.: KPR dah jadi PKR :.

cam ni la kalu x tau istilah pendek dlm bidang tentera nih.. gara2 memandai sdiri, ni la akibatnye... hahaha....

akceli, aritu asben aku ade tunjuk satu surat kat aku.. signal tuk gi kursus.. nama asben aku pn ade dlm list tuh.. aku sbnrnye x brape nk paham sgt bahase tentera nih.. PERBAH la... BAT la.. lantak la.. asalkan aku tau baca tajuk surat tu n nama asben aku sudah la..

nk dijadikan crite nye, bile time asben aku bg surat tu, dia xde lak bgtau tu surat ape.. aku baca sdiri la.. aku dah bule agak sbnrnye.. sbb aritu asben aku dh bgtau dia nnt kena gi kursus.. cuma mase tu signal(surat = signal dlm istilah tentera)... skangni, dah kompem la sbb dh ade itam putih.. aku baca surat tu ikut kefahaman aku sdiri la.. so, bila dh abis baca, aku wat kesimpulan sdiri... aku tny la asben aku..
"ABANG KENA GI KURSUS PKR KE??"...

asben aku gelak bagai nk pecah perut... nape ngan asben aku ni.. org tny dia gelak plak... pahtu asben aku balas blk..

"BILA MASA PLAK ABG JADI PEMBANGKANG NIH.."

aku makin kompius... aku tny la blk dia....

"DAH NI SURAT TUK KURSUS APE?"

(x kan surat tuk kursus kawen kot)... dia malas nk bertekak ngan aku(sbb sllnye kalu dh bertekak ngan aku, kompem aku x nk kalah nye wlpn hakikatnye aku slh.. last2 dia gak kena mengalah.. ekeke)

"TU SIGNAL TUK KURSUS KPR LA.. BKN PKR... PKR TU PARTI KEADILAN RAKYAT."...

hohohoh... br aku sedar kesilapan aku.. rupa2nya aku sudah tersalah ckp la.. KPR dah jadi PKR la.. hahahaha....

so, pahni aku ssh la skit nk kuar gi mana2... asben aku start kursus ni minggu depan la.. kalu dh jadi student ni, kelas smpi ke malam.. weekend pn kalu nk kuar siap kena amik surat pelepasan(cam zaman2 dok hostel time skolah dulu la plak).. dh la kursus ni lama la gak.. hrp2 abis sblm raya la.. aku br je plan nk blk raya kat kg lama skit thn ni.. :D



:: sbnrnye aku pn x tau ape sbnrnye kursus KPR tuh.. hehehe... lantak la... janji asben aku bule abiskan kursus tu dengan jayanya... mudah2an.. AMIN



2 Responses
  1. Kelkatu Biru Says:

    ha ha ha ha ha ... lawak ah...LOL


  2. $ue @nim Says:

    tu la... sbb cetek ilmu psl benda ni, smpi bule tersasul... kompiden je ckp.. padahal terbalik.. hehehe.. nama dh dekat2. mane la x tersasul... :D