.: MENGIDAM :.

salam buat blogger2 sume.... arini rase keje kureng skit, lgpn dh lama wat entry kat blog aku yg hampir bersawang nih... sbnrnye aku ade baca blog sorang kwn aku ni, pasal mengidam... kadang2 tu, aku pn ade gak terpikir, btl ke aku ngidam??? ke saje ngada2.. tah ler... ssh nk kategorikan ngidam ngan ngada2 nih.... lantak la....

bile citer pasal ngidam ni, tingat plak aku mase 1st pregnent dl... aku bukannye ngidam benda pelik2 pn... cuma tah ler, mungkin x kena masa kot time tuh... dl aku ngidam nk mkn sukun... aku x tau la buah sukun ni mmg berbuah sepanjang thn ataupn bermusim... x penah ade pokok sukun, makan je tau.. hehehe... jenuh cari buah sukun kat kl ni, tapi x jupe.. pasar tani, pasar pagi, pasar malam, x jupe gak.. siap merajuk lagi tuh... siot je kan.. btl la org kata, time pegnent, mmg emosi x stabil... x dpt sesuatu pn bule merajuk.. hahaha.....kelakar plak bile pikir...

disebabkan kat kl ni xjupe cari buah sukun idaman aku tuh, mase blk kg, asben aku bgtau la mak dia.. mase tu pacik asben pn ade skali... kebetulan ptg nye tu ade la jiran sekampung dtg lepak borak2 kat umah pacik asben aku... pacik asben aku tny la kat pacik tuh kot2 dia tau kat mana nk dpt buah sukun... kesian plak kat pacik tu, x pasal2 sbb aku, dia plak ssh payah tlg carikan... mlm tu jugak dia antarkan kat umah mertua aku.. hahaha... wlpn dpt sukun muda n rase x brape nk lemak2 sgt, ok la... tercapai gak la nk makan ape yg diidamkan...

skang ni, time blk umah mertua aku, n time tu ade terjupe ngan pacik yg tlg carikan buah sukun tuk aku yg ngada2 dl, mesti dia tny, "NI KE ANAK BUAH SUKUN".. hahaha... bule plak pacik tu gelarkan anak teruna aku tu ANAK BUAH SUKUN... ye la, sbb dia tlg carikan buah sukun mase ngidam dl... skangni kalu tiap kali jupe pacik tu, ANAK BUAH SUKUN la jadi nama kat anak aku tuh... hehehehe....

anak 2nd ni, hrp2 x de la ngidam or ngada2 cam 1st dl... x nk dh sshkan org lain semata2 nk penuhkan permintaan aku tuh..



:: spttnye smlm ada appointment ngan doc tuk scan bby... tapi ada aral yg melintang, x dpt la nk gi... xpe la, wat appointment lain la... sbnrnye aku sdiri pn dh x sabar nk gi tuk tau sex bby... sllnye scan mase monthly check-up, leh tgk bby gerak2 je la..




8 Responses
  1. nanazack Says:

    aku ms adam dulu ntah nape nk sgt mkn cucuk2 (mcm yong tau fu tu) kt depan danga bay...smpi mrajuk tu...hahaha last2, x dpt mkn gak sbb xde ms nk ke jb...seb baik la adam xngences...yg kes kali ni plak, hr tu ntah nape aku nk sgt keledek goreng...puas la laki aku cri...seb baik la jumpa...sbb biasanye kalo kita cri kan xkan jumpa, cuba kalo xcri, bersepah2 tepi jln org jual..hehehe


  2. nanazack Says:

    eh lupa la nak tanya....ni 1st scan ke? aku hr tu ms wat buku, nurse tu suh aku scan la...ms tu bru masuk 3bln....awal giler nk scan...smpi la ni aku xscan lg...huhuhu


  3. Zuri@ni Says:

    masa ni la kalu nak ngada2 lebih sket pun kan, ada aje org layan, nak makan itu, nak makan ini, hehe


  4. $ue @nim Says:

    nana >> tol tu kan. kalu benda tu, time kita cari ssh sgt nk jupe... kalu time x nk,bersepah2... siap ade org ofer lagi tuh... tensen jer...

    err .. aku ni dh berkali2 scan... mase mula2 nk tau usia kandungan aku pn, scan gak.. sbb aku kan period lmbt.. pahtu skali period, trs lekat.. tu yg kena scan tu... eh!! ko gi check-p kat klinik mana.. kalu kat tmpt aku ni, klink dlm kem la maksud aku... mmg tiap2 kali gi check-up nurse akan scan.. bule la tgk jantung bby n bby gerak2 jer.. tapi kalu tny lebih, nurse x tau... yg smlm tu scan ngan doc.. tapi aku x gi pn... weekend ni je la kot kalu free gi scan kat luar... bule tny sex skali.. kalu kat klinik biase, dl x nmpk bby aku...err.. agak2nye kalu dh 6 bulan(24 minggu) dh nmpk ke x ek sex bby... :D...

    klink kat sana lain ker????


    zue >> hahaha.. tu yg bestnye kalu pegnent.. sume permintaan dipenuhi.. tapi yg x best nye, kalu org lain turut disusahkan gara2 kita yg ngada2 ni.. takat laki sdiri, x kesah... :D... eh!! kalu ko rase nk ngada2 gak, moh pegnent gak.. hehhe


  5. Zuri@ni Says:

    amboi, main ajak2 peknen tu yg x tahan tu, kekekeke


  6. $ue @nim Says:

    ala zue... kalu nk trime pelawaan aku, pe slh nye... heehehe


  7. Kelkatu Biru Says:

    Sue, enjoy the moment while it lasts ... pas ni da x dpt nak cenggini lagi dah...sbb kalo ade yg akan dtg pon experience die lain...hehehee

    ha ha ha lawak aa citer ko ttg anak buah sukun...heheheee...aku ade dua anak 'buah',...sorang anak buah delima, yang sorang lagi anak buah mangga...kah kah kah ...

    *entah hapa2 aku melalut


  8. $ue @nim Says:

    syah, aku mmg enjoy pn sbb xde alahan langsung.. tu yg enjoy sakan tuh.. hehhe

    tu la.. x psl2 ank aku dpt gelaran "anak buah sukun" oleh pacik tuh... kali ni hrp2 bukan anak buah lagi la... anak buah ati ibu ngan abah je la ye.. :D