.: CHECK-UP .:

arini 21 okt 2009 umur baby asyraaf dah 5 bln 10hari.. arini aku bwk baby asyraaf pegi check-up.. pagi tadi terpaksa tunggu hasben aku blk dulu br bule gi check-up.. bukan sbb klinik tmpt check-up tu jauh terpakse gi berdua ngan hasben(klinik tentera kat dlm kem tmpt aku dok ni je), tp sbb xde sape nk pegang asyraaf mase drive(asyraaf xde car seat), so terpakse la susahkan hasben.. hasben aku yg keje terpakse la blk umah blk. kol9 dia cabut kuar lps bgtau bos dia yg dia nk gi klinik... camni la rutin bulanan aku kalu time check-up. ape bule buat... smpi kat klinik pagi tadi lebih kurang kol9.30 gak.. mak ai....... ramai gile org kat klinik.. kat pesakit luar xde lak ramai.. tapi kat tmpt kanak2, x de seat aku nk dok.. ramai sgt... sll gi time2 camni xde lak rmai.. dok 5 minit, trs dpt turn aku.. tapi kali ni, aku dpt giliran no 38... berjanggut la aku tunggu... sempat ke x ni sblm kol11 siap.. sbb kol11 hasben aku kena smpi MINDEF(hasben kan tentera.. situ la tmpt dia cari rezeki)....dh penat berdiri, aku cari seat kosong tuk ilangkan lenguh nih.. dah la anak teruna aku ni berat. dah puas duduk, berdiri lak.. bukan aku je bosan menuggu giliran, anak teruna aku pn dh mula menunjukkan keresahan dia.. dh la time tu time tido... terpakse la pujuk dia supaya x tido.. abis keliling klinik ni aku bawk asyraaf jalan2.. blk2 x gak di panggil nama baby asyraaf. aku dah penat, giliran hasben aku lak melayan kerenak baby asyraaf.. biar dia lak la dukung.. kol10.30 br nama MUHAMMAD HARIS ASYRAAF nurse panggil.. masuk bilik rawatan, timbang n sister tu check. skang ni berat baby asyraaf dh 7.8kg.. ptt la cam nk patah tangan ni dukung.. xpe.. demi anak kesayangan ibu, ibu sanggup wat ape saje.. he3x.. tadi sister ade pesan, ala2 cam ni la..."nnt baby dah umur 6 bulan bule kasi makan la ye"... aku ok kan je la.. padahal aku dh kasi makan pn.. hehehe.. arini baby asyraaf kena cucuk lagi.. cucuk tuk dos ke3 DTaP-IPV/Hib. nangis gak dia mase kena cucuk tadi.. tapi kejap je la.. nangis terkejut je kot.. he3x.. good boy mana bule nangis kan.. dh siap sume urusan kat klinik, trs blk umah.. kesian kat hasben aku terpakse rushing blk MINDEF lak.. xpe la.. harap2 sume urusan hari ni berjalan ngan lancar la hendaknya...


muka budak kena cucuk. kontrol macho la tuh kunun2nya.. hehehe





2 Responses
  1. Zuri@ni Says:

    Aku kan, time anak kena cucuk, mesti aku x tgk sbb x sampai hati, hehe...


  2. $ue @nim Says:

    apa bule wat zue.. nk x nak kna bg cucuk gak...tuk kesihatan baby gak.. rela dlm terpakse je la..