.: WEEKEND YG MEMENATKAN tp SERONOK :.

mmg lps aku long weekend(mmg bln ni bulan long weekend.. tiap2 mgg long weekend la)... sonotnye... cuti start ari jumaat lagi(jumaat cuti sempena keputeraan sultan selangor)... kebetulan time skang ni cuti skolah, kakak2 n abg aku dtg la umah aku..saje2 la diorang nk abiskan cuti yg tinggal lebih kurang 2 mgg lagi ni... diorang smpi petang jumaat lagi... mmg meriah la umah aku aritu... abg sulung aku satu family.. tambah lak kakak2 aku dari kg lagi.. adik ipar aku 2 org... mmg crowded gile la umah aku weeknd aritu... dh la umah sempit.. tapi bersempit2 kejap xpe.. yg penting, heppy bersama family... tu yg penting.. jadual aku weeknd aritu mmg pax la...jumaat tunggu ketibaan kakak2 n abg aku...ptg tu gi amik diorang kat tesco shah alam(coz diorang x tau jln nk gi umah aku).. pahtu sabtu lak gi kenduri kawen makteh(adik angkat abg aku) kat sri andalas, klang.... lps kenduri, gi kl.. jln2 kat SOGO.. mmg sale kat sana.. skang kan musim YES.. bwk kakak aku shoping kat sana.. aku??.. tershoping gak selai baju overal anak teruna aku... hahaha... ape bule wat.. dh nafsu shoping aku tinggi.. sabar je la laki aku.... :D... blk umah tu, sume flat... penat jelajah sume pelusuk SOGO...

ahad lak bwk anak2 buah aku gi wet world kat shah alam.. aku, asyraaf n sorang kakak aku x gi la.. sbb nye ade plan lain... aku gi antar je diorang kat sana.. mmg ramai gile org kat sana.. smpi parking kat sana pn penuh.. kat kali lima jln pn penuh ngan org paking kete.. last2, aku blok je kete org... bknnye aku lama pn.. just nk dropby diorang jer... pahtu aku ngan kakak aku pn jalankan plan kitornag.. kakak aku sorang ni mmg kaki shoping.. aku bwk la dia gi shoping kat alam sentral(sbb tu yg dekat ngan wet world)... x smpt abis shoping, asyraaf lak wat hal.. lapar+ngntuk la kot... sbb dr pagi tadi x tido lagi... mase tu time lunch lak... tp perut dia x terisi lagi.. kami pn cepat2 la shoping.. phtu trs blk umah.... kesian kat anak teruna aku.. x smpt nk mkn.. dh tertido... tido pn kejap je la sbb perut kosong.. bile dia dh bgn, aku bg dia makan kenyang2 dl.. pahni nk layan shoping lg nih.. hahaha... kol4 lebih aku gi amik diorang sume.. tapi sume x nk blk lg la.. aku ajak kakak aku lepak kat akuarium(sblh wet world).. ni 1st time aku jejak kaki kat sana... beli eskem n lepak2 kat sana.. asyraaf pn join makan eskem sama2 kitorang gak.. hahaha.. belasah je la.. janji perut dia x meragam sudah la... otw blk umah lak, kami layan shoping lagi.. shoping kat giant lak.. aku just shoping barang2 dapur yg sudah kehabisan je la... tapi, terbang gak la 2 keping... kol8 br blk umah la.. blk tu, rase penat lak.. terbantut plan belah malam.. plan asal nk gi umah sedara kat setiawangsa.. tapi sbb sume kepenatan, terpakse la cancel... tgk la mlm ni.. kalu x de ape2 hal, bule la gi. leh bwk kakak aku jln2... esok diorang dh nk blk kg... kalu la aku dpt cuti, mahu je aku ikut diorang blk kg...


to kak kay >> sori la x dpt nk gi umah mlm tadi..



3 Responses
  1. FaraMie Says:

    heheh bestnya dia..dalaa bln dec ni ari jumaat byk cuti. Aku pun baru balik drp berjumpa family. Manfaatlaa cuti yg ada sebaik mgkn


  2. Mama Elman Says:

    walaupun byk cuti december nih..tapi hubby aku keje ari sabtu...tak besh tul...


  3. $ue @nim Says:

    farah >>> tu la..sonotkan kalu habskan cuti ngn family.. rase nikmat ssgt dpt bercuti sama2 satu family..

    qat >> ape bule wat qat.. dh erdy keje.. .sabo je la.. nnt pahni korang amik cuti sama2 gi jln2 bwk elman...