.: CAMNI KE CARA SAMBUT BDAY :.

kesian kat anak ibu... tu je la aku bule katakan kat sini....

akcelli, arini aku nk crite psl sambutan bday yg aku rase org x wat kot.... tapi ape bule wat... dh nasib badan.. 11 mei 2010 aritu adalah bday anak bujang aku.. tapi sudah smggu dia x sihat... aku mmg x de pikir nk wat sambutan bday tuk dia.. lagi pn dia br umur setahun.. xtau pe2 lgi kan... 11 mei 2010 aritu, lebih kurang jam 11 lebih gtu la, ngasuh asyraaf call aku... dia ckp asyraaf cam penat ssgt... bernafas pn laju ker... masa tu, aku dah rase cam x tentu arah... trs kemas2 hbag, pahtu pesan kat opismate yg aku nk blk umah jap.. atas alasan anak x sihat... trs blk.. kebetulan mase tu asben aku mmg ade keje kat ngan umah aku... aku cal dia soh blk n then kami trs gi klinik UMRA yg kat seksyen 13.. btl2 depan stadium.. akcelli aku lum penah gi sana.. tapi sbb ramai yg kata kat situ, dia nye servis KELAS A punya.. aku nk try la... smpi sana, x de la lama mana pn menunggu wlpn ramai coz doc ramai... 1st time aku gi sana... mmg aku kategori kan klinik tu klinik 5 bintang... cuma satu je x brape berkenan.. doc yg merawat asyraaf tu, agak seksi la.. tapi bukan seksi yg teramat k... seksi di mata aku la.. x tau la kat mata org lain, seksi ke x... disebabkan asyraaf asyek batuk2 yg teramat teruk, doc bgtau kat aku yg asyraaf ptt sedut ala pe benda tah nama dia(gas tuk org2 yg ade athma) .. mak aiiiii... punya la ssh giler... asyraaf x suke ngan alat tuh.. abis tercabut wayar2 dia + nangis yg kuat ssgt... sume org kat situ tgk jer.. tapi aku wat bodo je la... dh nama pn budak... aku pakse gak la.. pahtu doc check lagi skali lps sedut gas tuh... doc kata salur pernafasan dia still tersumbat... byk la nasihat doc kat aku.. ape benda yg kena jauhi.. n apa benda yg ptt di buat... last2 doc wat surat tuk refer hospital.. kena gi spital ker????... kesian anak ibu.... xpe la... demi kesihatan anak ibu, gi je la..

ptg tu aku amik EL. tapi asben aku x dpt nk EL... bos dia tak bagi... ape bule wat.. dh laki aku tu askar.. mungkin bos dia utamakan keje.. BERKORBAN DEMI NEGARA(aku agak x suke ngan motto ni...).... huhuhu.. terpaksa la hasben aku curi2 mase tuk antar aku gi spital.. aku amik keputusan gi hospital putrajaya je memandangkan rekod asyraaf n aku dh ada kat sana(dulu time bersalin kat asyraaf, kat spital ni gak la...)... smpi kat sana, dlm kol 4lebih dah.. kompem kaunter pendaftaran dh tutup... aku gi kat kecemasan je... daftar kat sana.. pahtu doc check n then dia soh sedut gas alah cam kat klinik UMRA tadi gak... aku ngan x malu, trs bgtau yg asyraaf mmg ssh nk bg benda tuh.. pahtu, doc soh la nurse gi bungkus asyraaf ngan selimut.. alhamdulillah, senang la skit aku nk handle asyraaf time tuh... coz sume kaki tangan dia dah kena balut ngan kain. :D... pahtu tunggu doc check.. doc dtg check n then dia soh nurse kat sana amik darah(aku rase nurse ni student lagi coz dia pakai baju MASTERSKILL college)... satu part ni aku mmg PALING X SUKA... sbb pe???... sbb nye org yg amik darah asyraaf tu, cam x reti je nk cari urat... mintak maaf la kat nurse2 sume kalu2 dia ade terbaca entry aku nih... smpi 3 kali br darah kuar... yg 2 kali tu, angin je kuar.. mmg rase cam nk nangis je time dgr suara anak nangis... tapi, aku redha jer la... lps amik darah, tunggu lagi tuk tau result.. dlm mase nk tunggu result darah tu, skali lagi kena sedut gas.... kali ni x sempat nk suh nurse balut asyraaf cam sblm ni... trs dia bg gas tu kat aku... aduh.. ape lagi.. meronta2 la si kecik tuh... seb baik la ade sorang nurse yg tlg pegang kan(x sempat nk ucap trima kasih kat nurse tu..)... pahtu ade lagi beberapa org nurse lain dtg tgk.. bkn sbb saje2 jer.. mungkin sbb asyraaf nangis kuat sgt kot... diorang dtg nk tgk la nape asyraaf nangis kuat sgt... mase kat situ, ramai la plak yg wish "HAPPY BIRTHDAY" kat asyraaf bile diorang tau yg aritu besday asyraaf... tu la kan... dulu tepat jam 4.57 pm 11 mei 2009, asyraaf dilahirkan kat hospital ni.. skang ni, 11 mei 2010 cuma time je terawal beberapa minit, kat sini gak la asyraaf dtg.. ala2 wat lawatan ke tempat dilahirkan la tuh.. hahaha.. pahtu doc check lagi skali, dia kat paru2 asyraaf ade virus..... dlm pale aku, nk je wat lawak nan doc tuh.. saya igtkan pc je bule ade virus.... paru2 pn bule ade virus gak ek.. hahhaa... tapi xde la terkeluar pn benda tuh... sbnrnye aku risau n cara nk ilangkan kerisauan aku tuh, wat lawak bodo.. :D... pahtu doc bg ubat.. mmg byk giler ubtnye...


