.: KAMERA RUSAK.. kat mana nk repair.. :.

kamera aku rusak.. huhuhu.. dah lebih sbln x leh nk amik gmbr.. x tu nape tiba2 je kamera aku ni x kuar flash.. puas digodeknye, x berjaya jugek.. kalu kamera aku x guna flash, mmg gmbr gelap cam mlm la... biase la kamera lama n uzur.. bile nk gi repair, aku pn x tau la... asyek tangguh jer... skang ni, tangguh lagi, sbb bajet tuk repair kamera dah xde.. lg plak, x tau nk gi repair kat mana.. kalu dulu, under warranty, aku gi antar kat kedai tmpt aku beli kat loywat.. tapi skang ni, rasenye cam ssh je nk gi sana.. asben aku ni x suke gi tmpt2 jem gtu... dh la jem, masuk lowyat, crowded ngan makhluk sekelian alam.. kompem, kalu aku ajak gi sana, xde nye dia nk gi...

skang ni aku plan nk gi cari kedai tuk repair kamera aku area2 shah alam n dekat2 ngan umah aku kat Subang ni je kot.. jalan x jem sgt cam kl.. n dekat dari umah aku.. kesian plak tgk kamera uzur aku tuh.. dh lama aku x 'peteq' butang2 dia... dh macam dianaktirikan plak.. nk beli br, xde pitih lebih lagi.. tu yg nk repair je kamera ni.. kalu dah ok, niat nye nk bagi kat kakak aku.. n aku bule la pikir nk beli yg baru... ekekeke... berangan..berangan.. n berangan lagi.. :D

skang ni aku guna kamera ni......
:
:
:
:
BENQ DC C500 - dah lebih 5 thn berjasa kat aku ni... (image : google)


apa yang aku idamkan adalah ini.....
:
:
:
:
:
SONY DSC-TX5 - rase nye btl la nama dia kot.. :D (image : google)

dan bile aku akan dpt yg ini, lum pasti lagi.. xdok pitih nok beli lagi la... biar la angan2 mek jenin je la dl... lgpn, ni bkn keperluan pn.. just kehendak... moga angan2 menjadi kenyataan... hehehe


SAPE TAU MANA2 KEDAI REPAIR KAMERA YG HARGA MURAH2 LA SKIT... KALU X PN YG REASONABLE


:: rindu la nk amik gambar anak teruna aku.. :-( :: x dpt SONY DSC-TX5, dpt yg lain pn okkk la.. janji ade nama BARU... hehehe...



4 Responses
  1. Mama Elman Says:

    beli baru jer la sue...hehe


  2. $ue @nim Says:

    beli baru??? xdok pitih lebih lagi la mek wey... repair la hok ni dl... lgpn dh lama yg ni berjasa kat aku... :D


  3. MYRAspberry Says:

    OMG! da pon mengidam sony tx5 tu maksu!!! kalo beli nnt, beli dua eh. takpon cari yang buy 1 free 1. yang free tu bagi Da la.. warna merah tau Da nak.

    cehhh!! siap buat tempahan lagi.. ahahahahahahah


  4. $ue @nim Says:

    hahaha... kita tunggu durian runtuh dl k....ekekek.. kompem.... maksu bg kat da 1.. :D