.: MALANG TAK BERBAU :.

smlm aku kena gi wat keje kat tmpt client kt KL... gerak kol12++ ngan LRT jer(dah opis dpn stesen LRT.. mls nk redah jem kat KL)... plannye alang2 dh smpi KL, nk jupe x-opismet(kak wani n misha can :D)... mmg dh lama x jupe dia... kontek by sms or fb jer.. tapi, disebabkan keje aku kena wat time rehat je(sbb nk kena shutdown server n seangkatan ngan nye) n time rehat je aku rase available(x kan nk tunggu diorang blk dl kot... aku pn nk blk gak :D), so, x dpt la nk berjumpa2an ngan x-opismet aku tu.. xpe la, jupe lain kali je la... siapkan keje dl kan... smpi tmpt client trs jupe org yg sepatutnye aku jupe n trs wat keje yg aku kena wat.... dlm kol4 lebih siap sume2 keje tuh.. bile kuar dari bangunan opis client aku tuh, ujan la plak... lencong kejap kat maydin kat pudu... niat nk window shoping jer tapi dah ter'shoping' plak... ehehe.. ssh nk kontrol tabiat shoping aku nih.. tapi ok pe, org kata shoping kan satu terapi... aku rase brg2 yg aku shoping smlm xde la termasuk dlm kategori membazir.. aku just beli mknn, 1 buku tuk asyraaf, selai baju asyraaf n skit brg keperluan harian(x kan nk listkan sume kot :D).. kuar maidin, ujan lagi la.. masuk blk nk beli payung.. pahtu nk Q byr tu, pjg plak Q... last2 aku tgk ujan dh renyai2, aku tinggal je payung kat situ... hahaha... leh plak wat cam tu kan... teruk tol aku ni..

aku redah ujan yg renyai2 tu... alhamdulillah smpi gak kat lrt masjid jamek... x lama pn tunggu lrt... tapi still kena berdiri la dlm lrt tu.. smpi stesen kl sentral br leh dok.. time tu ujan makin lebat... lebat.. dan selebat2 nye... smpikan langit pn gelap cam malam..keadaan jln time tu x yah ckp la.. kompem jem bangat.... time ni, rase cam nk jadi infomer tuk renjer trafic kat radio la plak.. ekekke... smpi opis, ujan lebat lagi... dok tunggu kat bwh opis(sbb baju basah n malas nk naik opis) kot2 ujan brenti... lama gak la.. msg opismet sbb nk tumpang dia gi kat kete... tapi bile tgk ujan dh xbrape lebat, kilat ngan guruh pn dh xde tambah plak baju aku ni mmg dh basah, aku redah je la ujan.. skali time dok berlari2 anak nk gi tmpt paking kete, bule plak terpelecok... bule plak sandal aku ni putus time2 gni.. dah la dua2 belah.. mak ai... malang btl la.. last2 aku pakaikan sandal aku tu kat tangan jer.. hahaha..... igtkan xde org tgk.. rupenye ade org dok dlm kete dok gelak kat aku.. aku x pasan mula tuh sbb kete tu dok paking n tinted gelap.. tapi dh smpi dekat kete org tu, br pasan la.. hahaha.. aku pn sengih je la.. nk cover malu kunun... smpi kat kete, seb baik ade kasut.. alangkah x selesanya aku drive kete ngan kasut tu(dah lama x pakai la)...

jalan jem bangat smlm... so, nk elakkan dari jem teruk, aku blk ikut tol je la.. kang kalu ikut jalan biase, x smpt la plak ngan asben aku nk gi kelas kol8 nnt... smpi umah dh kol730 lebih.. asben aku dh brsiap2 nk gi kelas pn.. aku dh pesan kalu aku smpi lmbt, tumpangkan asyraaf kat umah ngasuh dia jap.. smpi nnt aku amik la.. seb baik aku smpi awal.. bile crite kat asben aku, dia siap gelak lak... xpe... ade ubi ade batas... ada hari bule balas.. nnt pahni aku nk gelak puas2 kat dia kalu benda camni jadi kat dia gak...

moral of the story, SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN.. hehehe....




5 Responses
  1. Kelkatu Biru Says:

    Mmg kdg2 time kita nak cepat tu la mcm2 dugaan dtg...mujur la tak terpeleot kaki ko...:)


  2. syanaim Says:

    ::sian nyer kak sue..lain kali hati2 tau::


  3. $ue @nim Says:

    aisyah : tu la syah.... x dpt nk jangka kan... seb baik x terpeleot kaki nih... kalu x, kompemmmm xdtg keje la aku arini..

    nas : ape bule wat... seb baik gak sandal kaksu ni putus.. bule la gi beli yg baru.. kat sogo ade SALE skang ni.. hahaha... br gi last week.. cuma.. pitih je kureng skang ni.. :D.. skang ni pakai sandal yg sedia ada je la,, gaji nnt, HARUS serang SOGO... hahaha.. jom nas....


  4. nanazack Says:

    dua2 belah putus ke sue??? ishhhh... sian kat ko ek...tp aku pnh gak kena mcm ko..ms tu kat jln TAR...tumit aku patah wei...last2 aku beli selipar jepun...hahaha...laju jek aku berjalan...keh keh keh...


  5. $ue @nim Says:

    nana : tu la.. mula2 tu sblh je putus... tah camne yg sblh lagi pn putus gak... tensen..tensen... tu yg aku pakai slipar tu kat tgn jer.. sng.. jalan kaki ayam jer.. kalu ade kedai dekat2, bule la gak beli slipar jepun cam ko tuh.. ni xde kedai.. belasah je la jln kaki ayam dalam ujan... tapi best gak.. ala2 refleksologi gtu.. hahahahaha