.: 2+2 For U :.


pagi tadi ade keje kat tmpt client kat JAN... jadinye, aku la yg kena gi kat sana memandangkan dh xde orang lain.. xpe la... lgpn aku x de la bizi cam org2 lain tuh.. aku mmg bajet mls nk drive kat bandar.. x suke nk redah jem.. korang paham2 la kat kl.. tiap mase jem jer.. lagi2 area pudu.. fuhhhh!!! mmg aku x nk drive la.. kalu berteman, mungkin aku gagahkan gak diri drive... tapi sbb aku gi sorang, aku gi naik lrt putra je la.. lgpn opis kan depan stesen lrt jer.. sng.. xyah jln jauh... mase aku otw gi kl, dok berangan la kejap.. dalam ati aku berdetik.. NAPE AKU X TUNGGU NAIK TRAIN YANG PANJANG NYE... X PENAH NAIK LAGI... aduh... lupe la tadi nk tunggu train yg panjang tu... xpe la... yg pendek pn sampai gak kat tmpt nk dituju.. aku turun kat stesen masjid jamek... so, jln kaki je la dari sane ke menara maybank.. dah setle urusan kat sana, sempat lagi tu gi window shopping kat maydin... mentang2 la maydin depan menara maybank jer.. hahhaha.. window shoping je k.. x beli pe2 pn.. mane bule nk shoping, pitih xdok... ops!!! bukan xdok langsung(kang ckp xde, btl2 xde br padan muka :D).. ade lagi la. tapi x byk.. cukup2 makan je la...

dlm kol1 gak la br aku gerak balik... naik train pn kat lrt masjid jamek gak.. org x brape ramai mane.. bgs la.. x payah la nk berebut2 naik train wlpn dh beratur.. memandangkan org x brape ramai, aku tingin nak naik train yg panjang tuh.. yg 4 koc... dok dlm 5 minit lebih kurang, smpi satu train.. tapi aku x nak sbb nk tunggu train yg 4 koc punya pasal... pahtu dok kejap, smpi lak satu train lagi.. aku tgk cam lain macam je train ni... tanpa buang masa, aku naik je la... KOMPEM... tu train yg aku tingin naik tuh.. berbunga2 ati nih.. hehhe... seat dia mmg lain skit dari yg biase.. bkn lain maksud aku, ade sofa ke ape.. tapi susunan dia la.. ade yg dia letak seat berkembar jer.... seat yg pjg, kat ujung2 je ade... pahtu ruang tuk berdiri pn luas.... ok la.. bule la muat ramai penumpang.. bule gak mengurangkan kesesakan time blk keje.. eceh..eceh.. macam la aku blk keje naik lrt.. naik lrt pn jarang2 jer...hahaha.. kalau korang2 nk alami sdiri pengalaman naik train 4 koc ni, sila la... naik yg "2+2 For U" k...

nk crite skit mase dlm train.. mase aku naik kat masjid jamek, aku dok la kat sblh kakak nih.. smpi stesen ape tah, dia pn turun.. tiba2 ade sorang mat saleh ni ganti tmpt dia... bau dia.. fulamakkkkk.. wangi semerbak(kalu malam2 mahu aku kata bau pontianak tuh.. hahaha).. perfume ape yg dia pakai pn aku x tau la... dalam ati aku, "ni mesti nk gi jupe awek nih".. sbb nye dia ade bwk a bouquet of flowers gtu.. 3 kuntum ros merah... bile tgk 3 kuntum ros merah, tingat lak aku time aku 1st time dpt bunga dari asben aku(mase tu lum jadi asben aku lagi) 2 thn yg lps.. kunun2 nk melamar aku gtu.. hahahha... rase kelakar la plak..senyum sorang2 dlm train tuh.. :D... aku mmg byk berangan la sepanjang perjalanan arini... sehinggakan mat saleh tu turun pn, aku bule x prasan.. hahaha... mmg patut berangan pn.. sbb nye perjalanan nk smpi kat opis aku, lama la gak.. last stesen gtu..

pahni nk try naik komuter yg ade koc tuk wanita sahaja plak.. hehehe




:: bila la nk dpt bunga dari hasben aku lagi ni ek... oh! berangan lagi.....hahahaah
::ari ni ari tuk aku berangan je la kot...




4 Responses
  1. Mama Elman Says:

    wat pe bunga sue....
    layu kang buang dlm tong sampah jer...
    baik mintak yg lg valuable...hehe


  2. $ue @nim Says:

    nk mintak lebih, yg ni pn lum tentu lagi dapat qat... klau yg lebih2 tuh, aku rase kena pakse dl la.. kalu x pn, kena beli sdiri...


  3. is-nanie Says:

    hahhaah.. kaksue.. is tiap2 hari naik lrt.. kekadang rasa xlarat je nak bersesak2 dlm tren tuh..

    p/s: teringin lagi ke nak naik komuter koc wanita tuh? tryla time bukan peak hour.. hehe..


  4. $ue @nim Says:

    is : hahaha.. kaksu mmg dok simpan niat lagi nih.. tp kaksu pn x suke kalu naik time peak hour.. x sanggup nk cium bau yg macam2 kat dlm train tuh... aritu kaksu naik train ni, bkn time peak hour.. tu la siap memilih nk naik yg train panjang.. hahaha