.: MEMBUJANG BERSAMA KENGKAWAN :.

hahaha.. dah lama aku x membujang... ops!!! sebenarnye, x penah lagi membujang sejak ade anak nih... siap tinggal anak kat asben lagi tu semata2 nk membujang(tapi bagus gak aku x bwk asyraaf skali.. kesian je aku tgk mane2 yg bwk anak.. bersesak2 tmpt org ramai.. ade yg nangis... ade yg ilang anak plak.. kesian jer kan...)... ni la proj ' membujang n menyoping' sabtu aritu... aritu kwn2 aku mase blajar dulu ajak aku gi shoping kat SOGO.... kebetulan time tu ade sale tuk member card.. aku x de card sogo pn..tumpang2 org je la.. ehehhee.. mulanye aku x nk gi sbb dh janji ngan jiran aku nk gi sale pureen kat jalan nk ke PPUM.. tapi malam tu blk umah, asyek dok pikir jer, last2 aku cancel nk gi shoping ngn jiran aku n trs msg kat kwn aku(team leader proj membujang.. hahaha), yg asben aku dh bg greenlight n aku nk ikut dia join proj ni.. hehehe... sukeeee.. malam tu aku siap brkira lagi tuh... nk beli itu ini.. mmg dh jadi cam trend aku n kakak2 aku kot...kalu ade pe2 proj, mesti aku 3 beradik(yg pompuan jer la) mesti kena tau.. bile kakak2 aku yg lagi 2 org kat kg tau yg aku nk gi SOGO, diorang sipa kim lagi tuh... kim barang je la dl.. duit, kedian2 la br dpt... :D

gara2 nk gi SOGO, bgn pagi tu, trs masuk dapur lps cuci muka... trs masak tuk asben n ank aku.. aku gi ngan komuter jer...sampai sana, aku x leh nk masuk sbb sape2 yg nk masuk kena ade kad sogo or kad kredit maybank.. dua2 aku xde.. call kwn aku yg mmg dah smpi SOGO soh amik aku kat luar.. org yg ade kad sogo bule bwk 2 org..

time tuk shoping plak.. aku sbnrnye kat sana ngan 2 org kwn mase study kat utm dl... qat n ayu n housemate ayu ngan adik dia.. tapi kami dh berpecah... aku ngan qat kaum ibu ni mesti la nk gi bahgian anak2.. so, aku ngan qat gi bahgian anak2... ayu ngan housemate n adik dia gi bahgian lain... brg2 tuk asyraaf x de la byk pn beli sbb sblm ni dh beli... aku x de la teruja sgt nk memilih baju tuk anak aku... tapi sempat gak beli selai baju tuk asyraaf n selai lagi tuk sepupu dia.. biar diorang boria berdua raya nnt.. pahtu aku gi bahgian kasut bby.. mmg niat nk beli kasut je tuk asyraaf.. kang kalu aku x beli kasut, mesti asben aku x puas hati nnt.. kata nk gi beli kasut, tapi kasut xde pn beli.. aku rembat la satu kasut ni.. kasut ni aku dh bekenan mase aku gi sblm2 ni.. tapi sbb mahal n time tu xde sale lagi, aku x beli la.. aku tgk harga time ni dh murah la.. dari rm50++ dah jadi rm30++.. aku pn ngan x ragu2 trs amik la.. saiz aku main agak jer.. lgpn kalu x muat, leh dtg tukar dlm mase seminggu..

abis part bby department. gi plak bahgian org laki plak sbb kakak aku soh beli baju ngan seluar tuk abg ipar aku ngan abah aku. part nk cari baju seluar tuk abg ipar aku ni mmg ssh gilerrrr.. baju dia pakai saiz XS.. seluar plak pakai saiz 27... x byk yg ade... korang bayangkan la betapa keciknye abg ipar aku.. kalu banding ngan kakak aku, cam kakak aku 2x ganda dia la.. hahaha.. pe2 pn, abg ipar aku yg ni mmg yg plg best la..

time nk byr tu, mak aiii.. dah pjg la kena beratur... nk wat camne.. beratur je la..lgpn sume kaunter mmg kena beratur panjang. satu plastik besar gak la habuan kat SOGO... tgk jam dh kol1++.. janji ngan adik ipar kol1.. last2 dia blk sdiri.. soh asben aku amik dia kat komuter.. hehehe.. bertuah kan kakak ipar camni.. dah abis byr, kami pn ikut haluan masing2 la.. aku trs ke stesen komuter sbb nk trs balik.. plan nk gi repair kamera x jadi coz dh lwt.. kompem asben aku bising sbb janji ngan dia kol1 nk blk.. ni dh kol1++ dok kat SOGO lagi... hehehe..

