.: LOQLAQ PUNYA CRITE :.

smlm aku dtg opis agak lewat.. dekat kol12 br smpi opis... akceli, pagi smlm aku kena gi klinik dl... wat gi check-up anak teruna aku kesayangan aku tuh... check-up tuk 10bln nye... kol8 lebih br smpi klinik wlpn klinik tu dekat je ngan umah aku.. kena tunggu asben aku blk dl la... klau x, agak sukar la aku nk drive smbl pegang asyraaf... smpi kat klinik, dh ramai yg dok tunggu giliran.. aku dpt no 27(mase tu br giliran no 10 rasenye).. plannye nk gi klinik gigi skali... lgpn x jauh.. sblh klinik ibu n anak jer... aku soh la asben aku tunggu giliran anak aku.. aku gi kllinik gigi(nk gi tampal gigi yg berlobang nih).. tup2 gi sana, ramai gak org.. adoi... x kuasa aku nk tunggu lama2.. org yg jaga kaunter pendaftaran tu siap bgtau, kalu nk gak bule.. tapi x tau labule siap sblm kol12 ke x.. dah dia kata cam tu, aku cancelkan je la niat murni aku nih...

kembali ke tmpt anak n asben aku... dh smpi giliran anak aku, aku n asben pn masuk la.. check-up kali ni just timbang je la... skang ni asyraaf dh 8.9kg.. x kena cucuk pn.. tunggu setahun(12/5) ni br kena cucuk lagi.. dh siap sume urusan kat klinik, trs la aku blk umah.. kemas2 brg asyraaf tuk gi skolah(umah pengasuh la), trs antar dia kat ke sana... asben aku pn trs bersiap tuk gi keje blk.. sama2 la kitorang turun gi kat keta masing2(tmpt keje x sama.. terpakse la gi sdiri2.)... kat kol12 aku br smpi opis... kelam kabut gak sbb keje tgh byk(x de la byk sgt.. tapi tensen sbb dh smggu x siap2 gak..still ngan installation alah nih.... tensen wooooo)... smpi opis, terus on pc n laptop(tp x guna pn laptop tuh.. lembab nk mampus.. sape nk guna :D)... trs wat keje.. smbl2 tu, smpt gak aku bukak FB n email(x heran la kalu korang2 sume tgk aku sentiasa online..sbb aku sentiasa on alah ni wlpn bizi)... hehehe... tup2, leader aku call bg guide camne aku nk kena wat alah nih.. rupe2nye aku dah tersalah step.. kena uninstall blk la alah SQL nih.. tensen..tensen... dh tgh hr, perut dh lapar,aku gi la beli makanan(x smpt la nk wat bekal).. tapau jer la.... pahtu dh siap makan, tercari2 la plak mana aku letak kunci loker coz nk amik air soya yg aku simpan kat dlm loker(kunci loker aku skalikan ngan kunci rumah).. cari punya cari, br aku tringat yg aku tertinggal kt dlm kete.. gi la amik kunci loker kat dlm kete.. nk dipendekkan crite, aku yg tebolah dlm bahse kelantan, loqlaq dlm bahse utara, bule plak tertinggal kunci kete dlm kete(kete aku tu aku just tekan lock dia dari dlm je.. remote dh rosak).. ngokngek tol.. dh aku naik blk kat opis, aku teruskan ngan keje aku.. mmg aku akui smmg ni aku tensen ngan keje aku nih.. bkn sebb keje byk.. tapi sbb aku dok ulang keje yg sama berulang2 kali.. tapi xde hasilnye pn..... smpi skang ni still sangkut part nk wat mapping database.. asyek ngan prose install pahtu uninstall blk... x ke keje bodo namanye tuh... ssh kan kalu ilmu gni2 ni cetek.. sll bule mintak tlg leader aku wat kan benda tuh... skang ni dia xde, kena la wat sdiri berpandukan guide yg dia bg..

bizi punya pasal, smpi time blk pn aku bule lupe.. tup2 tgk jam dh kol 6 lebihla.. ish.. ank aku xde sapa gi amik lagi.. mula la kelam kabut kemas2 brg nk blk la tuh... dh siap kemas2 brg, mula la aku tercari2 kat mana aku letak kunci keta(time ni x igt lagi kat mana aku letak)... abis tmpt aku cari.. hbag aku dh aku selongkar... dlm loker pn aku dh cari.. dlm tong smpah pn aku selongkar gak.. kot2 terbuang kat sana time aku buang smph... ah!!! mungkin aku tercicir kat tgh jalan kot.. tu la aku trs gi cari kat tepi2 jaln... tah camne aku tergerak ati nk gi tgk kat kete.. kot2 aku tertinggal kat pintu kete(penah aku tertinggal kunci kete kat pintu kete.. seb baik time tu kat parking kete dlm kem.. kat ngan umah aku la...)... skali pandang, OH!!!! TIDAKKK..... kunci kete aku rupenye ade tertinggal dlm kete.. btl2 dok atas seat driver... camne ek nk wat.. tny opismate aku kot2 dia tau bukak kete ala2 cam dlm crite mcgiver.. :D.. tp dia x tau gak.. last2 skali aku cal asben aku la soh dia antarkan kunci spare kat umah tuh(plannya xnk bg tau dia... tapi terpakse la).. hahaha... ape la jadi kat aku.. kelam kabut hidup aku dibuatnye... seb baik la 2 orang opismate aku ade.. dia la teman kan aku tunggu asben aku smpi.. dlm kol8 br aku smpi umah.. gara2 aku yg loqlaq.. hahaha... tadah telinga je la ku dengar asben aku membebel... mmg aku akui, slh aku.. pikiran aku x menentu.... :D.. seb baik la xde org yg berniat jahat nk pecahkan cermin n curi kete tuh.. mungkin sb bkete buruk kot.. x de sapa yg nk.. aku bukan nk mintak soh org curi kete aku. tapi disebabkan kecuaian aku ni bule menyebabkan kes2 cam gini la.. :D



:: berhati2 la kepada kwn2 yg kinci kete cam aku ni.. jgn jadi cam aku... :D ni la kalu dh tebolah a.k.a loqlaq a.k.a kelam kabut.. :D




3 Responses
  1. nanazack Says:

    dah lama xrasa perasaan mcmni..dulu ms zaman2 studi n zaman2 keje, kalo satu task tu xsiap2, mula muka masing mcm ayam berak kapur...hehehe... xpe sue, sabo sue...insyaAllah, xlama lg dptla penyelesaiannye... Aminnnn...


  2. Kelkatu Biru Says:

    paham sesangat sue...aku pun pernah loqlaq gak...ade hari serabut je...ada hari lapang dan tenang je...
    hehehee

    btw, dah cat baru ye...hehehee...aku ingat salah blog la tadi...hehehe


  3. $ue @nim Says:

    nana : tu la... dah lama x rase cam ni sbb dh lama x dpt keje yg cam skangni.. hehehe....

    aisyah : skali skala kena gak cat baru.. nnt kang nmpk buruk lak umah lama ni.. kalu umah lama cat baru, ttp nampak baru.. hehehhe... kalu aku tepek2 bedak kat muka, yg gelap ni pn bule jadi cerah.. ekekke