.: KISAH IKAN LAGI :.

Salam hari isnin.. aku kalu ari isnin ni, mood keje lambat skit dtg... wlpn skang ni aku ade keje kena wat... tah ler.. ssh tol rasenye nk pgl mood keje tu dtg awal... time xde mood nk wat keje ni, saje je nk conteng skit kat blog aku ni....

arini nk crite psl weekend aritu... ari sabtu, bday asben aku dan juga majlis tunang anak buah aku... asben keje sabtu tu, x gi celebrate pn lagi la.. pahtu da blk keje tu, penat.. tetido smpi kol4.. bgn je, trs ajak aku gerak gi ipoh... saje je nk gi jupe mak n famili aku kat sana.. wlpn majlis dh abis, tapi gi gak la..

pahtu ahad lak, gerak blk kl dari ipoh... petangnye, aku cam biase la.. anak tido, mak pn tido la gak.. hehehe.. asben aku dh gian giler tu nk gi cari ikan.. disebabkan dh brape lama dia x gi cari ikan.. hehehe... dia ajak la kwn dia gi cari ikn kat sungai kat umah aku ni.... dekat ngan kol7 mlm gtu la asben aku br blk.. mulanye aku nk gak bising2 skit sbb dia blk lmbt... tapi, tgk ikan yg dia wat blk tu byk, x jadi marah... hahaha...

sllnye kalu ikan yg asben aku cari, mmg dia yg akan uruskan.. disebabkan ikan2 yg dpt tu byk(byk la tuk isi 3 perut), asben aku amik keputusan nk wat ikan perkasam... ni 1st time buat tau.. aku pn x penah wat... tapi tau la cara nk buatnye sbb kakak ipar aku penah ajar.. cuma x penah apply je la.. x tau la menjadi ke x ikan perkasam yg asben aku wat tuh... kita tunggu dalam smmgu ni.. kalu menjadi, alhamdulillah.. kalu x menjadi, kena gi nuntut ilmu wat perkasam lagi la.. hehehe....



:: arini asben aku duty... x suke nye... kena dok berdua je ngan asyraaf kat umah... x leh nk gi pasar malam la mlm ni...






0 Responses