.: HARI MEMBAYAR SAMAN :.

btl ke arini hari membayar saman????.... aku sdiri pn x tau... nape aku kata camtu???... sbbnye tadi time aku gi byr saman kat MBSA(maklum la, aku ni bkn nye pemandu berhemah :D), ramai2 gile baban org kat sana.. smpi kan x ckp krusi nk duduk... padahal krusi kat sana bkn skit.. byk tuh... yg berdiri pn ramai gak.. tu yg aku kata arini hari membayar saman....

smlm aku dpt call dari kakak aku kat kg, dia ckp dia dpt surat chenta kaler pink lagi dari MBSA... surat pe tuh???... sendiri mau tau la kalu dh surat pink... surat undangan la tuh... hanya org2 tertentu je akan dpt surat ni... hahaha..... disebabkan kete aku guna nama dia, ape je surat menyurat dia la akan trime dl... tambah plak kakak aku ni perasan diri dia tu pemandu berhemah(coz x penah kena saman), mula la gabra bile trime surat cam gini... smlm call aku soh gi byr saman tuh... arini call lagi igtkan aku(mcm la aku ni nyanyok sgt..... geram pun ade rasenye kat kakak aku nih)... tapi xleh nk salahkan dia gak, kalu kena kat aku pn, mungkin jadi cam dia gak kot... dia takut kena blacklist la... dh la 4 biji kete atas nama dia(kete sdiri 1 je guna nama dia.. yg lain tu pinjam nama je la..)..

setelah mendapat 2 kali panggilan HANGIT yg mmg menghangitkan keceriaan aku... huhuhu... so, aku ngan terpakse merelakan diri aku tadi gi la MBSA... kuar time lunch hour... seb baik kaunter bukak... amik no giliran, 2783... no giliran skang 2771.. dlm ati aku, kejap jer... ade lagi 12 org..... tapi cam pelik pn ade.. ramai ssgt org... nk kata kaunter skit, ade smpi 12 kaunter... x smpi 5 minit no giliran aku smpi.. aku gi la kat kaunter... aku x bwk surat saman... just bgtau no kete je... kompem.. ade la satu... bertarikh 16/9/2009 kat jln majlis, seksyen 14(kat ngan PAS la tuh)... bpikir sejenak.. scanning blk, br tingat time tu aku ngan asben gi shoping baru raya kat the store kat PAS... malam pn kena da.... :-(.. pahtu aku pn gatai lak nk cek kete asben aku sama... dok kejap.. treeet....treetttt.... org kat kaunter tu print report.... skali, ade 2 saman la... mak ai... amik ko.. sape soh gatai2 gi cek... kang dh kena... tapi skang ni kan diorang tgh bg diskaun 50%(aku br tau je sbnrnye... masa aku amik no giliran tadi, org kat situ bgtau).... aku kuarkan la duit nk byr, skali org kat kauter tu ckp :

"Dik.. byr kat kaunter bayaran k... nnt dia akan pgl skali lagi no yg sama"

(DIK... rase cam muda la kejap.. padahal dh nk tukar 3-series.. hahaha)... skang br aku paham nape org still ramai... rupenye kaunter yg aku gi tadi tu, kaunter tuk check saman jer.. kaunter bayaran lain plak... aduh.. terpakse la menunggu lagi..... dari kol1 aku gi sana, kol2 lebih dpt giliran aku.. siot jer... sbnrnye ade satu mesin yg kita bule gi byr, tapi x sure la dpt diskaun ke x... yg dpt diskaun ni pn dh terbang 3 keping not 50 hinggit... kalu x dpt diskaun, x tau la nk kata pe... nk tunggu gaji ujung bln ni, jwbnye kena diet la aku... xdok pitih nk makan... seb baik la paking kat sane free je.. :D

x smpt nk gi meronggeng tadi... mmg niat awal ade gak rase cam nk gi meronggeng jap kat PKNS.. tapi siap pn dh kol 2 lebih, camne nk gi... ngan perut lapar lagi.. balik opis terus je la....
smpi opis kol3 lebih.... tu pn gara2 ade sorang makluk ni blok jalan.. aku igtkan dia tgh angkut brg masuk kedai dia... skali kete dia rosak la.. x ke bengong org tu.. dah la x bgtau spatah pn kat aku.... padahal dia tgk aku dok dlm kete cam kerang busuk.... mmg dasar cha ya nun alif... seb baik la ade sorang bro yg x brape ensem tapi baik ati bgtau aku yg kete kat depan tu rosak... dalam ati aku x yah ckp la.. penuh ngan sumpah seranah... pahtu bro yg baik ati tu, mmg btl2 baik ati sbb tlg guide aku reverse kete kuar ikut jalan sehala(dh la jln tu sempit, ade kete paking kat tepi lak.. pahtu jln sehala lagi.. silap2 bule mengundang maut kalu ade kete laju dari arah blakang)... tq bbyk kat bro tuh... so, naik opis trs belasah bekal yg aku bawak.. hahaha....




:: misi aku thn ni... aku nk cuba langsaikan hutang2 saman aku yg berkurun lama x setle2 lagi.. ada lagi saman2 aku yg lain... hahaha.. korang x tau, aku ni pengumpul saman.... hehehe....
2 Responses
  1. Mama Elman Says:

    ok la tu sue...aku dua2 keta ade saman terkumpul...hehehe...
    speed trap usah nk ckp ler...
    spectra jer ade 6...tak tau ler tuan besar tuh bila nak byrnyer...sejak 2006 tuh...hehe...
    nak suh aku byr...tak dok pitih gok mcm mu...hehe


  2. $ue @nim Says:

    hahaha... ko lagi x berhemah dari aku rupenye qat.... xpe la.. tunggu smpi surat chenta cam aku dl la br byr... kang kalu x byr, kena blacklist lak... misi aku thn ni x tau la tercapai ke x... tp hrp2 tercapai la...