.: PERINGATAN :.

akcelli arini aku nk crite benda yg jadi ari jumaat lps... jumaat lps aku smpi opis agak lwt gak la... kat opis aku ni, kalu smpi lmbt, kompem ssh nk dpt paking. byk kali gak aku pusing tapi xde gak paking. last2 aku paking je kat blakang satu kedai nih.. kedai makan cina. mase tu kedai tu x bukak pn lagi.. mgg aku tau kedai tu bukak lwt skit.. dlm kol10 rasenye br bkk.. so, aku park la kejap kat situ.. mmg niat di hati nk gi alih kete kol10.. tapi sbb naik opis trs wat keje smpi bule terleka la plak.. tgk jam dh kol11 lebih.. trs turun gi kt kete.. mase aku gi amik kete tu, org2 kat sana tu dok tgk2 kat aku.. nk marah ker????... lantak la.. aku bukan sengaja nk lewat2.. tapi dh terleka, nk wt camne.. kebetulan mase tu gak, paking btl2 kat belakang opis aku ade kosong. ape lagi, aku penuhkan la paking yg kosong tu.time tu aku nmpk la pakcik MPPJ dok tgk edar surat chenta kat mana2 pemilik kete yg park kat tepi jalan. alhamdulillah la, sape2 park kete kat belah blakang, selamat daripada dpt surat chenta(aku dh 2x dpt surat chenta camni.. hehehe)....

belah petang tu lak, aku kena ikut head IT aku gi tmpt client kat kl. aku ikut je la.. so, agak lmbt gak la aku smpi umah jumaat lps. sll kalu ontime blk, kol7 dh leh smpi umah. aritu kol 7 lebih br smpi.. ok, tutup crite ari jumaat. bukak crite ari sabtu plak... sabtu aritu aku sbnrnye ade exam SPA. tapi aku x gi pn.. pagi tu kol6 pagi kalu x slp aku mase tu, ujan turun dengan lebat selebat2nya... siap ngan kilat n guruh lagi tuh... aku h xleh nk tido bile pikir exam tu... kol8 pn ujan x brenti lagi.. aku pn nekad la x nk gi exam tu.. nk wat camne... harap2 aku xk an di blacklistkan ole SPA la....

memandangkan dh smggu peti ais x berisi lauk pauk, aku pn ajak la hasben gi pasar.. tapi mase tu pasar dh tutup(dah kol1130 pagi la... ).. so, gi tesco je la cari lauk.. mase nk gi kat kete tuh, asben aku tny aku.. "KETE ABG TU KENA APE??".. aku cam pelik la plak.. mmg aku sll bwk kete dia la gi keje sejak kete aku prob sersor dia. aku tny dia blk tuk kepastian.. pahtu dia pn tunjuk kat aku yg kete dia kena minyak... ish???? minyak dari mana plak nih... kalu nk kata terpercik time aku terjun lobang, cam x logik lak sbb minyak tu smpi ke cermin... pikir punya pikir, br aku teringat. jumaat lps aku kan paking kat blakang kedai cina.. aku mula la wat andaian yg minyak kat kete aku tu dtg nye dari kedai cina tu.. mane dtg nye lagi kalu x dari situ.. minyak masak yg dh digunakan hanya digunakan untuk memasak.. jadinya, kompem la org2 yg aku kategorikan mentaliti rendah tu yg buatkan... mungkin diorang marah kat aku sbb paking kat blakang kedai dia kot.. nk simbah kat tuan kete, tuan kete xde.. so, simbah la kat kete.. aku rase cam nk sumpah seranah je org2 kat sana...

so, kepada sapa2 yg nk paking kat area2 opis aku(btl2 depan LRT Kelana Jaya), sila la berhati2 andainye anda terpaking kat kedai KING CRAB.. kalu paking kat depan, mungkin selamat lagi. kalu paking kat blakang, sila la berhati2..
0 Responses