.: 1'ST GATHERING :.

semalam aku saje2 wat makan2 skit... sempena asben n aku br je raya pose 6. jadinye aku aku ngan rajin nye, nk la ajak x-housemate aku dl mase zaman2 bujang... aku x ajak org lain pn sbb ni bukannye open house pn.. just makan2 skit je.. plan je nk wat tapi x wat pn.. bajet x cukup la.. so, tetamu aku cuma la 2 family x-housemate aku zaman2 mase bujang n mase dok kt kg baru dan juga merangkap kawan mase blajar kat UTM dulu (nik n family ngan yus n family). pahtu ade la 4 org x-opismate aku dtg.. jiran2 sblh umah pn aku x jmpt.. aku just bagi je la juadah yg dh siap masak kat jiran sblh... so, kepada kwn2 lain, mintak maap bbyk la ek.. nnt kalu wat makan2 akan ku jemput nnt... insyaAllah thn depan aku wat open house k..

so, ni la santapan kwn2 aku yg datang :

nasi minyak (xde gmbr.. x smpt nk amik la..)

ayam masak merah ngan acar (kawan tuk nasi minyak)


roti jala

kari ayam (kawn tuk roti jala)

nasi impit

kuah kacang(kawan tuk nasi impit)

puding

kek batik

kek lapis sarawak(ni beli kat tesco je.. hehehe)
puding pelangi(yus yg bawakkan.. tq sbb memperbanyakkan menu :D)
kuih-raya(tinggal yg saki-baki je la....)
air hot choc ngan oren


ni gmbr tuan rumah... hahaha.. sonot la ramai yg dok layan dia.. tido pn kejap je...

sonot je dpt wat makan2 ni.. sume tu aku masak sdiri... nasi minyak ngan roti jala tu 1st time buat. alhamdulillah menjadi gak.. sukeeee....



:: kepada kwn2 yg datang tu, kalu x sedap bgtau la.. bule improvekan skill masak skit.. tapi kalu sedap jgn lak puji lebih2.. kang lain kali nk wat x menjadi lak.. hehehe





3 Responses
  1. nanazack Says:

    nape xde gambo yus ngan nik??? lama xjumpa diorg...


  2. Zuri@ni Says:

    a'ah, lama tak jumpa diorang...tgk bab makan2 nie yg x tahan nie :D


  3. $ue @nim Says:

    mas diorang smpi smpi aritu, sibuk dok layan diorang... borak2 smpi lupe nk amik gmbr la.. hehehe... xpe.. nnt aku amik gmbr time gi umah dia.. nnt aku upload gmbr dia n family.. :D