.: PARAM :.

sejak pose nih, x de lagi entry pasal pasar ramadhan(PARAM).. padahal mmg byk param kat area2 umah aku nih.. bkn nye aku x nk gi or x suke gi param, tapi pose thn ni, keinginan aku nk gi param x de la membuak2 cam sblm2 nih.. kalu thn lps, mmg aku byk beli kat param jer banding ngan masak sdiri kat umah... tiap2 ari gi param lps blk keje.... mmg jarang aku masak la.. kalu masak pn, masak nasi jer.. lauk2 beli kat param.. yg masak grand2, cuma weekend je la.. mungkin sbb time tu ngan anak kecik lagi, ssh la skit nk masak... tu yg keinginan nk beli je makanan kat param membuak2 kot... hehehe... 2thn lps plak aku jarang gi param. bkn sbb x nk gi tapi sbb time tu aku kena stay kat tmpt client n jarang sgt blk awal.. plg awal leh smpi umah kol830 mlm...kesian gak kat asben terpakse tunggu aku nk makan sesama... 1st time pose sbg suami isteri.. mesti la nk bbuka sesama kan.. lagipun time tu aku dok tgh alahan.. nk masak, x leh masak benda yg kena tumis.. kalu x, aku akan muntah bile bau... thn2 sblmnye(time bujang la), aku mmg rajin gi param.. sbbnye param depan umah sewa aku jer.. mmg ari2 la gi param..

thn ni, aku pn kurang pasti nape aku kureng skit nk gi param.. mungkin sbb beg duit nipis kot.. hehehe... salah satu sbb la tuh(tp sll kalu gi param, aku x penah pn bawak beg duit aku.. sbb nk paw asben.. :D)... kalu gi param pn, aku beli kuih2 je... lauk2 aku masak sdiri.. bulan pose, opis hour dari kol830 hingga kol5.. sempat la masak yg simple2 je tuk bbuka... wlpn simple, tapi ttp masak sdiri.. asben makan hasil air tangan bini, lagi baik kan.... air tangan bini tu kan UBAT PENGASIH yg terbaikkkk gtu..

disebabkan aku nk asben aku hari2 makan masakan dari tangan bini dia sdiri, so ari2 la kena pikir nk masak apa.. kadang2 buntu gak nk pikir menu tuk berbuka... kalu menu tuk sahur, x de la nk kena pikir sgt.. sbb sll nye sahur, mkn lebihan bbuka je.. ni makin hampir ngan waktu blk, makin la dok pikir nk masak ape.. pose ni, aku mmg masak simple sgt.. kadang2 tu 1 lauk n 1 sayur jer.. kalu smpat, tambah la skit jadi 2 lauk.. cukup la tuk makan berdua.. asyraaf???? dia dah siap makan kat umah ngasuh dia... blk tu kirenye dh kenyang pn... time kitorang berbuka, dia dok main je la.. abis periuk belanga aku kat dapur dikerjakan.. biar je la.. kang kalu larang, xleh plak kitorang nk berbuka...




:: masak lauk je sdiri, kuih2 kena gak beli.. x smpt nk buat..




3 Responses
  1. Belajar perkataan baru hr ini PARAM...
    Kalo bazar Ramadhan = BARAM...

    heheheh...


  2. $ue @nim Says:

    hahaha... ade2 je la ko nih... PARAM tu panggilan mase aku blajar kat U dl.. kalu org tny nk gi mana, kalu ckp PARAM sume org tau.. pendek skit berbanding ngan nk sebut PASAR RAMADHAN.. :D


  3. salam perkenalan kembali..

    seronok kat msia ada pilihan. asal ada duit mcm2 boleh makan. sy dulu kalau beli mmg target kedai yg dah biasa menjual wpun bukan ramadhan.