.: SHOPPING + PICNIC :.

weekend aritu btl2 full la... asyek jalan jer... penat pn xpe asalkan leh jalan.. hahaha.. kaki jalan tol... sabtu aritu, kwn ajak gi nilai3... dia nk gi beli langsir.. aku pn ikut la skali... smpi sana, terbeli la ape yg x de dlm perancangan(tapi kalu x beli ape2, asben bising plak... nnt dia kata, baik x yah dtg kalu takat nk jln2 :D)... beli benda merapu2 jer... tapi baju raya tuk asyraaf sempat la aku beli aritu.. nk soh btl2 matching ngan tema kitorang thn ni, aku siap bawak tudung yg aku beli aritu.. takut terlari jauh la plak time nk beli baju melayu tuk asyraaf nnt.. hahaha.. thn ni tema raya kaler biru... ni sbnrnye ikut kaler baju melayu asben aku.. dah dia x nk jahit baju melayu thn ni, tu yg ikut kaler baju melayu yg sedia ada.. baju melayu sedia ada ni pn jarang2 pakai.. tu yg dia x nk jahit kot.. tapi bagus gak.. jimat skit duit.. ekekeke... niat di hati aritu nk beli baju melayu asyraaf yg leher dia cam leher baju kurung tu(x igt la plak ape nama baju melayu jenis tu).. tapi time nk try tu, x muat la plak nk masuk kepala asyraaf... hahaha..kepala besar sgt la... terpakse la beli baju melayu yg biase.. so, skang ni dh x payah pikir tuk baju raya... sume dah siap pn... :D... blk dari nilai trs pengsan... hahaha.. penat berjalan.. asyraaf pn penat main(kat tmpt shoping tu ade permainan kanak2)...

ahad plak, kawan aku ade call ajak gi umah dia kat rawang... sbnrnye bkn ajak gi umah dia pn, ajak gi berkelah kat ngan umah dia..kat hutan lipur sungai sendal... mmg betul2 sendat la sbb ramai yg pakai sendat2 dtg sini... hahaha... mek saleh + amoi2 + dll.. :D.. aku x de la pakai sendat pn.. kang kalu pakai sendat, nampak plak spare tyre aku ni. ekekeke... sabtu mlm kwn aku(x-skolmet) cal tny.. tapi aku x bg kata putus sbb time aku bgtau asben aku, dia diam jer.. pahtu ahad pagi, aku tny lagi.. last2 dia ckp, ok.. aku ape lagi.. siap2 la.. seb baik nasi dh masak.. cuma lauk je la xde.. yg ade cuma sambal bilis+petai jer... bwk je la.. asben aku ajak kwn dia join skali.. penuh la satu kete rombongan gi picnic.. aku just beli ayam 2 ekor ngan ikan skilo je kat pasar... pahtu smpi tmpt picnic tu, sempat perap kejap je la... rombongan 4 famili la gi picnic kat sana.. ok la.... kwn aku a.k.a incharge pn dh siap masak dari umah... cuma tunggu bkr ayam ngan ikan je la kat sana..

asben aku kalu gi tmpt camni, kompem dia akan bwk alat2 dia tuh.. alat2??... jala+gogle n alatan nk tangkap ikan la... time org dok sibuk bakar ayam, dia plak, sibuk gi menjala... lantak dia la.. asalkan jgn menjala org sudahhhh la.. :D.... tapi x byk pn dpt.. bule la wat mkn time tu gak.. kitorang mkn dl sblm mandi... sbnrnye ni la 1st time aku bwk asyraaf gi mandi tmpt camni sejak dia lahir... sbnrnye aku takut nk bwk bdk2 kecik gi masuk utan camni... org kata kat hutan mcm2 ada.. tu yg wat aku takut. tapi dalm beg aku sentiasa bekalkan uncang lada hitam.... org kata lada hitam ni halau benda2 yg x diingini.. kesahihannye aku x tau la.. tapi bwk je la.. bkn nye berat pn...

berbalik kepada crite picnic tadi...dah siap mkn sume, bwk la asyraaf main air.. asyraaf mula2 kena air bukit yg mmg sejuk tu, nangis(sll kalu pagi2 smlm gi antar umah ngasuh dia, aku mandikan dia ngan air panas :D).. hehehe... x moh dok... siap panjat2 lagi x nk kena air... kelakor je anak teruna aku ni.. tapi lama2 ok la... mungkin sbb tgk ramai org dok main air(anak2 kwn aku)... kol 4 gtu la btlk balik... penat sgt main air kot, naik kete trs tertido anak teruna aku sorang ni... smpi umah br bgn... hahaha....

tu la sedikit sebanyak crite weekend aritu.... weekend ni???? x de plan pn lagi...



:: org kat air sejuk2 ni x elok tuk org yg ade lelah @ asma... tapi ade pendapat kata kalu lelah @ asma, bgs kalu mandi ngan air sejuk camni... bule bg ilang penyakit tu.. mana satu yg btl, aku pn x tau.. nk kena cari info nih...



3 Responses
  1. Zuri@ni Says:

    Senang kan setelkan baju raya siap2, kang bulan posa, relax sket :D aku pun dah setelkan mana yg patut
    (tp kang bulan posa beli lagi, hahaha)


  2. MYRAspberry Says:

    bila la nak g umah maksu ni.. minggu lepas pegi ukm tu yg tak smpat g umah maksu...

    da konvo ari selasa next week. kalo free datang la ye.. mama n papa sampai sini ari isnin pagi dengan angah n talia je. diorang nak g jalan tar.


  3. $ue @nim Says:

    zue : tu la zue. bln depan xleh nk shoping lagi dah... roadtax nk mati da... kang xdok pitih plak nk wat bayar roadtax.. tapi, perancangan je la tu sume.. tah2 bln pose ni aku still lagi menyopingkan diri.. hahaha... ni pn qat dok ajak aku gi sogo nih.. ekekek

    mira : tu la.. senang2 dtg la... diorang sbnrnye nk dtg konvo da ke nk gi jalan tar.. hahhaa... mak su pn br je smlm gi jalan tar.. alang2 ade keje kat kl, singgah jap.. konvo da nape wat ari keje... rase cam x leh gi je... kalu maksu amik cuti pn, bkn nye leh gi gak.. ayah su tgh kursus skang ni... x leh nk amik cuti... xpe la.. pe2 pn tahniah.. pahni sambung master plak... kalu dh lama tinggal study or dah kawen, ssh la skit nk smbg master... jadi angan2 cam maksu je la.. :D