.: BIRTHDAY CELEBRATION :.

kan dh sedia maklum, 5 november 2010, raya depavali.. pesta cahaya... juga bday aku.. celebrate bday penghujung 20an rase meriah la plak.. ekekek... ni sume kebetulan je.. :D

celebrate aritu kat zoo okey.. ekeke...sbnye ni bkn sbb nk gi celebrate bday pn semata2.. tapi memandangkan ari yg kitorang ni zoo tu, bday aku, jadinye kire celebrate la tuh... :D.... buleeeee la kan..

mgg lps kakak aku dari kelantan dtg kl.. bwk budak2 skolah dia lwatan.. guru pengiring la tuh.. mmg kalu weekdays, aku mintak maaf bbyk la kat dia.. aku x leh nk gi tmpt diorang... ye la.. smpi umah pn dh maghrib.. kalu time bujang dl, tiap kali kakak aku dtg bwk rombongan lawatan skolah dia(skolah aku dulu jugak), aku akan join diorang...

memandangkan bday aku jatuh ari cuti, tu yg bule jalan2 prabih pitih tuh.. pahtu kakak aku plak ofer ajak gi zoo negara ngan dia... tiket, dia sponsor.. makcik suko... sapo x suko kalu ade org sponsor. kalu tgk harga tiket dia, rm25 gak sorang dewasa... tapi disebabkan aku join rombongan kakak aku, dpt la murah.. rm9 jer.. asyraaf x kena tiket pn.. kakak aku sponsor 2 org la.. aku ngan asben aku.. ok la tuh.. dh trima kasih bbyk dh pn.. aku anggap ni hadiah bday dr kakak aku la..

asyraaf bukan main sonot lagi tuh leh tgk binatang... masuk je zoo, trs jerit2 dia.. tgk patung binatang pn dh bulat mata2 tgk.. hahaha.. mungkin sonot sgt kot leh tgk binatang2 tuh.. sll dia tgk binatang2 kat dalam buku dia jer.. kali ni leh tgk live, tu yg xcited kot... kwn aku ada pesan soh bwk stroller, takut penat dukung.. tapi aku x bwk pn.. sbbnye spupu asyraaf yg mmg ngam ngan asyraaf ade skali dlm rombongan tuh.. dia rajin dukung2 asyraaf.. asyraaf lak, tgk jer spupu dia yg sorang ni, trs nk gi... anak buah aku lak la dukung asyraaf.. tapi x lama la.. sbb skang ni asyraaf dah berat.. x leh nk dukung lama2.. last2 biar dia jalan jer.. abah asyraaf selaku monitor dok tgk je la dia jln.. nk pegang tangan dia, mmg dia x nk nye.. berlagak btl ank teruna sorang nih...

asyraaf jadi cam budak jakun lak tgk byk binatang.. tapi dia ni jenis yg x takut.. siap bg makan gajah... bg makan zirafah(abah dia la tlg pegang kan)... pahtu gelak2.. hahha.. ibu dia pn takut nk bg makan.. :D.... xpe la.. anak lelaki kena berani kan.. aku sempat la amik peluang naik tren dlm zoo ni.. tambang dia x la mahal sbb aku kan dtg join rombongan.. tapi syg nye, anak teruna aku x naik pn.. sb dia ilang entah ke mana ngan abah dia.. aku yg dh kepenatan ni malas nk jalan.. naik tren je la.. lenguh abis kaki lutut n seangkatan ngan nye gara2 byk jalan.. pe2 pn berbaloi2 la bwk asyraaf gi sana.. smpi dia pn penat berjalan... last2 tny nk dukung ker, terus angguk...hehehe

time kuar, terserempak ngan kwn asben.. borak2 jap pahtu trs blah.. plan nk join xtvt seterusnye rombongan kakak aku ni, tapi masuk je kete, asyraaf terus mintak nenen.. nenen jap trs terlena... kesian jer.. penat sgt tuh.. last2, msg kakak aku ckp x jadi join diorang... trs blk umah... smpi umah, tiga2 beranak tido kepenatan... :D

syg seribu kali syg, aku x leh nk amik gmbr... seperti yg aku ckpkan, kamera aku masih rosak.. x repair lagi.. so, xde la gmbr. yg ade aku amik dari camera anak buah aku je la.... layan je la gmbr2 yg tak seberapa ni... gmbr aku xde.. sbb aku jadi tukang amik gmbr...


mase mula2 smpi.. tunggu tiket la nih...

asyraaf ngan spupu dia... anak buah aku yg ni mmg ngam ngan asyraaf.. kalu dia ada, aku x risau la.. sbb anak buah aku yg ni suke melayan dia.. :D

time tunggu show..

gmbr tuan rumah.. hehehe... dari kiri : tuan rumah, kakak aku, ustazah X(hehehe.. sori. x igt nama la.. :D).. sume sihat2 belaka....



SEKIAN cerita disebalik sambutan bday aku tempoh hari... hehehe





7 Responses
  1. Yanie Says:

    amboi.. maknya yang enjoy sakan dalam zoo tu.. anak bg kat org lain jaga... hahaha


  2. nanazack Says:

    hehehe...sronok kan bwk budak2 g zoo... awal thn hr tu pun aku bwk adam g zoo sini yg kat lok kawi tu...x la besar mana zoo nye, tp boleh la... time show tu la adam plg sronok...dia plak yg over...tp show kat zoo sini xde anjing laut, cuma ada org utan, burung ngan menatang apa ntah...hehehe... ni yg terasa nak g lg nie :)..


  3. $ue @nim Says:

    yani : hahaha.... sbnrnye mak nye dah x larat.. x abis pusing satu zoo pn.. tu yg biarkan asyraaf ngna org lain yg nk pusing abis... ibu yg kepenatan sonot2 naik tren, anak lak biarkan berjalan jer.. hahaha...

    nana : tu la kan... sonot bwk anak2 gi tgk binatang ni.. lg2 time umur dia cam skang ni... tgh xcited..
    xpe nana.. nnt kalu ko dtg kl, leh la bwk adam gi zoo negara.. tgk anjing laut kat sini..


  4. fyda Says:

    best memang best g zoo bawa anak2 kecik tp yg tak bestnya PENAT terlampau. ha2

    aku last g masa peknen anak no 2. letih giler. tu pun rasa mcm x habis round je.

    tp x suka tang SURAU nya. macam jarang digunakan je


  5. $ue @nim Says:

    fyda : tu la... bkn ank je yg sonot.. ibu dia pn sonot sakan.. sbb x penah gi.. hehhee... tapi tu la.. penat giler... lenguh kaki segala mala.. last2 naik tren je ronda dlm tuh.. hehehe... tapi anak menten lagi jalan ngan bapak dia.. :D

    surau??? kat mana ek surau dia.. aku x singgah pn surau dia.. sbb blk sblm zohor..


  6. fyda Says:

    surau tersorok sikit & rasanya bentuk macam bukan surau je. tapi agak besar lah juga tapi tu lah, tak terjaga.

    dekat2 dgn kawasan nak keluar @ masuk zoo tu tp still kena mencari.


  7. $ue @nim Says:

    fyda : ohoho.. xpe la.. kalu gtu, solat kat umah lagi bagus kot.. :D