.: Kisah hari jumaat :.

dh lama rasenye aku x kuar time lunch break ari jumaat.. arini aku mmg dh plan awl2 ngan opismate aku yg kami nk kuar gi beli kepek raya.. hahahaha... kepek raya tuh... ye la.. dh raya haji org x wat kuih raya, beli kepek je la.. :D smpi kat kedai tu, x byk pn kepek2 yg ade.. x mcm mase pegi sblm raya pose aritu... tp dah alang2 smpi sana, aku beli gak la satu pek kepek.. kepek roda(sbb bentuk dia cam roda jer) ...satu pek rm10 jer... pahtu, gi care4 lak.. hahaha... 1st time gi care4 klang, tercari2 gak la(sbnrnye ni gak la 1st time gi care4 sejak aku dok subang)... tu pn bule terlepas jln... terpakse la pusing blk.. :D xpe la..asalkan smpi sana.smpi je sana, dh hmpir kol2... x bez sbnrnye shoping dlm keadaan rushing camni.. main amik je la.. bkn nye shoping ape pn.. just shoping brg2 keperluan harian anak aku je la... pahtu skit brg2 dapur.. mana yg aku rase kat sana murah dr biase, aku beli je la trs.. dh alang2 kat sana.. tret..tret... kuar bil. alamak.. byk jugak aku shoping ni.. hampir rm200 gak... kejap je kan bule pegang duit.. rm200 tapi brg seco'et je... xpe la..aku paham zaman skang ni mmg sume brg mahal(cuma gaji je x mahal.. dah lama x merase kenaikan gaji nih...).. dh siap sume, blk la.. ape lagi.. mkn??... aku bwk bekal(mmg hari2 bwk bekal pn.. sbgi langkah berjimat-cermat :D).. mkn bekal la.. aku blk n smpi kat opis dh kol3 da... hahaha.... punch card ku bewarna merah... xpe la. skali skala ade lipstik, br la comey... btl x :D... plan weekend????? kalu hasben aku sudi ikut kemahuan aku, aku nk ajak dia gi shoping lagi.. :D (x abis2 ngan shoping jerk..).. aku nk belikan asben aku baju raya la.. dh la mase raya pose aritu, dia xde baju raya gak.. xkan la raya haji pn, x de gak.. kesian lak kat dia.. aku n anak sume dah ade.. tinggal asben aku jer... tapi kena tgk bajet gak.. sbb esok nk kena gi antar servis n repair kete.. rabu depan kn dh nk blk raya... kena la spare dua tiga keping... adoi.. duit... duit... camtu la kan.. kalu dok kat bandar nih.. gaji beribu raban pn rase cam x cukup lagi.. aku rase, kalu dok kg menoreh getah , lg masyuk dr skang ni..(tp musim skang ni ssh la skit.. sbb musim ujan..xleh la nk toreh getah..)... pahni kalu xde keje, bule amik kontrak menoreh getah kt kg.. kena book awal2 la ngan mak aku... hahaha....




2 Responses
  1. Mama Elman Says:

    mmg la..skang harga barang dah mahal...
    aku selalu klu gi beli giant mmg kena sampai ratus gak..tp barang nye ciput jer...


  2. $ue @nim Says:

    tu la kan..skang ni brg skit je dh beratus2... pahni kena btl2 bajet la... kena listkan brape abis bulan2 tuk anak.. nnt sng skit kalu nk tambah anak lagi..hahaha