.: KEJE PLAK :.

crite psl keje plak.. ekcelli, aku dh lama xde keje... asyek makan gaji bute je... keje hari2 main tenet jer... hahahha.... kadang2 bez gak mkn gaji bute nih... tapi kalu lama2 asyek mkn gaji bute je, bule ilang sume skill yg aku ada nih... skang ni aku ade la skit keje lain selain main tenet.... aku kena wat doc tuk satu proj yg tgh in progress.. PL punya.... so, skang ni proses nk menginsetol alah2 menatang ni sume la.. mmg siot la microsoft ni... aku nk install SQL management studio pn, macam2 dia nk... adoi... masuk arini dh 3 hari la aku dok menginsetol alah2 ni... dah insetol TOAD, benda lain plak dia nk.. dh install XAMPP, alah lain plak yg dia nk... last2 smpi skang doc tah ke mana, sistem tu tah ke mana lagi. aku lum nmpk lagi pn main screen sistem yg aku ptt wat doc tuh.. hahaha... bez x.... dh la laptop yg aku guna skang ni asyek weng weng jer..... mmg lembab nk mampus.... nk refreash page pn masuk amik masa berminit2... tu lum lagi guna... kompem weekend ni (kalu ade kelapangan la) aku nk format blk je laptop ni.... biar sume virus2 yg ade ni mati... aku rase penyebab laptop aku ni slow, mungkin gak sbb virus kot.. sbb antivirus PANDA (yg aku rase x brape pandai) ni dh x leh nk update... agak2 nye antivirus ape la yg plg bagus yg free n senang nk update.... nk bunuh sume virus2 dlm laptop nih.... kita kasi bankrup itu virus producer... hehehe....



:: skang ni tunggu tgh proses installation siap la nih.. smpt berblog kejap.. hehehhe




7 Responses
  1. Mama Elman Says:

    ko format laptop tu pun x tentu virus tu mati....
    nak senang bg virus tu mati..senang jer....
    ko bakar jer laptop
    hahhaa


  2. $ue @nim Says:

    hahaha.. apo la mu nih.... ni laptop kompeni la... mampus aku nk kena ganti balik... silap2 gaji aku x di baginye.. kire byr tuk laptop nih... laptop sdiri x de pn.. aku pergunakan sume yg kompeni bg pijam kat aku sebaik2nye... hahaha.. wat pe beli kalu ade laptop free(free selagi aku keje sini la..)..


  3. FaraMie Says:

    sue aku cadangkan ko try pki antivirus "symantec Endpoint protection" atau "Trend Micro". Aku pki tuh..so far ok segala jenis virus yg baru dia bole detect psl dia ada liveupdate secara automatik and can detect virus automatik gak. Lgpun server yg laki aku jaga pun pki trend micro


  4. FaraMie Says:

    tulaa sue buatpa beli laptop kalo da bole dpt free haaa..laki aku pun malas nk beli laptop psl company da bg laptop canggih


  5. $ue @nim Says:

    farah : tu la farah.. aku pn sbb ade yg kompeni bg pinjam, aku guna la yg ni dl... kalu kompeni mintak blk, br la aku nk beli laptop sdiri...
    symantec Endpoint protection tu free antivirus ker.. ke kena beli gak... kalu free, nk je aku..


  6. FaraMie Says:

    aku xsure kena beli atau download kat internet psl laki aku yg tlg installkan..cuba ko try cr2 kat internet.


  7. $ue @nim Says:

    xpe.. nnt aku try cari kat tenet.. kalu jupe yg free, bule la donlod.. :D