security yg dtg(bro tu kat blakng tuh.. yg kt depan tu overacting lak.. hehehe).. tapi kesian kena BOOM kat bos aku je..




:: moral of the story... jangan igt tempat yg ade pasang security tu btl2 secure... so, sayangi la barang2 berharga milik anda... :D







5 Responses
  1. Kelkatu Biru Says:

    Mak ai...habis bersepah. Byk ke brg hilang?


  2. yanie Says:

    slamat la mr n** kalau dokumen2 penting ilang.. xde bukti la kalo dia x bayo gaji ke ape ke..hahaha..


  3. $ue @nim Says:

    entah le ape yg ilang..yg pasti brg kepunyaan ku tiada yg ilang. :D harta2 pain x sure lak...


  4. is-nanie Says:

    tingkap blkg yg dlm bilik semayang tuh ke? ade org lupe nk tutup?

    apsal tengok rina ngan wan tuh muke hepi saje?
    xde perasaan sedey ke hape.. hahaha..

    penceroboh tuh takde pulak nak angkut pc pulak ye.. ntah2 carik duit cash je kot..

    dah pasang alarm pon tak berbunyi ke? balai polis kat depan tuh je.. tp area situ org berani jugak buat jenayah.. huhu..

    peningla bos kesygn kak sue tuh.. bertimpa2 malang... feng shui tak bagos.. kene pindah opis cepat2 kot.. hehe..


  5. $ue @nim Says:

    tingkat kat server tu la.. bkn kat side surau.. ada alarm pn org leh masuk.. kalu xde xtau la..
    feng shui dh jadi feng suwel la.. hahaha..
    wan ngan rina tu kan knak2 riang kat opis ni.. :D lgpn brg2 kitorng xde pn yg ilang.. xde rasesedey skit pn..