.: WEEKEND @ LABUAN :.

weekend yang amat membosankan.. cam tu la kot aku kategorikan weekend aku kali ni... kalu ikutkan ati, aku nk je gi umah abg aku kat KK. tapi memandangkan aku dtg berdua n atas urusan keje, x kan la aku nk gi jln2 lak.. pahtu tinggal partner yg dtg sesama sorang2 kat hotel... x masuk dek akal la plak bile pikir blk.. last2 aku amik kepututsan stay je la kat bilik hotel..

mlm tadi tido lwt, pagi ni terlewat gak la bgn... subuh pn termiss.. tah camne aku bule x sedar bunyi alarm hpon aku.. bile sedar, tgk jam dh kol 830.. alamak.. alang2 dh terbgn lmbt, aku peram la lagi tidur ku.. ekekke.. kasi ranum skit... bile rase dh puas membuta disiang ari, br la aku bgn...best gak skali skala tido weekend tanpa gangguan(tapi still rindu kat anak aku kat umah... sll pagi2 dia la jadi jam loceng aku).. kol1 gtu la aku ngan kwn aku turun lunch.. lunch kat kedai depan hotel ni jer.. lps mkn, jln2 pusing bandar... dalam mase sehari aku dah abis pusing bandar labuan.. dh la jln kaki jer.. aku cam x caya jer.. ekeke.... betapa kecik nye bandar labuan ni.. jalan kaki je pn bule abis tawaf... :D.. kunun2nye nk gi servay brg tuk wat blk nnt.. tapi aku pn xde idea nk beli ape... aku smpt la gak belikan sepasang baju tuk anak bujang aku(tapi aku rase besar jer... xpe la.. kalu besar simpan je la.. :D).. pahtu singgah kat pasar, belikan ikan masin... murah la gak dari semenanjung... aku beli 2 pek... plan tuk wat blk kg je... tuk asben aku, aku nk beli kat depan hotel aku dok jer.. ape tuh??? ada la.... aku dh gi servay pn. tapi tunggu nk blk br nk gi beli... tuk mak mertua aku yg bakal jaga asyraaf(coz ptg tadi br dia smpi dari kg), aku x beli pe2 pn.. beli kain je la spasng.. tu pn aku plan nk beli kat kl je la.. Jakel kan sale.. wat pe beli kat sini kalu kat kl lagi murah... btl x... lgpn, aku skang ni poket tgh nipis.. :D... tuk diri sdiri pn aku x beli pe2..

kesimpulan yg aku bule wat kat sini, tuk sapa2 yg rase nk dtg bercuti kat labuan, sila la pikir pjg k. bukan nye apa, sbb aku rase KB lagi besar dari bandar labuan.. kalu sesapa yg nk shoping kat sini pn, aku rase lagi bagus shoping kat Langkawi(wlpn labuan ngan langkawi sama2 pulau bebas cukai)... tapi kalu sesapa nk rase kehidupan org sini, mmg sesuai la dtg.. bak kata org, jauh perjalanan luas pemandangan...



:: ape la asyraaf ok wat skangni ek.. IBU RINDU ANAK IBU.... :-(
0 Responses