.: GIGI PUNYA CERITA :.

smlm aku masuk opis lwt... kebetulan asben aku x keje, aku amik kesempatan nk gi klinik gigi... kalu dia keje, xkan la aku nk antar awal pagi asyraaf kat umah ngasuh dia.. sllnya kol730 br time asyraaf bangun.. cuma kalu weekend je la bgn lwt.. sbb aku ngan hasben aku pn bgn lwt gak(camni la kalu dok ber3 ngan anak...hehehe)... kalu asyraaf tersedar awal, tepuk2 montot dia, dia tido balik.. tapi... kalu ari keje, mmg kol730 la dia akn bgn.. cam dh set2 kol730 kena bgn.. tapi kalu x bgn pn, aku akan kejut gak dia...hehehe.... sll aku akan antar asyraaf kol8 gtu la kat umah ngasuh... xkan la aku nk angkt asyraaf mase dia dok tido lagi.. pahtu terus antar umah ngasuh.. kesian la plak.. kalu korang nk tau, klinik gigi tmpt aku ni, lain skit... cam tadi... aku rase aku dh gi awal.. sblm kol8 lagi... dlm kol740 kot aku gerak dari umah.. klinik dari umah aku dekat ssgt.. x smpi pn 5 minit.. bile aku smpi, mak aiiii.. dh dpt no8 da... disebabkan aku ni br 1st time nk gi cek gigi kat sana(sblm ni sll dtg tp x penah dpt no giliran pn), so byk la benda aku tny nurse kat sana... rupe2nye, sblm kol7 lagi dah ade org menunggu nk amik no giliran la... ptt la aku gi dh dpt no byk... dah la dlm sehari hanya amik patient belah pagi jer.. belah petang, x akan di layan.. mana2 yg ade wat appointment je la akan dilayan... teruk btl la klinik ni... pahtu, doc la sorang jer... dah la sorang, tadi kol930 br smpi... tensen tol la... seb baik aku tadi, pls amik no giliran, ade tny nurse tu kol bape agak2 giliran aku... dia kata dlm kol10 gtu la.. tu pn kalu doc masuk ontime kol8 katanya.. seb baik la aku x tunggu kat klinik tadi.. dh lps amik no giliran, aku blk umah dl.. masak2 tuk asben dl... makan2 dl sblm jupe doc(yg ni harus.. sbb takut lps doc godek2 gigi aku, kang x leh nk makan sbb sakit lak)..

dlm kol930 gtu la aku antar asyraaf kat umah ngasuh dia.. pahtu trn sma2 ngan asben aku cuma lain2 haluan.. aku gi klinik n dia plak gi kolam mancing(camni la kalu dh kaki mancing.. pantang cuti, kolam je tmpt tuju dia)..aku smpi kat klinik gigi dlm kol945 gtu la..tensen je bile smpi sana... br giliran no3... adeh!!.. x nk la tunggu kat dlm.. sejuk.. baik aku tunggu kat luar.. pahtu ade la sorang kakak tu dtg. no dia lps aku.. so, kami borak2 la kat luar jer.. dlm kol1130 br giliran aku la...

tensen..tensen... tensen...

adegan dlm bilik doc plak.. masuk2 tu, mak aii.. ekon nye kuat sgt la.. sejuk bangat.. dh la aku ni mmg x brape nk suke ngan ekon ni(kat opis pn, kalu aku dok sorang, aku x on pn ekon.. kalu panas br on).. pahtu bile nurse bagi aku pakai alah ala2 apron, rase bertambah sejuk plak.. dh la alas dia tu plastik.. ngn spontannye terkeluar la ayat "sejuk la plak" dari mulut aku... nurse tu plak main perli2 plak.. dia ckp pe tau.. "sejuk ke takut"... hahaha... tapi mmg perasaan takut tu ade gak.. ape x nye, ni 1st time aku nk tampal gigi.. niat nk cabut je. tapi bile doc cek, dia kata gigi aku ni bule diselamatkan lagi.. tu yg dia kata, baik tampal je.. kalu sakit br cabut.. kirenye ni 1st experience aku tampal gigi la... adeh!!!.. sakit la gak.. dah sakit ati ngan pengurusan kat sini, pahtu tambah plak sakit gigi.. malu la nk jerit2 kesakitan dlm bilik tuh... dh tua bangka pn melalak lagi.. hahaha.. tanah je la... pahtu dah siap, nurse bg borang ala2 nk tau pendapat pengguna mengenai perkhidmatan kat klinik nih... aku byk tick kat bahgian 'kurang memuaskan' jer.. dh mmg x puas ati ngan pengurusan dia.. xkan nk tick kat tmpt lain kot... dah la nk tunggu amik timeslip pn, mak aiiii.. lama giler.. rasenye stgh jam gak la aku tunggu nk amik timeslip... seb baik kat klinik tu ade tv.. xde la boring sgt menunggu...

kalu korang2 nk tau, aku mmg x tahan ngan sakit.. mmg aku takut nk jupe doc.. dulu2 la.. dulu2 punya kisah, time aku skolah rendah kot.. nk gi cabut gigi.. dh siap cucuk ubat kebas.. tapi takut punya pasal, aku yg dok atas krusi depan doc tu bule bangun balik n lari keluar peluk mak aku... hahaha.. tu kisah kecik2 dl.. tapi skang ni, kena beranikan diri la.. kang anak2 aku seksok, jadi penakut cam mak dia... :D....

jumaat ni, aku kena gi lagi.. doc nk ampal gigi lain plak.. adeh!!!.. .sakit yg ni pn x seharian gak br ilang sakti 100%.. mlm tadi nk mkn pn rase x selesa.... sume benda yg masuk mulut aku, trs aku telan je.. xde nye kunyah2.. hahaha... seb baik mkn puding jer..



3 Responses
  1. Mama Elman Says:

    pengecut gak ko yek ....hahaha
    Elman hari2 bangun kul 6.tensen jer sbb mama dia ngantuk nk tido lg...hehehe
    ari ahad jer dia bgn lewat sket....


  2. Kelkatu Biru Says:

    bab jumpa dokter gigi ni...aku pun taakkkkkooooott..sue...seram sejuk je..hehehheee


  3. $ue @nim Says:

    mama elman : awalnye elman bgn.. kalu time ni asyraaf bgn, kompem aku sumbat susu kat mulut dia.. pahtu tepuk2 montot bg dia tido blk... hehehe... kalu x, xleh wat keje la aku pagi tuh.. tu yg kol730 br kejut dia.. sempat la siap2kan dia dl.kol8 gi antar umah ngasuh...

    aisyah : hahaha... ade gak org lebih kurang aku ek... tp mmg aku ni takut nk jupe doc gigi... mase pegnent aritu pn x pegi.. ni br pegi, trime je la.. byk gigi dh rosak.. pahni, kalu nk tampal gigi lagi, nk mintak dia bius leh x.. hahaha....