.: DEMI NEGARA :.

"DEMI NEGARA YANG TERCINTA, KUCURAHKAN BAKTI PENUH SETIA"


spttnye lagu ni abg aku yg kena nyanyi.. tapi aku nanyi bagi pihak dia la... dia mmg x mampu nk nyanyi sebab x tahan menahan sebab di dada....


alkisah.......

kelmarin aku amik cuti sehari sbbnye abg kandung aku telah dipilih untuk mengikuti kumpulan misi pengaman yang dikenali sebagai MALCON EAST 5... misi ni adalah kumpulan yg akan ke Lubnan untuk berkhidmat demi negara di sana... kelmarin, 27 jan 2010 adalah tarikh diorang sume yg aku nk gelarkan sebagai WIRA negara berangkat ke Lubnan... kumpulan misi pengaman ni menaiki flight kat TUDM Subang(air movement dekat ngan umah aku)... ramai gak kumpulan WIRA2 negara yg gi kali ni... aku tny abg aku, dia ckp sume lebih kurang dlm 500++ org.. ptt la x muat khemah yg disediakan semalam.. arini br 2hr pemergian abg aku ke sana, rase rindu lak... padahal sblm ni dia kat gemas aku kat kl, xde lak rase camni... mungkin sbb abg aku ni kena gi jauh dari mesia kot... aku dh rase camni, kakak ipar aku n anak buah aku x tau la camne kan... sekuat2 abg aku, menitik gak air mata lelaki nye... sapa sanggup tinggal family lama2 wo..... tapi, demi negara, doa sanggup.. aku doakan abg aku selamat pergi n selamat la gak kembali.. moga Allah permudahkan segala urusan harian abg aku di sana...

abg aku, SARJAN ZUHARINI BIN HARON, sebelum keberangkatannya..


bergambar kenangan sebelum keberangkatan




:: YA ALLAH, SELAMATKAN SEMUA WIRA DAN WIRAWATI NEGARA INI... PERMUDAHKAN SEGALA URUSAN HARIAN MEREKA DI SANA...
6 Responses
  1. yanie Says:

    insyaAllah.. brape lama kat sana?


  2. nanazack Says:

    famili ko rmi yg tentera ek rupanye...yg kat lokkawi tu abg yg lain plak ke?

    mudah2an selamat pegi n kembali... :)


  3. FIeZa Says:

    mudah2an semua selamat..abang kawan aku pon dah g sana last year segho....abang mu ni g brapo lamo?


  4. Mama Elman Says:

    abg zuhar ko kan ni sue...

    selamat berjuang la kt abg ko...

    fieza : segho tu ape???hehehe


  5. $ue @nim Says:

    yani : insyaAllah mudah2an dia dipermudahkan segala urusan kat sana... kalu ikut kata abg kaksu, 9bln kat sana.. tapi ade dgr desas desus bln 1 thn dpn br balik....

    nana : tu la.. abg2 aku ramai yg tentera la... ygkat lokkawi tu bukan tentera.. tapi cikgu.. dia ngajar kat putatan.. tapi dia beli umah kat sana sbb kakak ipar aku org sana..

    fiza : tu la.. mudah2an sume selamat la hendaknye... dia br je gi baru ni... lps raya br blk..


  6. $ue @nim Says:

    mama elman : tu la... masih igt lagi ko akan muka abg zuhar aku ek.. :D... dia gi sana tinggalkan ank bini dia selama 9bln(tu plg kejap. kalu x, setahun la)... kesian kat anak buah aku n kakak ipar aku.. tapi apa kan daya.. kena relakan gak la.. ni aku pn dok risau gak.. takut esok2 laki aku lak kena gi sana.. huhuhu..