.: SAMBUTAN BDAY ASYRAAF :.

akcelli ni adalah last minute punye keje la nih... majlis yg x dirancang2.... seperti biase la, kalu weekend xde gi mana2, belah petang, aku sekeluarga akan kuar jalan2... kalu x gi lepak kat stadium smbl tgk org main kete mini, gi tgk org main drift... kalu x, gi cuci2 mata kat tesco or giant la.. tu mmg dh rutin mingguan aku la.. memandangkan sabtu lps, aku mmg x de plan nk gi mana2(sebenarnye ade jemputan ke majlis bday anak yani.. tapi sbb asyraaf x sihat lagi, tu yg x gi mana2).. aku ajak asben gi jln2 kat tesco.. kebetulan nk masuk tesco tu lalu kedai kek, time tu gak la terlintas nk beli kek tuk asyraaf.. mula la berkira nk beli itu ini... tapi.... sume x beli pn... so, masuk tesco servay harga pampers, susu(tapi x beli pn... saje je servay kot2 ade murah :D).. pahtu gi bahgian makanan amik ayam goreng ayamas je... gi kedai kek td, tgk kek x de yg menarik.. ajak plak asben gi giant.. sbb kat situ ade 2 kedai kek lagi... skali kat kedai kek ni ade sale smpi 40%.. ape lagi.. aku pn rembat la black forest cake sbijik.... cancel plan nk beli kek katun2... hahaha... xpe la... dh murah, beli je la.. lgpn kalu harga asal, mahu nya lebih 50 hinggit..

blk umah, trs bgtau jiran2 terdekat soh dtg mlm nnt.. majlis agak lewat.. dekat kol10 gak la br start.. ni disebabkan ade tetamu yg masih lum smpi... tu yg start lwt.. so, majlis bday asyraaf aku just hidang kek ngan ayam goreng ayamas tu je la.. pahtu benda2 merapu tu ade la gak.. tuk budak2 aku goreng la gak crabball.. pahtu bagi goodie bag kat budak2.. tu je la yg sempat aku wat memandangkan plan last minute.. time ni, asyraaf still batuk+selsema+demam.. tapi dah kurang dari sblm2 ni..

so, kat bwh ni gmbr sekitar majlis bday asyraaf yg x seberapa nih....

kek birthday boy


birthday boy ngan keknya...


sesi memotong kek plak..


ni la hadiah dari ibu ngan abah.. hadiah ni dh bg awal 2 hari dari tarikh lahir dia..


akcelli, selasa aritu, aku ade masak pulut kuning + rendang tuk bagi kat jiran2 aku.. sbb mase tu mmg x plan nk wat bday asyraaf pn sbb dia x sihat..so, plan nk bg pulut kuning + rendang je la jiran2(resepi nye aku mintak kat wan)...

pulut kuning + rendang... rendang nye x sempat nk btl2 kering coz asyraaf dh terjaga time nih...



:: tq kat adik ipar aku sbb dia ade mase majlis.. so, bule la dia tlg2 skit....
:: kepada kekawan sume, mintak maaf la sbb x ajak korang2. plan last minute punya. tunggu sambutan akan dtg la. insyaAllah..
7 Responses
  1. syanaim Says:

    ::happy bufday ashraf...kak sue x ajak pun mkn2 ni..hahhaha::


  2. $ue @nim Says:

    from asyraaf : tq aunty nas..
    from kaksu : sori la.. x smpt nk ajak sesape pn.. ni last minute nye plan la. petang tu plan, malam tu wat.. ajak jiran2 terdekat jer.. kalu x, kompem kaksu dh ajak nas.. pahtu request bg pihak asyraaf hadiah besar2.. hahaha...


  3. MYRAspberry Says:

    bukan kata kawan2 tak jemput, anak sedara pon tak jemput :'(


  4. is-nanie Says:

    Suke tgk gambar asyraaf naik apa-nama-mainan-yg-macam-basikal-tuh.. nampak dia hepi giler.. hehehe


  5. $ue @nim Says:

    myraspberry : hahaha.... ada org merajuk... sori ssgt... plan last minute.. x smpt nk ajak sesapa pn.. ajak 2 buah umah jiran kat sblh umah jer... bln6 ni nk blk wat bday dia kat kg lak.. xpe la.. lmbt pn.. jom ikut blk kg..

    is-nanie : mase tu sihat lagi.. x demam+batuk+selsema lagi... kebetulan time bday dia, sakit tu menjadi2 lak..


  6. Zuri@ni Says:

    Amboi, birthday boy dpt hadiah :) kemain ensem lagi duk atas beskal, oppsss...motor polis tu eh, hehehe


  7. $ue @nim Says:

    nnt bday naurah, ibu naurah beli la beskal barbie... cantikkkkk.. :D