.: CHECK-UP :.

arini aku halfday kat klinik... ramai gilerrr baban orang kat klinik arini... kalu x pikir lwt, aku x kan tunggu(lwt sbb check-up tuk bby 2 bulan, tapi skang ni dh nk masuk 3 bulan)... arini aku angkut dua2 beradik ni gi klinik tuk check-up.. bile dh ade yg kecik ni, payah skit nk gi mana2... mgg lps aku drive sdiri je bwk bby gi klinik .. satu tgn pegang bby sbb aku pangku dia atas riba je... xde car seat...nk wat camne.. satu tgn lagi pegang stereng.. ape bule wat.. terpkse... kwn2 sume jgn tiru cara aku ni.. aku gamble sbb dekat n dalam kwsn kem ni je.. asyraaf aku tumpang kat umah jiran... spttnye kena gi mgg lps.. tapi nurse kat sana x nk trime sbb aku gi lwt.. xde lwt mana pn.. br kol11.30 pagi... alasan dia, klinik tuk imunisasi smpi kol11 pagi jer... tgk arini, kol12 lebih ade je lagi... alasan malas keje la tuh.. kang org kata makan gaji buta, ade plak yg marah....

arini asben aku yg antarkan... kesian plak.. dia gi keje pagi td jap.. pahtu kol9 blk antar aku gi klinik... kol11 gi mindef blk.. kol12 blk amik aku kat klinik n antar umah plak.. ape bule wat.. kebetulan ari check-up anak2 aritu gak la asben aku bizi...

asyraaf sbnrnye kena gi mgg depan(25/10).. tapi aku skali kan trs... malas nk gi lagi mgg depan... tapi tadi asyraaf xde pe2 pn. mulanya nurse nk bg ubt cacing.. tapi aku dh bg mase bulan 8 aritu.. so dia x bg la...asyraaf skang ni dh 2 thn 5 bulan.. berat dah 13.3kg.. tinggi aku x ukur plak.. ssh tadi nk ukur.. ngan dukung bby lagi.. kalu timbang senang, soh je dia naik penimbang tu, tunggu kuar brape bacaan dia...

bby arsyad plak skang ni lagi smgu nk masuk 3 bulan.. arini sbb mase 2 bulan x gi check-up, kena cucuk tuk yg DTAP yg dos pertama je la.. risau gak takut2 demam. tapi nurse ade bg ubt demam.. soh bg kat bby.. tunggu la dl.. kalu rase badan dia panas br bg.. kalu x demam x yah la bg.. bby arsyad arini genap umur 85 hari, skang dh berat 6.4kg.. skang ni aku x keje, aku fully bf la... fully bf time ade ngan aku je la.. hehehe.. niat nk betul2 fully bf x kesampaian.. sbb aritu dh bg susu formula.. xpe la.. asalkan fully time bersama ngan ibu dia pn dh kire ok la tuh....



:: rindu nk amik gmbr anak2 tgh membesar cam skang ni.. nk abadikan sebagai kenangan... tu yg rase nk beli camera nih... (alasan baik punyaaaaa... hehehe).. asyraaf dl bertimbun album dia... arsyad, xde pn lagi.. sabar je la syg ye.....


3 Responses
  1. Ting tong!...ko pekaba?
    cemana life skrg jd housewife? ke dah keje...............
    cemana jadi mama kepada 2 hero?

    sape aku? ... hah teka...teka...=p

    -mz kelkatubiru-


  2. $ue @nim Says:

    yezzaa.. br kini kutahu siapa kah gerangan ~Huang Yo Shi~ nih.. hehehe...
    life skang??? tah ler.. bile dh biase keje, x best plak dok umah jer.. rindu nk keje blk.. tapi bile dh keje, asyek tingat kat anak je ... hehehe....

    hari2 aku skang ni, makin bizi. x sangka keje jadi surirumah ni lagii penat dari keje opis...:D


  3. Anonymous Says:

    heheh, keje umah mmg sentiasa 'on-going' je,babe...x pernah putus... sebab tu payah cuti =D - mz kelkatubiru