tu la crite disebalik sambutan bday asyraf aritu.. sambut besday asyraaf kat spital... so, sementara dok tunggu hasben aku dtg amik, sempat la aku membosankan diri aku kat hall hospital nih...

abaikan ibu asyraaf yg x brape nk cute tuh.. :D


asyraaf bosan tunggu abah dtg amik....


bosan lagiiiii....


skang ni asyraaf dh beransur baik dari sblm ni. tapi x baik sepenuhnye la... pe2 pn, aku doakan anak aku cepat baik... penat siottt time anak x sihat.. malam2 berjaga.. pahtu batuk n then muntah... pe2 aku ngan asben dh wat kata sepakat, andaikata ubt yg pihak hospital bagi aritu dah abis n then asyraaf lum baik lagi, aku nk bwk lagi skali dia gi hospital....


anak ibu... cepat la sembuh....


9 Responses
  1. Zuri@ni Says:

    Asyraaf mcm mana dah?


  2. fyda Says:

    ank dah sihat?
    kita memang susah hati + penat bila anak2 tak sihat. tu lah naluri ibu.

    skrg aku dh lega sikit cz ada minuman yg mengurangkan kpenatan aku tuh.so semangat jaga anak2 ni.


  3. $ue @nim Says:

    zue : skang ni alhamdulillah.. dh sihat la tapi batuk still ade lagi.. still kena mkn ubat batuk la..

    fyda : mmg ssh ati ssgt aku kalu ank x sihat... aku nk tido malam2 pn x leh sgt.. takut pe2 jadi... tu la, kalu anak x sihat, kita pn turut x sihat gak..


  4. is-nanie Says:

    hepi belated besday asyraaf..
    Sambut besday di tempat yg sama.. Hehe.. menarik gak tuh.. Nanti dia dah beso, leh citer kat dia.. hehe


  5. $ue @nim Says:

    is-nanie : tq is... tu la.. esok dia dh besar bule crite kat dia... jgn next bday sambut kat sana lagi dh la...


  6. FaraMie Says:

    auntie farah doakan asyraf cpt sembuh yaa...br ja aku nk ckp buat b'day party xajak pun heheh...xpalaa lgpun aku tgk sibuk dgn mak aku yg sakit gak..hrp2 semuanya ok yaa sue.


  7. $ue @nim Says:

    farah : aku akan jemput ko kalu aku wat party.. ko dh pesan kan aritu.. hhehe.. tp disebabkan plan last minute nye, ajak 2 buah umah sblh jer.. nnt next bday asyraaf, aku wat besar2 nnt.. aku ajak la kwn2 aku termasuk ko.. dunt wori.. bule la ko lepaskan rindu kat umah ko dok dulu.. :D


  8. nanazack Says:

    ooo, asyraf pun kena skt mcm adam gak ek? adam pun kena gak mcm ni ms 1mei hr tu, siap kena masuk wad 1 mlm..huhu..masuk gas 3kali gak...seksa kan sue nk suh budak2 pki alat tu??? skang dia dh ok? adam amik ms lama gak nk ilang batuk berkahak dia tu...doktor xde bg apa2 ubt ms discharge, last2 aku beli jek ubt cairkn kahak kt farmasi...pas mkn ubt, amik ko, selambak adam muntah lendir...huhuhu


  9. $ue @nim Says:

    tu la nana.. asyraaf aritu seb baik x kena tahan kat wad.. kena berehat seketika je la kat wad... sbb kena sedut gas alah tuh... aku mintak doa ssgt hrp2 pahni x kena lagi... susah gila nk bg sedut gas nih.. tapi seb baik mase nk kuar tuh, doc kasi ubat.. mmg byk ssgt ubtnye.. ubt H1N1 pn dia bg..start tu la asyraaf skang ni ssh nk mkn ubt.. sbb fobia kena mkn ubt byk2 kot.. :D