.: PERJALANAN YG BIKIN AKU BENGANG :.

actually, aku br je smpi dr kampung pagi tadi.. patutnye bule smpi umah kol 3pagi lagi..tapi disebabkan kejadian yg diingini, terdelay la hmpr 2jam gak... aku smpi umah kat subang kira2 jam 5pagi.. kejadian ape yg wat aku smpi lwt?... camni critenye......

semalam, ade la sorang ni (adik angkat hasben aku) tumpang kami blk kl (sbb xde tiket punya kes la nih).. aku ok jer.. at least ade gak peneman hasben aku time dia drive.. kalu aku yg temankan dia, dia lagi suka aku tido dari temankan dia... sbbnye aku akan membebel jerk(mmg dh lumrah org pompuan suka membebel kot..).. so, kami bertolak lwt la skit dari kebiasaan sbb tunggu adik angkat hasben aku tu smpi umah aku dulu(sll kalu dr umah aku, kami akan bertolak plg lwt pn kol6 ptg).. tup2 kol7 gak la baru gerak blk kl... cadangnye nk blk ikut gerik tapi hasben aku tukar pikiran last2 minute.. sbbnye tgk byk kete kat jln, dia tukar laluan ikut jalan dabong(jln shortcut nk ke gua musang)... jln ni agak teruk gak la..tapi sbb bule save mase dlm sejam gk n kete x byk, tu yg ikut jln ni.. kami x penah lalu jln ni kalu malam.. smpi satu simpang hasben aku tny aku. "terus ke kanan".. aku ngan kompidennye ckp "terus je. jln ni mane ade masuk simpang".. hasben aku teruskan perjalanan tanpa was2 la.. tiba2 je jln makin kecik.. makin kecik.. n last skali jln tar pn dh xde.... rupenye slh jalan la.. hahaha.. kami bertiga gelak sakan la.. salahkan diri sdiri je la.. nk slh kan signboard, xleh.. sbb ni jln kg.. jarang jupe kalu jln kg ade signboard.. :D.. patah balik la.. seb baik x jauh mana lagi pn.. dlm 20 minit la kami buang masa kat sana... pahtu smpi gua musang rehat jap. minum dulu ilangkan penat... aku siap bedal beger spesel sbijik.. yg lain x nk makan.. :D... kami teruskan perjalanan.. smpi kat bukit7 (mmg pames la kwsn ni.. hehehe), kete dh start byk la.. tapi sbb ramai yg potong Q, hasben aku pn follow gak la potong Q.. hehhe... hrp2 mlm tadi x dpt surat cinta dari PAKCIK POLIS la hendaknye.. hehehe... smpi gombak, brenti lagi skali.. rehatkan badan jap.. pahtu dlm 15minit, kami teruskan perjalanan.. disebabkan adik angkat hasben aku tu dok putrajaya, gi antar dia kat putrajaya la dulu.. dh antar dia kat umah sewa dia kat persint11, bermula lak crite baru... kami dari persint11 tu x jupe jln nk kuar ke hiway elite... sejam lebih gak dok pusing ronda2 kat putrajaya nk cari jln kuar.. mmg aku x puas hati btl la.. tapi nk luahkan kat sape pn aku x tau ... nk slhkan kat JKR???.. PPJ??... ataupn kat sape.. aku mmg x puas hati ngan signboard kat sana.. aku kategorikan signboard kat putrajaya tu x user friendly la.. 2x aku gi sana n 2x gak la aku sukar nk cari jln.. senang crite.. sesat la.. aku yg nk blk subang ni, mesti la cari sihgboard ke shah alam.. korang bayangkan la aku dr persint11 pusing2 cari signboard nk kaur hiway elite bule smpi PICC... dari ujung je ujung... last skali jupe signboard hiway max, hasben aku ikut jln tu jer... kalu jupe hiway tu, kompem bule kuar hiway elite... perjalanan yg plg buat aku bengang adalah perjalanan ni la.. 2x sesat jln.. adoi.... entah le ape malang kami... kol 5pagi br smpi umah... pahtu pagi tadi terbabas kol 730 pagi br bgn.. kelam kabut la nk siap kan anak.. masak bubur dia.. gosok baju keje hasben aku.. last2 smpi opis punchcard ku merah la...kol 9.05 rasenye pagi tadi smpi.. tp selewat2 aku, masih ade yg lagi lewat dari aku.. hahaha.... ade yg terasa ker... kikiki....




3 Responses
  1. nanazack Says:

    hehehe...sue..kat putrajaya ms aku duduk dulu pun gitu gak...signboard nye ntah apa2 je kan...aku yg nk ke puchong dulu tu pun leh sesatv gak...hahaha


  2. is-nanie Says:

    a'ah.. signbod putrajaya mmg agak konfuse sket... laluan basnye pon tak cam bas tmpt lain.. dok pusing2.... kejap lalu jalan A dulu... baru B.. kekadang lalu B dulu.. baru A.. haishhh..


  3. $ue @nim Says:

    hehehe,,tu la kan.. mmg x user friendly tol... ni yg bikin hangin satu badan... sabar je la...