.: HADIAH DARI ABG :.

pertama kali aku mendapat hadiah berupa barang dari my lovely asben... 1'st time nih.. x penah2 sblm ni dia belikan aku hadiah wlpn time anniversarry or birthday or mana2 hari penting bagi kami... tapi.. sbnrnye hadiah tu x penting... yg penting ingtan tulus ikhlas dari dia.. kan..kan...

nk dijadikan cerita, aritu hp aku rusak... x leh nk terime call in or x leh nk wat call out.. just leh guna tuk sms jer... mms??? lagi la x leh.. hp 10sen.. mane leh mms... nape rosak???? si kecik asyraaf tu la.. suke sgt ngan hp.. padahal aku dh bg satu hp lama yg dh rosak kat dia.. tapi .. tu la.. dia x berminat ngan hp tuh.. cam la dia tau hp tu rosak.. sll la hp aku ni jadi bahan rebutan antara kami berdua.. kalu dh dpt kat tgn dia, abis la digigitnye hp aku.. penuh la ngan air "BISA" (air liur) dia.. aritu asben aku dh lerai2 kan hp aku n dh jemur seharian.. bg kering air tu la.. dh leh guna la kejap.. pahtu rosak blk.. mmg aku dh plan nk beli hp baru la pahni... dh servay2 hp kat tenet.. harga pn dh servay. tunggu dpt gaji jer...

aku kadang2 ade gak saje2 gatal mulut ckp kat dia.. "ABG X NK SPONSOR HP KE KAT AYG.. GANTI HP ROSAK TU"... bule dia ckp blk "TU BKN HP ABG. WAT PE ABG GANTI".... huhuhu.. frust je kan jwpn dari dia wlpn aku cuma cakap kosong jer..

gaji asben aku mmg dpt awal.. gaji gomen katakan... mesti la awal.. tapi gaji aku ni, mmg lmbt... ari last tiap2 bln br dpt... tah asben aku mimpi ape tah aritu... mmg sll dia akan smpi umah dl dari aku..pahtu malam time dok tgk tv, dia gi la amik beg duit dia.. kunun2 nye nk bg duit kat aku la.. padahal duit dia mintak aku bank-in kat kwn dia.. duit kutu la... pahtu dlm masa yg sama, dia bg hp baru kat aku.. aku mmg time tu x jangka pn dia nk bg kat aku... aku tny la dia "TU HP SAPA?".. dia bls blk, "TU HP AYG LA.. ABG BG HADIAH... ARITU MINTAK SGT"... uit.... terkejut sakan aku... biar betik laki aku ni... ngigau ker.. ni la hp baru hadiah dari suamiku terchenta...

nokia 6288


ganti hp yg rosak

nokia 1110-i (hp yg byk berjasa kat aku)


aku ade tny dia brape harga hp nih.. tp dia x bgtau.. dia ckp "MANE LEH TAU.. NAMA PN HADIAH".. heheh... xpe la.. asalkan aku dh ade pengganti hp rusak ku... wlpn ape yg aku idamkan sbnrnye bukan hp ni... sbnrnye aku idamkan hp ni :

nokia 6700 slide (idaman kalbu)



pahni bule la aku gatal2 mulut ckp kat dia nk laptop plak ke sbijik.. hehehe. mane la tau kot2 dia wat suprise beli laptop plak ke kat aku.. best gak kan....


:: gmbr tu sume ihsan dari pakcik google k..
:: sbnrnye aku ni x reti nk guna hp canggih manggih.. skang ni dok tgh terkial2 lagi camne nk xtivekan GPRS... hhahaha.. kuno nye kan aku nih... anak2 buah aku dh lagi UP dari aku da....




7 Responses
  1. fyda Says:

    wow.....bestnya dapat handphone baru!

    akunya hp pn dah makin rosak tp xde mood nk ganti yg lain cz dh biasa pakai & syg je.
    lagipun tak tau nk tkr handphone apa. hp aku tu dh agak canggih juga gtu.
    aku bg cdgn kt hb aku suh dia beli hp baru ( dia nk bli ip4 ) so aku ambik yg dia punya je lah. :-p


  2. MYRAspberry Says:

    waa............hp baru....


  3. $ue @nim Says:

    fyda : ni la 1st time dpt hadiah berupa brg dari asben aku.. sll kalu aku mintak dia belikan ape2, dia x penah pn beli.. plg2 pn dia bg duit je kat aku soh gi beli sdiri... tah mimpi ape pn aku x tau la kali ni.. mungkin dia kesian tgk aku dok guna hp lama yg rusak tu kot.. dh la ketinggalan zaman.. tu la dia belikan aku yg br.. tapiii.. mslh gak guna hp canggih manggih nih.. x RETI GUNA LA. hahaha

    mira : baru pn, x secanggih henpon anak buah maksu.. :D...


  4. Zuri@ni Says:

    HP sony aku dah naik lunyai dah Naurah kejekan, tp ok la pakai Sony nie, lunyai2 pun, kira ok lagi la, sesekali je kalu amik gambar tak baper cun sebab dah ada unsur2 kena GEGAR dek Naurah, hehehe


  5. $ue @nim Says:

    hehehe.. pandai si naurah ni GEGAR kan hp ibu dia ek.. xpe..xpe... pahni ibu naurah bule la gi GEGAR kedai jual hp plak.. beli baruuuu punya.. :D


  6. fyda Says:

    biasalah tu su klu hp baru. memang kena ambik masa sikit xplore apa yg patut.


  7. $ue @nim Says:

    tu la kan ida... aku x abis xplore lagi.. GPRS pn aku x xtive kan lagi.. ekekkee... almaklum je la.. dulu kan guna hempon besa je... :D