dlm mase nk kuar tu, sempat aku lencong kat bahgian pampers kat ngan pintu kuar.. tgk pampers kat sana murah, aku rembat la 2.. bile time nk bwk tuh, rase menyesal plak rasenye beli 2.. ssh plak nk bwk... dh ter'beli'(terbeli ke mmg nk beli.. hehehe).. ramai org yg jeling ala2 nk tgk ape yg aku borong smpi plastik beg besar gedabak...aku wat bodo jer.. lantak la korang.. bukan aku mintak tlg korang bawak pn.. dlm komuter, seb baik dpt tmpt duduk.. leh la ilangkan lenguh kaki.. last2 bule plak aku tertido... hehehe.. seb baik aku dh naik tren yg btl.. sedar2 dh smpi stesen seri setia.. dh nk smpi la.. seb baik x terlepas lagi..

ops!!! lupe nk crite time dlm komuter.. mase nk naik komuter, aku naik koc wanita.. saje je sbb nk rase camne naik koc wanita.. ni br berpeluang.. mmg sume yg naik tu wanita2 la.. tapiiiii.. ade sorang mamat ni degil, naik gak koc nih.. kalu x reti membaca sekali pn, x kan x dgr org dok wat announcement yg koc tgh tuk wanita SAHAJA.... last2 smpi kat stesen ape tah, ade org yg keje situ halau mamat tu kuar.. time ni aku rase nk je ckp kat dia "PADAN MUKA KO".... hahaha

dah la .. pjg berjela plak crite aku ni.. penat dh nk bercerita... smpi umah, siap kemas2 brg yg aku beli, urus anak... pahtu baring ngan anak jap.. last2 kami dua beranak tertido... asben aku awl2 lagidah tido.. hehehe....




:: gara2 shoping kat SOGO aritu, x smpi tgh beg duit dah nipis la.. dah kering.. ni pn kakak aku soh gi cari brg dia lagi nih.. silap2 ade lagi muka aku ni jadi pengunjung SOGO.. hehehe.. tapi klau dia bank-in duit, bule la gi.. kalu x, simpan je la hasrat tu.. dh kering pn ade ati nk gi shoping lg..





10 Responses
  1. syanaim Says:

    ::amboi shopping sakan mak asyraf ni..:P..::


  2. nanazack Says:

    wah!!! ko g gak ek sogo...aku gak xberkesempatan nk g....huhuhu....


  3. $ue @nim Says:

    nas : tu la.. SOGO punya pasal la nih.. sapa sohwat SALE time gaji... abis duit ibu asyraaf.... hehehe...

    nana : lor... nape x gi... kang ko ade kat sini lastweek kan...ish... rugi...rugi.. kat KK xde SOGO.. hehehe


  4. is-nanie Says:

    hahaha..
    sampai jugak hajat nak naik koc wanita ye, kak sue.. ekekeke~
    Kene jimat sket belanje. Nanti nak raya, banyak lagi nak pakai. Lainla kalo ade dpt bonus ke.. kaaan.. hukhukhuk~ =P


  5. $ue @nim Says:

    tu la is.. akhirnye tercapai gak la hasrat nk try naik koc wanita... hehehe... cuma ade lagi sesetengah org tu x paham ape tu koc wanita.. ade lagi nk nyebuk masuk gak walaupun bukan wanita....

    pe2 pn, pahni xleh nk boros lagi la.. stop shoping raya... bln depan byk lagi benda yg nk guna duit... :|


  6. $ue @nim Says:

    is : bonus???? sebut lagi la smpi 40x.. mudah2an kata2 tu menjadi kenyataan.. AMIN.. :D


  7. Mama Elman Says:

    pandai ko kate aku leader nye yek :p
    aku sampai2 umah..husband aku tgk brg elman...terus dia ckp...byknye baju elman...
    ekekekek...
    dah kate gi shopping utk elman kan...hehehe


  8. $ue @nim Says:

    qat : hahaha.. xpe la.. ko kan mmg nk jadi team leader... ckp la laki ko, skali skala shoping tuk anak.. anak kan sorang jer baru.. hehehe... pulangkan blk la ape yg dia kata tuh.. eh!!! ke dia ckp cam tu sbb ko beli selai baju je tuk dia... :D


    ade chance lagi la ni tuk shoping.. hehehe... ko je la.. aku dah royak rabak beg duit aku..:D


  9. Mama Elman Says:

    kira ok la tuh..baju utk dia selai...
    baju utk aku???lg x de...

    dia ckp elman baru 300...
    dia nye lak 1k...
    bila tanye mama??
    dia ckp mama 100 dah la...
    hampeh!!!!!


  10. $ue @nim Says:

    hahaha... mama dia kan x nk shoping tuk diri sdiri.. tu yg abah elman bg rm100 jer... hehehe...

    aku pn x beli pe2 tuk aku aritu.. tunggu la next gaji, br pikir nk beli pe tuk diri sdiri... jgn SOGO wat sale lagi sudah la.. kang abis lagi duit gaji aku... :D