.: MISI BERJAYA :.

alhamdulillah, akhirnye aku berjaya mencapai misi aku nk setlekan sume saman2 kete aku... akhirnye, skangni aku bule berbangga la drive kete yg dah bebas dari saman2... kalu ikutkan perancangan aku, bajet setle sume saman2 ni ujung thn ni..tapi, skang dh setle.. ni sume gara2 kakak aku yg sll call tny saman2 tu sume(sebab kete aku guna nama dia... kompem la sume surat saman menyaman smpi kat dia.. n kompem dia tau).. dia sll cal tny n aku rase rimas ngan soklan2 yg ditujukan oleh kakak aku, tu la aku setlekan awl dari yg dirancang... ptt ucap trima kasih gak kat kakak aku nih sbb jadi pendorong aku cepat2 byr saman.. hehhee... cuma bln ni, sakit skit la... sbbnye duit abis wat byr saman... aku ade 3 saman yg lum setle sejak dari thn 2007(satu saman speedtrap, 2 saman paking - 1 kat putrajaya, 1 kat KLIA)... hahaha... time tu aku x kawen pn lagi.. kalu kira total sume saman2 tu rm430 la... tapi mintak tlg kawan kepada asben aku, dpt la kurang... so, total sume yg ptt aku b yr rm250 SHJ... ni bkn rasuah k... ni mintak tlg dia setlekan... aku x hulur pn kat dia k.. aku hulur total yg ptt aku byr je kat dia.. jgn korang2 yg baca entry aku ni slh faham.... pahtu aku ngan bangga n riak nye, call kakak aku ckp "DAH SETLE K SUME SAMAN2 WGB**** TU K". ngan riak lagi tuh... ahhahaha...

target skang ni nk setle saman kete asben aku plak.. sbb skang ni kete asben aku pn, aku gak yg bawak.. n aku gak la yg kena saman.. hehehe..... tapi bkn saman polis la.. tu sume saman MPPJ(sume saman paking kat opis aku nih la)... ade 4 saman sume... hehehe.. ptt kah aku gi byr secepat mungkin???? ataupn tunggu ade diskaun dl br bayar???? tunggu ade duit lebih dl la...... bajet 2010, setle saman kete asben aku x de dlm list.. tunggu thn depan kot.. hahaha.... jahat btl aku ni kan.. xleh wat gtu kan.. baik la.. aku hrp kete asben aku pn aku leh setlekan sume secepat mungkin... insyaAllah....



:: hrp2 lps ni x kena saman lagi la.... dh tobat nasuha nih.. nk jadi pemandu berhemah dh pahni.. :D




3 Responses
  1. Mama Elman Says:

    su..tlg mintak kurang utk aku leh???hehe
    aku ada 1k++ saman speed-trap x berbayr sejak 2006.hehehe


  2. MYRAspberry Says:

    eh maksu..saman polis boleh kurang2 lagi ke? aritu tnya papa, papa cakap takleh dah... bf da ada saman 950 kot...papa cakap takleh kurang.,


  3. $ue @nim Says:

    mama elman : hahaha... kalu aku kenal org tu, bule la aku gi melutut kat dia mintak tlg lagi... mlshnye aku x kenal org yg ngejas tuh... tu kwn asben aku.. dia mintak tlg kawan dia yg ejas kan... nnt aku try cari org dalam... kot2 jupe sapa2 yg kenal bule tlg ejas kan...


    mira : kalu ikutkan law dia, mmg skang ni xleh kurang.. lagi kalu speedtrap... lagiiii la xde kompromi... tapi saman2 maksu ni maksu mintak ayahsu tebalkan muka dia gi jupe kwn dia... kwn dia polis trafic.. kwn dia tu la yg mintak tlg kwn dia ejas(kirenye kwn kepada pwn ayahsu la).. dpt la kurang skit. mungkin dia bg pengurangan kat pekerja2 polis trafic je kot..