.: TAGGED : HOW I MET MY BELOVED HUBBY :.

arini rajin lak menjawab tag dari fiza..... hehehe


First time jumpa with your hubby bila dan kat mana?

jupe kat seafood corner kg baru... hehehe.. time tu x-housemate mintak tmnkan dia nk jupe kwn dia.. skali kwn dia pn bwk teman gak la.. :D

Love at first sight?
ermmmm... x kot... ni yg ke berapa aku x pasti la... yg pasti aku kenal dia lps aku clash... tgh frust la nih.. tapi xde la smpi tahap menonggeng.. hehehe

Who is he when the first time u met him?
yg aku tau mase aku kenal dia, dia dh keje ngan air force... kompem x sama bidang ngan aku la..

How long it takes for him to ask you out for a date?
entah ler.. x pasti la.... sbbnye tiap kali x-housemate ajak aku tmnkan dia kuar ngan kwn dia, tiap kali tu gak la kwn dia akan bwk teman(hubby aku la tu).. smpi aku sdiri lupe bile mase hubby aku ajak aku kuar dating berdua ngan dia.. sll dating ber4 jer.. hehehe... TEMAN TAPI MESRA katakan...

1st place dating di..
dating berdua ke ber3 nih.. ataupn ber4.. hehehe.. sbb kitorang jarang kuar dating ber2.. sll ber3 org ber4.. tmpt yg sll kitorang gi kat tasik titiwangsa, dataran, bukit ampang.. tu la tmpt yg paling kerap lepak la..

How he proposed?
dia malu2 kucing nk propose sbnrnye.. aku dpt tau dari x-housemate aku la yg dia tu dlm diam2 nk ushar aku.. last2 dia propose guna sms jer(aku msh simpan sms tu.. wat kenangan :D)... tapi aku wat dek je la sbb br frust... malas nk layan.. last2, aku mintak tempoh tuk wat keputusan... :D

Special date with your hubby?..
Risik : date lupe.. tapi raya puase ke5 2007
Tunang: kami x bertunang pn... time tu aku ssh nk dpt cuti coz proj nk deliver...
Nikah : 30 mei 2008
Sanding : 1 jun 2008 (sempena air-force day)..
Bertandang : 2 jun 2008

Changes that he asked you to do??..
byk bersabar (coz aku ni kurang penyabar skit)....
jangan cepat panas baran (coz aku ni cepat melenting.. anak ke7 API katakan...)
byk lagi la.. x larat nk listkan kat sini....

What about him that you love so much?.
saya sayang sangat2 kat dia.. sayang sangat2.. (cam lagu crite cinta la plak.. hehehe)
Sayang sangat coz dia satu kepala ngan aku... otak gila2... kire ngam la tuh... :D

What is about him that you wish he would change?
entah ler... wat masa ni aku rase dia amat sempurna di mata aku wlpn tiap2 insan tu ade kekurangannye... aku bersyukur ssgt dapat jadi wife dia...

You will lose your mind n crack your head when he?..
sama cam ko gak fiza... hubby aku malas nk layan kalu benda2 camtu... baik layan ank aku lagi bagus.. wlpn dia x leh nk bg pendapat, at least terhibur gak ngan cara dia ala2 nk menjawab persoalan yg di tny tuh(bercakap bahase dia la...)...

You will smile thru your eyes for the whole day when he?..
sanggup korbankan masa mancingnye demi family... (dia selalu gi mancing.... pantang ade cuti)

Complete below sentences "my love towards my hubby is as big as.."...
The world (tiru ayat fiza n seangkatan dengan nye.. hehehe)

and I would love to read on how u met your hubby to these ladies:
sape2 jer... especially kwn2 blog aku... amat dialu-alukan...
5 Responses
  1. Mama Elman Says:

    husband ko gi mancing pntg ade cuti...
    husband aku lak...pantang ade duit n geng ...nk gi mancing pun sanggup ambik cuti...


  2. $ue @nim Says:

    hahaha.. tu la qat kalu dah hantu pancing.. ssh nk ubah dah.. kita kena biar je.. asalkan ade wat balik hasilnya.. :D


  3. Mama Elman Says:

    ari tu dia mancing dpt ikan patin besar...
    tak kose ler aku...sbb aku geli ikan air tawar...
    last2 dia bg kat mak dia ...mak dia wat masak tempoyak...
    tp dia x mkn pun ...hehe


  4. FIeZa Says:

    naseb aku x tersempak ngan korang time berdating kat tasek titiwangsa..aku ade gak g sana..tp skali skala..ngan kawan tp mesra..ahaks...
    tu citer lame daa...


  5. $ue @nim Says:

    qat : ape la erdy.. igtkan mancing nk makan.. ni mancing suka2 jer.. ish... lain kali bgtau kat dia, mancing la ikan yg korang2 makan...br bule menikmati hasil tangkapan dari tangan laki ko.. ekeke... seb baik la laki aku ni x suke mancing ikan air tawar... kalu x, cam ko gak la kot jadinye.. :D

    fiza : tah2 kita ade terserempak tapi wat2 x prasan je... meja batu tmpt aku dok dating tu pn, tah2 meja yg sama ngan korang dok.. ekeke.. tu crite lama.. nnt pahni bule la tunjuk kat anak2. ni la tmpt ibu ngan abah dating dulu... sonot bile di kenang kembali...