.: KALAU LA SUME LELAKI CAMNI :.

ni kisah 2 3 hari lps la gak.... pagi2 cam biase la rutin harian aku.... bgn pagi, masak bekal tuk aku... rebus air tuk anak aku... pahtu kol730 kejut asyraaf bgn n mandikan dia.. kol8 antar dia umah ngasuh.. sllnye sblm gi antar dia umah ngasuh, turun bawah dl la, gi beli bekal dia kat macik depan blok aku ni.. mmg ari2 bekalkan dia... sbb tau anak lelaki aku tu kuat makan... beli je la apa pn, sume dia bedal... tapi kalu dia ckp nk mkn nasi lemak, aku belikan nasi lemak je la tuk dia.. kalu x, aku just beli kuih2 jer...

phtu lalu depan skolah(skolah agama kat dewan blok aku tu gak), asyraaf yg peramah ni siap pgl "kakak... abang"... wlpn dia x kenal pn budak2 dlm kelas tu... mengganggu budak2 dlm kelas tu nk blajar je la asyraaf ni... hehehe..

tekan lift, n naik tingkat 6, umah ngasuh dia.. kalu awl, borak2 jap.. kalu dh lwt, trs blah je... tekan lift lagi, tuk turun blk, nk gi keje la.. nk dijadikan cite, satu aritu, aku dari tingkat6, tiba2 smpi tingkat 5 lift terbukak. masuk la sorang lelaki, isap rokok time tu... pintu lift blok aku ni, antik skit.. mmg slow bangat.. tiba2 je dia ckp "OPS!! SORI".. pahtu trs tekan butang yg x nk bg pintu lift tertutup.. aku pn heran gak. nape tiba2 dia kuar... takut gak dia kuar sbb aku ni busuk ke ape.. x kan busuk lagi kot, dh mandi pn... heheh

mase aku smpi kat bawh, nmpk la dia kuar dari lift sblh... dia sengih2 la kat aku.. mungkin dia tgk aku pelik tgk dia kot..pahtu dia ckp pe tau, "SORI... X PASAN TADI AKAK MENGANDUNG"....

mase tu br aku terpikir.... ohohoho.. rupenye sbb dia merokok tadi, kebetulan aku pegnent, tu yg dia kuar blk.. sanggup naik lift lagi satu... alangkah bagusnye kan kalu sume lelaki camni... rasnye sume ibu2 mengandung sihat2 belaka la .. hehehe...





6 Responses
  1. 3uri@ni Says:

    Yg biasa jumpa, wat tak reti bhs je, tgk org peknen ke, org bwk baby ke, masing2 hisap rokok wat bodoh je, bukan reti nak pk org. Bagus aaa brader tu, hehe


  2. $ue @nim Says:

    tu la.. aku pn ni 1st time jupe tau.. sblm ni sume wat dek je... tu la aku ckp, kalu la sume lelaki camtu, mmg sihat2 belaka la ibu2 mengandung...

    tapi laki aku n smoking gak.. cuma luar umah je la.. aku x bg isap rokok dlm umah.. kalu dlm umah, tmpt ygbule, dlm jamban jer... padan muka :P .. tu la kalu dok bertapa dlm jamban, lama gile...


  3. nanazack Says:

    bgusla org tu...tp nape la dia smoking dlm lift...kalo org lain naik lif sblh tu pun leh lemas gak tu...heheh...tp kira ok gak la sbb dia prihatin kat pompuan peknen nie... (^_^)


  4. $ue @nim Says:

    biase la nana... org laki kadang2 diorang nk smoking, x kire tmpt..

    eh!!! smlm anak aku mabuk kejap.. gara2 atuk dia letak merata2 rokok.. asyraaf gi makan rokok.. rase nk marah je atuk dia.. tapi pikir org tua x jadi nk marah... sabar je la..


  5. Lagi bagus x merokok... sihat tubuh badan, jimat duit dan x menyusahkan org lain & diri sendiri..


  6. $ue @nim Says:

    akmal >> ye btlll.. aku sokong ko.. eh!! ko merokok ke x nih.. :D