.: NONSENSE :.

salam hari rabu... arini, pagi2 lagi aku dah rase hangin..... ilang mood kejap... ape x nye, pagi2 dh dpt sms dari no x dikenali.. pahtu siap fitnah aku kacau rumahtangga org plak tu... ape motif org tu wat camtu kat aku... bile aku tny, aku kacau rumahtangga sapa, x lah dibgtau nye... kalu bgtau, sng aku nk betulkan keadaan... kalu ikutkan hati yg panas baran ni, nk je aku gi jaja no tipon tu kat merata2... kalu x pn, gi tampal kat notice board kat 7e kat bwh opis aku ni... bodos punya orang...



budak mengong : U ni sape??

aku : sori, i spttnye tny u ni sapa.. i rase i x perlu bgtau nama i kat org yg i x kenal.. lgpn, no u xde dlm hp i.. mane u dpt no hp i nih....

budak mengong : dlm hp hubby member i

aku : sape nama hubby member u tu?? sori dl hp i mmg x de no ni k..

budak mengong : u sapa nama ?

aku : sape nama hubby member u tuh... i rase x perlu i bg nama i kat org yg i x kenal.. sori ye..

budak mengong lagi : u nurse kan? keje khospital mana??

aku : i think u dh salah org...

budak mengong : nape laki member i bgtau u keje nurse kite idup x baik ganggu rumahtangga org pesanan aje. i tlg memeber i je.. kesian dia ada org tlg amik berat plak sejak dua menjak.. anyway sori la i pn x nk campur hal ni tp kesian kat member i idup mcm 2.

aku : sori ye.. DEMI ALLAH, i x penah ganggu idup org lain.. i dah ade laki hokey... why u plak yg bz... pls la.. x payah nk bazirkan kredit u n kredit i semata2 benda yg nonsense nih... i ade keje nk buat.. i pn nk bg pesanan IKHLAS. tuhan plg x suke umat dia tabur fitnah melulu... bedosa... soh member u tu setle sdiri hal dia... x elok kalu org luar masuk campur urusan rumahtangga kita.. i tau sbb i pn dah kawen.. org yg x kawen je yg x kan paham.

budak mengong : i pun dh kawen. tapi nape bleh ade no u dlm hp dia

aku : soh member u tu yg tny hubby dia k.. u x payah nk BIZIBODI.. NOKTAH..


tensen kan bile dpt msg yg merapu2 cam ni pagi2.. malas nk layan benda yg tah ape2 ni, trs NOKTAH.... lgpn x de pekdah bazirkan kedit ngna benda nih... tapi aku rase, nape dia tu yg sibuk2 urusan umahtangga org.. tah2 tu rumahtangga di kot... kalu x pn, mungkin dia ni mamarazzi... tah la. mls nk pikir.. bukan aku dpt pe2 pn kalu pikir...

tapi alhamdulillah la.. dia wat fitnah kat aku, wat aku marah kat dia, dia dpt dosa. aku dpt pahle free....



:: saje je nk luahkan kat sini.. rase lega skit bile dah diluahkan rase bengang ni kat org lain... n kalu la 'budak mengong' tu ade terbaca blog aku(kalu ade la), cepat2 la insaf.. bertaubat la sebelum terlambat..


5 Responses
  1. nanazack Says:

    sue, aku rs dia slah copy number kot...anggap je mcmtu...xpun mslh line tepon tu, sbb dulu aku pnh kena gak... aku bg sms kat bf aku(skang laki aku la) tp org lain yg dpt...pd hal kte send no btul, tp terima kat org lain plak...xyah layan la sue...

    sue!!! umah tu aku xdpt la :(...dato bg kat org lain plak tiba2...huhuhu


  2. Zuri@ni Says:

    a'ah, aku pun rasa dia salah copy number tu, tp hangin la jugak tak pasal2 kena serang kan.


  3. fyda Says:

    aku pernah kena gak kes ntah sape2 marah kat aku. membazir KREDIT je. apa pun hangin tetap HANGIN


  4. $ue @nim Says:

    nana : tahla.. bile aku bgtau dia slh no, dia kata mmg btl no ni... aku pn ade pass no dia kat laki aku.. lantak la dia nk wat camne.. tapi laki aku ckp, dia nk sebarkan no tepon ni.. tu aku mls nk pikir... wat sakit ati je.... sabar je la..

    eh!! nape plak bule jadi camtu.. pdahal dh sah2 korang dpt.. peliknye.. mmg ramai ek dlm senarai menunggu nk dok quartes ek... sabar je la nana...


    zue : tu la.. aku mula2 tu pikir gtu gak. tapi bile diackp btl, mula la rase hangin satu badan... kang aku btl2 kacau rumah tanggan dia, br padan muka...


    fyda : sbb mls nk bazirkan kredit aku yg x seberapa ade ni, trs stop layan dia... NOKTAH trs.. lagi dok layan, lagi sakit ati kita ni ada la kan..


  5. red Says:

    rase2 ni kawan2 kak sue yg nak kena kan kak sue nie... hehehehe