.: MISI TERTANGGUH LAGI :.

smlm aku mc.. arini keje blk dah setelah lebih kurang 5 hari aku diserang demam... risau gak aku ngan demam aku ni(kan musih H1N1 ngan denggi...takut tergolong dlm golongan tu jer)... aritu dh gi klinik, dh kena cucuk... baik sehari je pahtu demam balik. selasa aritu aku gi klinik lagi... kali ni gi klinik panel kat sec17.. doc kasi ubat n mc sehari.. sbb tu la aku x dtg keje smlm.. lps gi klinik, alang2 dh skali jalan, aku ajak la hasben aku gi amik gambar konvo adik ipar aku.. dh siap.. nama kedai gmbr tu 'fotograduate'. kat sec24 depan ngn kolam mancing yg hasben aku suke mancing gak dulu2 kala.. skang ni tidak lagi... aku mmg puas hati la ngan kualiti gmbr dia.. kalu nk cuci gmbr digital pn, 30sen je skeping tuk 4R. ok la tuh...

smlm aku dok umah je(dh mc, mane bule kuar gi mana2..kang terserempak ngan budak2 opis, kantoi la..kata aku beli mc lak kang...). anak mmg aku x gi antar kat babysitter.. kebetulan hasben aku pn x keje.. menghoneymoon la kat umah... hehehe... sementara anak ngan abahnye melayan tido, aku lak dh x kuasa nk tido, aku mula atur plan.. plan nk wat kuih yg mmg dh lama aku nk buat.. cuma x menjadi2 lagi... ape lagi, aku mulakan operasi la.. br je putar gula ngan mentega, dah bunyi suara budak nangis.. asyraaf dh bgn la..ish3x.. kacau daun la... x smpt nk siap, dh bgn la.. nk bgtau hasben yg aku nk wat kuih raya, xleh.. nnt kang dia marah lak. demam2 nk wat kuih raya.. so, aku gi la dok ngan baby aku.. dok dodoi2.. layan2.. nyanyi2... last2 aku sdiri pn ttido sama la.. hahaha.. sedar2 dh kol3 lebih.. rase mls lak nk smbg wat kuih... time tuk masak juadah berbuka lak... xpe la.. simpan wat mlm ni la.. mlm ni kite tengok. menjadi x kuih aku nih.. hehehe.....





3 Responses
  1. is-nanie Says:

    takut terserempak ngan dak opis.. tp kantoikan diri sendri dlm blog.. hahahahaa


  2. syanaim Says:

    ::hai kak sue ni..rajin btul..dmam2 pun wat keje..kalau nas smbg tido::


  3. $ue @nim Says:

    terkantoi lps time yg spptnye, dh x kesah dh..jgn terkantoi time tu, hahaha... kelu x terkata kaksu nnt is..
    bukan rajin mana pn la nas.. tapi mmg kalu bab2 kuih raya ni, kaksu yg kena wat.. tiap2 thn pn mmg camni la.. kalu kaksu x wat, angkat biskut kering je la raya nnt.. kaksu buat tu pn sbb kakak kaksu mengharapkan kaksu je buat. nk beli, mahal lak rase.. baik buat.. xpe.. penat pn skali sethn je..:D lgpn tu dh lebih tido pn...