.: HOLIDAY :.


salam blogger2 sume.. lama aku bercuti dari berblog n blogwalking... sbnrnye smggu lebih gak aku cuti... cuti dari segala2 nye... cuti dari keje.. cuti dari kl yg jem teramat sgt nih.. yg bestnye, bule berholiday bersama2 famili... yg tu lagi mahal kan...

start 26hb aku bercuti smpi la 4hb br blk kl semula... ala2 famili day la gak... bukan gi obersea pn. gi sabah jer.. eh!!! sabah pn obersea gak kan... sbb kena seberang laut cina selatan.. ok la tuh.. kire obersea la gak... hehehe....

malas nk cite pjg lebar.. just nk tepek skit gmbr kat sini... gmbr kitorang berhuha-huha ngan famili.. bule la tgk gmbr aku yg makin membesar dengan sihat nih.. hehehe

tgh tunggu abg aku nk check-in.. pjg giler Q... kebetulan time kitorang gi ni, mmg kat sabah public holiday da...



gmbr mase gi lagoon kat nexus resort.. ni sbb nk wat bbq.. kat sini je bule wat.. so, kami2 gi sini je la.. pantai pn x de ombak sgt.. sesuaiii ssgt tuk anak2 kecil main air pantai... sesapa nk naik banana boat pn ade kat sini... org lain sume naik kecuali aku, mak ayah aku ngan mak mertua abg aku jer.. kang kalu aku naik, x pasal2 trs terberanak pahtu.. hahha...



gmbr ni kat lagoon gak... masing2 sibuk nak potong kek...


amik angin malam kat taman... smbl2 tgk air pancut berirama kat sini...

gmbr mase gi tmpt ikan... kat sg morali.. aku x masuk dlm air pn.. geli wei.... ikan byk sgt dok gigit2 kali... kat sini mmg tmpt peliharaan ikan kelah pn... tuk urutan tuh... kat kl pn ade .. tapi ikan nye xde la sebesar ikan kat sana... tgk la ikan yg asben aku pegang tu.. besar kan.. eh!!! spttnye xleh nk tangkap ikan2 kat sini.. tu action je.. tuk bergmbr.. tapi lps tu, kena marah dek org yg jaga tmpt ni.. hehehe


kat poring.... kempunan aku nk mandi.. sapa soh x bwk baju xtra.. padan muka sdiri.. :D


kat ladang 'Sabah Teh'.. time ni aku dok dlm kete je.. sbb asyraaf ngamuk2 nk tido.. tu yg mls nk gi.. bg susu sbotol, trs lena diulit mimpi.. hehehe....


last day kat sabah .. singgah akuarium @ ums.. mase ni otw nk gi 1B..


gmbr mase gi 1Borneo, tmpt nana sll gi tuh.. tapi xde la jalan pusing 1 shoping complex ni.. x kuase aku.. just gi giant n gi mkn kat kfc je la... tu pn dh mengah2... seb baik la asyraaf ni bule je ngan sapa2. kalu nk ngan aku je, jenuh la... silap2 ak dok umah je la...



hahaha.. ni gmbr budak yg degil nk mandi pantai... terpakse mandi pakai pampers sbb ibu dia x bwk baju xtra... hahaha.... ni mase kat pantai tanjung aru..





2 Responses
  1. nanazack Says:

    jalan sakan ye ko sue...tp tu la, rugi xdpt jumpa...huhuhu...

    ko dh smpi kat air pancut berirama tu ek...aku gak xsampai2 sbb mlm je kan ada...kat tg aru ek? slalu dgr org citer je.....

    xpela, kang kalo pjg umo, murah rezki, kte jumpa la ek.... (^_^)...


  2. $ue @nim Says:

    kena gunakan masa kat sana sebaik mungkin.. hehehe... xde mase terluang pn... kalu x, rugiiii... hehehe.... sbb tu la penat sgt smpi rase cam nk terberanak jer kat sana.. :D

    aku smpi kat air pancut berirama tu pn, sbb dekat ngan umah abg aku.. umah abg aku kat putatan.. air pancut berirama tu kat ngan tanjung aru.. kire dekat la tuh... tu yg bule gi 2 3 kali...

    cuma satu je la kempunan yg x kesampaian.. nk naik ketapi kat sana.. dl penah naik mase aku ting 1.. naik ketapi cam naik kuda je.. skang ni ketapi kat sana dh cam kat semenanjung.. tu la nk try.. tapi x kesampaian.